Προτασεις για A/V Receiver & Speakers.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι καινούργιος στο forum και απ'ότι φαίνεται έχετε κάνει εξαιρετική "δουλεία"

Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός A/V Receiver και ένα σετ 5.1 με έμφαση στην πολύ καλή απόδοση της μουσικής ( κλασσική και σε γενικές γραμμές καθαρή μουσική ) και στην ποιότητα του ήχου.

Ο ήχος του home cinema με ενδιαφέρει επίσης αλλά προτεραιότητα παίρνουν τα παραπάνω.

Σκεφτόμουν για τον Marantz SR9001 αλλά στα ηχεία δεν έχω καταλήξει ακόμη.

Το ποσό που σκοπεύω να διαθέσω κυμαίνεται από 10.000 έως 13-14.000 €.

Έχετε κάποιες συνδιαστικές προτάσεις για τα παραπάνω ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0

Reaction score
0
Ή αλλη ειναι να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις τα village cinema!:cool_11:
Για ενισχυτη θα σου συνιστουσα Denon ή Denon!Onkyo λογω αντιπροσωπιας παιρνει μαυρο(γνωμη μου παντα).Κοιτα τον Denon 4308!
Φιλικα ε?

Reaction score
50
Καταρχήν καλωσήρθες στο forum! Η δική μου πρόταση είναι με τόσα λεφτά να πας για δυο ξεχωριστά συστήματα. Είναι κρίμα μιας και δίνεις τόσο βάρος στη μουσική και μπορείς να διαθέσεις ένα τέτοιο ποσό να βασιστείς σε πολυκάναλους ενισχυτές.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές. Η πρώτη είναι αμιγώς ξεχωριστά συστήματα (δε σημαίνει αναγκαστικά και σε διαφορετικό χώρο). Δηλαδή ξεχωριστά από πηγή κι ενισχυτή μέχρι ηχεία. Εδώ βέβαια μπορεί να έχεις ένα πρόβλημα τοποθέτησης αν τα θες στον ίδιο χώρο, αλλά δεν είναι κάτι που δε λύνεται. Αν βέβαια έχεις διαφορετικούς χώρους για τα δυο συστήματα κανένα πρόβλημα. Αλήθεια, σε τι χώρο σκοπεύεις να τα βάλεις; Έχει μεγάλη σημασία έτσι κι αλλιώς για το είδος των ηχείων που θα επιλέξεις.

Η άλλη επιλογή είναι να πάρεις έναν ολοκληρωμένο ο οποίος:

- Σε λειτουργία home cinema θα λειτουργεί ως τελικός.
- Σε δικάναλη λειτουργία θα παίζει ως ολοκληρωμένος.

Πλεονέκτημα είναι ότι είσαι πιο μαζεμένος (έχεις τα ίδια ηχεία και για τις δυο δουλειές). Μειονέκτημα ότι οι ολοκληρωμένοι που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά είναι συγκεκριμένοι, άρα σε περιορίζει στις επιλογές ενισχυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε εδώ κι εδώ. Βέβαια οι λύσεις που προτείνονται στα thread αυτά είναι για πιο περιορισμένα οικονομικά, αλλά θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι εννοώ.

Τώρα η άλλη λύση φυσικά είναι πολυκάναλος, τελικός/οί και ηχεία. Κοίτα λοιπόν και τις παραπάνω επιλογές και τα ξαναλέμε.

Reaction score
1
Απάντηση: Προτασεις για A/V Receiver & Speakers.

Καλό μεσημέρι
Οχι Μάνο μου δεν ειναι μόνο για πιο περιορισμένα οικονομικά, διότι εαν βάλουμε πχ στή θέση του MF 3,5 τον Α-5 ανεβαίνουμε Και πάει λέγοντας . Μεγαλύτερα ηχεία κλπ κλπ .Τώρα οσο γιά τον MARANTZ ερχονται οι καινούργοι .

Reaction score
12
Εγω αγαπητε Fbal θα σου προτεινω μιας που ειναι αρκετα αυτα που διαθετεις να προχωρησεις σε ανεξαρτητα συστηματα ενα για μουσικη ενα για cinema!Δεν υπαρχει λογος να τα μπλεκουμε εκτος αν υπαρχει συζηγος και κανει νερα

Reaction score
50
Re: Απάντηση: Προτασεις για A/V Receiver & Speakers.

Καλό μεσημέρι
Οχι Μάνο μου δεν ειναι μόνο για πιο περιορισμένα οικονομικά, διότι εαν βάλουμε πχ στή θέση του MF 3,5 τον Α-5 ανεβαίνουμε Και πάει λέγοντας . Μεγαλύτερα ηχεία κλπ κλπ .Τώρα οσο γιά τον MARANTZ ερχονται οι καινούργοι .
Ok, εννοούσα ότι τα παιδιά που έψαχναν κάτι στα thread αυτά είχαν άλλο budget και συνεπώς οι προτάσεις ήταν αντιστοίχου οικονομικού επιπέδου. Τέσπα, δε θυμάμαι ακριβώς, μπορεί και να κάνω λάθος :) Για να μην υπάρχει παρανόηση όμως, προφανώς και υπάρχουν προτάσεις που να καλύπτουν ένα τέτοιο setup και για υψηλότερα βαλάντια. Άλλωστε συνήθως το πρόβλημα είναι να βρούμε κάποια λύση για περιορισμένα οικονομικά και όχι το αντίστροφο :cool_4:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale