Προτασεις για pc ως transoprt

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

Bhutia πήγα Πλαίσιο και το είδα και ήταν λίγο σαν κυρά με λαμέ.
Δεν έχω αντίρρηση για το μηχάνημα αλλά δεν θα μπορούσα να τόχω μπροστά μου.
Ό,τι είναι λαμέ,φοριέται και τις γιορτές.Παντός καιρού και πάσης περίστασης.Έχεις κανένα πρόβλημα με την πολλή...λάμψη;
http://greekcook.gr/tags/κολοκυθόπιτα

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

Ό,τι είναι λαμέ,φοριέται και τις γιορτές.Παντός καιρού και πάσης περίστασης.Έχεις κανένα πρόβλημα με την πολλή...λάμψη;
http://greekcook.gr/tags/κολοκυθόπιτα
Σίγουρα περί ορέξεως... αλλά όχι και κολοκυθόπιτα κιτς!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.238
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

firewire δεν βλέπω ή υπάρχει και δεν το είδα?
Υπάρχει Θέμη, δες εδώ. (Αναφέρεται με την κονσουμεράδικη ονομασία, iLink). Ως προς τη στίλβη της κάσας, έχεις δίκιο. Πού να το δεις και μετά από νορμάλ χρήση, με δαχτυλιές. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό θέμα. Κατά τα λοιπά, η μηχανή είναι πλήρης. Το μόνο που μπορεί κανείς να της προσάψει είναι η υψηλή τιμή, αλλά έχε υπ' όψιν πως το chipset και ο επεξεργαστής έχουν bus στα 1066MHz. Η μηχανή είναι γρήγορη πλήρης, και υψηλής ποιότητας, και τα αξίζει τα λεφτά της. Μην την αγοράσεις, αν δεν λάβεις ρητή επιβεβαίωση πως μπορείς να έχεις δωρεάν Windows 7 αντί των Vista. ΞΕΧΝΑ τα Windows XP. Πάει, πέρασε, πάμε παρακάτω.

Ψάξε και για ένα παλιότερο θέμα που άνοιξε ο Maxheadroom για να πάρει laptop. Είχε προταθεί ένα πολύ καλό (και όμορφο, και αλμυρό...) HP, αλλά δε θυμάμαι ποιο.

Reaction score
777
Θέμη
Επειδή απ οτι γνωρίζω είσαι επαγγελματίας...Η γνώμη μου είναι να πάς σε κάποιο MAC.Μάλλον για να παίξεις καλά θα χρειαστείς και τα amara.Όμως τα υπέρ του μακ είναι πολλά μπροστά στο toshiba.Δέν το λέω μόνο απο ποιότητα κατασκευής.Το λογισμικό είναι εξαιρετικό δέν θα σου κολλήσει ποτέ.Γενικότερα σαν μούρη είναι καλύτερα για ένα ηχοσύστημα και σαν μηχάνημα τα έχει όλα εκτός απο hdmi.Τώρα αν είναι για χρήστη ας πάρει κάποιο toshiba.Βέβαια και το 1300ευρώ μου ακούγεται αρκετό.Ίσως να τον έσπρωχνα στο 1000άρικο αν υπάρχει.
Μου κάνει εντύπωση που το σκέφτεσαι ακόμα για μή μακ...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

Υπάρχει Θέμη, δες εδώ. (Αναφέρεται με την κονσουμεράδικη ονομασία, iLink). Ως προς τη στίλβη της κάσας, έχεις δίκιο. Πού να το δεις και μετά από νορμάλ χρήση, με δαχτυλιές. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό θέμα. Κατά τα λοιπά, η μηχανή είναι πλήρης. Το μόνο που μπορεί κανείς να της προσάψει είναι η υψηλή τιμή, αλλά έχε υπ' όψιν πως το chipset και ο επεξεργαστής έχουν bus στα 1066MHz. Η μηχανή είναι γρήγορη πλήρης, και υψηλής ποιότητας, και τα αξίζει τα λεφτά της. Μην την αγοράσεις, αν δεν λάβεις ρητή επιβεβαίωση πως μπορείς να έχεις δωρεάν Windows 7 αντί των Vista. ΞΕΧΝΑ τα Windows XP. Πάει, πέρασε, πάμε παρακάτω.

Ψάξε και για ένα παλιότερο θέμα που άνοιξε ο Maxheadroom για να πάρει laptop. Είχε προταθεί ένα πολύ καλό (και όμορφο, και αλμυρό...) HP, αλλά δε θυμάμαι ποιο.
με πρόλαβες πάλι...+100000

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τς τς τς... κονσουμεράδικες αηδίες με λαμπάκια και μονδέρνα σχεδίαση.
EliteBook.-

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προσοχή. Τα VB γίνονται downgrade σε XP (εννοείται δωρεάν). Για να κάνετε όμως upgrade σε 7άρια θα σας κοστίσει περίπου 30€ και υπάρχει deadline μέσα στον Γενάρη. Από εκεί και πέρα, το λούζεστε (ή ζητάτε πολύ χαμηλότερη τιμή από τα καταστήματα, διότι θα εξακολουθήσουν να έχουν στοκ).

...

Reaction score
777
Δες εδώ για usb->spdif εώς 24/192.
Να σε ρωτήσω κάτι?Κ'αποιος πρότεινε αυτό
http://cgi.ebay.co.uk/MUSILAND-Moni...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4ceacc59a0

Είναι καλό.Επειδή συνέδεσα το pc στο "hi-end" σύστημα -audio research - προενισχυτή και krell τελικό η απόδοση ήταν απογοητευτική.Έλλειψη δυναμικών λίγο μουντός ήχος.Κάρτα ήχου έχω την onboard realtek.Αν πάρω το παραπάνω κινέζικο dac πιστεύεις οτι θα παίξει πολύ καλύτερα??? Ας πούμε οτι με λίγο παραπάνω απο την ποιότητα του bluesky θα ήμουν ευχαριστημένος...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

Σίγουρα περί ορέξεως... αλλά όχι και κολοκυθόπιτα κιτς!
Πες μου γρήγορα τον ορισμό του ''kitsch''(κακόγουστο) και αντιπαράθεσε παράδειγμα καλογουστιάς σε laptop παραπλήσιας τιμής...

Reaction score
2.243
http://cgi.ebay.co.uk/MUSILAND-Moni...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4ceacc59a0

Είναι καλό.Επειδή συνέδεσα το pc στο "hi-end" σύστημα -audio research - προενισχυτή και krell τελικό η απόδοση ήταν απογοητευτική.Έλλειψη δυναμικών λίγο μουντός ήχος.Κάρτα ήχου έχω την onboard realtek.Αν πάρω το παραπάνω κινέζικο dac πιστεύεις οτι θα παίξει πολύ καλύτερα??? Ας πούμε οτι με λίγο παραπάνω απο την ποιότητα του bluesky θα ήμουν ευχαριστημένος...
Ρε αλέκο, αν έχω καταλάβει καλά το musiland είναι μετατροπέας από usb σε spdif, δηλαδή ντακ γιοκ. Χρειάζεσαι και εξτρά ντακ. Ίσως κάτι τέτοιο http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=70603 για να μην ξεφεύγει και πολύ και το κοστολόγιο από τα δεδομένα του μπλουσκαι. Αλλά αν το ζητούμενο είναι και το χαμηλό κόστος γιατί όχι desktop αντί του laptop? θα γλυτώσεις τουλάχιστον το κόστος του ντακ για τις ίδιες επιδόσεις μη σου πω ότι και θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και αυτήν http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=65208 αντί του ντακ, μπορώντας έτσι να κάνεις και ψηφιοποίηση αναλογικών. Εκτός και αν αυτό είναι που θες να αποφύγεις...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Nα το πάρεις μόνο usb transport.
Οι αναλογικές του και ο ενισχυτής ακουστικών είναι τυπικές (προφανώς παραπάνω από μια χαρά για τα χρήματα που ζητάει).

Για κάτι ακόμα καλύτερο πας στο M2Tech.

Είναι τραγικό ότι κάποιοι προτείνουν Mac για media player PC.
Μόνο και μόνο που πρέπει να τα σκάσεις στα "εξυπνο-πούλια" της Amarra για να κάνεις κάτι βασικό και στοιχειώδες - που στο PC γίνεται δωρεάν - αρκεί.

Από την άλλη, μάλλον δε θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση...
Έχεις "μούρη", εμφάνιση, "status" και υψηλό κόστος αγοράς σε μία συσκευή που, κατά τα άλλα, κάνει τα ίδια (και βγάλε) με ένα HP ή Toshiba ή Dell ή whatever. Μάλλον μιλάμε για τον ορισμό του HiEnd.

Reaction score
777
Nα το πάρεις μόνο usb transport.
Οι αναλογικές του και ο ενισχυτής ακουστικών είναι τυπικές (προφανώς παραπάνω από μια χαρά για τα χρήματα που ζητάει).

Για κάτι ακόμα καλύτερο πας στο M2Tech.
Γενικά θα ήθελα και ως DAC να το έχω σε ένα ψιλοφτηνό στέρεο που έχω γι αυτό ρωτάω...Το m2tech ποιό είναι?έχεις λίνκ?Γενικά ετσι για δοκιμή υπολογιστή σε στέρεο-χάι έντ- με σκοπό στο μέλλον αγοράς αξιοπρεπέστερου dac τί προτείνεις μέχρι 100ε?Κινεζιά δέν με ενοχλεί...

Είναι τραγικό ότι κάποιοι προτείνουν Mac για media player PC.
Μόνο και μόνο που πρέπει να τα σκάσεις στα "εξυπνο-πούλια" της Amarra για να κάνεις κάτι βασικό και στοιχειώδες - που στο PC γίνεται δωρεάν - αρκεί.

Από την άλλη, μάλλον δε θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση...
Έχεις "μούρη", εμφάνιση, "status" και υψηλό κόστος αγοράς σε μία συσκευή που, κατά τα άλλα, κάνει τα ίδια (και βγάλε) με ένα HP ή Toshiba ή Dell ή whatever. Μάλλον μιλάμε για τον ορισμό του HiEnd.
Κοίταξε να δείς...Τα πράγματα είναι απλά.Τα μακ είναι χρόνια μπροστά.Είναι γρήγορα,εύκολα πρακτικά κ.τ.λ.Τα windows 7 ακολουθούν τη σκιά τους.Βέβαια εν μέρη και το mac ακολουθεί τη σκιά των linux αλλα δε βαριέσαι...Ακόμα και με τα 7 η μαικροσοφτ δέν το σώζει...άποψη μου.
Τώρα απ ότι έχω καταλάβει σε επίπεδο χάι έντ ήχου το μάκ είναι πίσω διότι δέν υποστηρίζει direct streaming που λέμε.Επίσης αν ξεφύγεις απο το ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ itunes δέν ξέρω τί γίνεται τόσο καλά...Πάντως σίγουρα σε pc έχεις δυνατότητα να κάνεις τα πάντα απο έξτρα και dsp και aiso και ότι καλούδι υπάρχει.
Εγώ το μακ το προτείνω διότι
Ο Θέμης είναι επαγγελματίας και δέν ξέρω δγιατί όλοι οι επαγγελματίες ηχολήπτες έχουν τέτοια-βλ ινστιτούτο SAE.
Το μάκ το θεωρώ μπροστά σαν λογισμικό και πολύ καλό-ακριβό όμως σαν κατασκευή.
Τώρα ισχύει οτι με το toshiba θα έχεις ένα πολύ καλό μηχάνημα και δυνατότητες χάι έντ δωρεάν...Ψηφίζω toshiba αν το θές για ακροάσεις και όχι για studio.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

Πες μου γρήγορα τον ορισμό του ''kitsch''(κακόγουστο) και αντιπαράθεσε παράδειγμα καλογουστιάς σε laptop παραπλήσιας τιμής...
Σίγουρα όλα τα macbook και τα Vaio είναι απλές και ωραίες σχεδιάσεις. Και τα Toshiba παλιότερα τα θυμάμαι πολύ όμορφα.
Αλλά είπαμε, όλες οι ορέξεις σεβαστές.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ο Θέμης είναι επαγγελματίας και δέν ξέρω δγιατί όλοι οι επαγγελματίες ηχολήπτες έχουν τέτοια-βλ ινστιτούτο SAE.

Είμαι στο PC και όχι στο Mac για έναν και μόνον λόγο: δουλεύω ήχο (editing-mastering) με το samplitude που το ξέρω καλά και το εκτιμώ ιδιαίτερα για τον ήχο και τις δυνατότητές του. Αν δεν ήταν αυτός ο λόγος θα είχα...μετακομίσει σίγουρα, γιατί από εκεί εξ άλλου ξεκίνησα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Γενικά θα ήθελα και ως DAC να το έχω σε ένα ψιλοφτηνό στέρεο που έχω γι αυτό ρωτάω...Το m2tech ποιό είναι?έχεις λίνκ?Γενικά ετσι για δοκιμή υπολογιστή σε στέρεο-χάι έντ- με σκοπό στο μέλλον αγοράς αξιοπρεπέστερου dac τί προτείνεις μέχρι 100ε?Κινεζιά δέν με ενοχλεί...
To M2Tech είναι αυτό αλλά έχει μόνο USB->Spdif.. Δεν έχει DAC.
Για τη δουλειά που το θες το Musiland θα σε καλύψει καλύτερα.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Προτασεις για pc ως transoprt

Αν κάποια στιγμή αλλάξω την πηγή μου (Toshiba) θα πάρω ένα τέτοιο..., μπορείς να το μπουτάρεις όπως θέλεις, είναι αθόρυβο και μικρό. Βάζεις και μια οθόνη που σου αρέσει και τέλος.

Αν και η επιλογή της πηγής, δεν πρέπει να γίνει προτού έχεις αποφασίσει άλλα πράγματα όπως ποιο dac θα χρησιμοποιήσεις, ποια προγράμματα θέλεις κτλ.

Λένε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με τα mac αλλά δεν μπορείς να κάνεις και περισσότερα όπως με ένα pc.
Αν έχεις και δύο λειτουργικά αποφασίζεις καλύτερα ποια περίπτωση σου κάνει κρίνοντας συνολικά.

Από την άλλη...., όσο "τούμπανο" υπολογιστή και να πάρεις θα πάει χαμένος για να παίζει μόνο μουσική...και μην μου πείτε ότι θα κάθεσαι να κάνεις επεξεργασία ή παραγωγή με το ίδιο pc.
Σκέφτομαι ότι η τεχνολογία αλλάζει γρήγορα το ίδιο και τα φορμάτ.
Μπορεί δηλαδή να βγει του χρόνου ένα usb3 ή firewire2 ή κάτι που δεν ξέρουμε και να μην παίζει με το σημερινό τούμπανο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Όσοι σκέφτονται για apple ας έχουν και στα υπόψιν τους αυτό .

Πάντως ως χρήστης apple τείνω να συμφωνήσω με τον Κώστα Φ.
Πλέον πολλά προγράμματα που ήταν κορυφή στα apple έχουν τρομερό ανταγωνισμό απ τα pc σε πολύ χαμηλότερες τιμές ή και δωρεάν.
Παρόλα αυτά η αξιοπιστία και η φιλικότητα του OSX δεν έχει αντίπαλο ακόμα,εκτός απο κάποιες linux εφαρμογές,οι οποιές όμως θέλουν ασχολία και δεν είναι πλήρης απο drivers.
Λογικό μιας και τα apple είναι κλειστά μηχανάκια με τις εταιρίες να αναπτύσουν λογισμικό για πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Πάντως για music based laptop η σχέση τιμής-απόδοσης δεν είναι καθόλου καλή.Υπομονή μέχρι να ανακοινώση υποστήριξη για flac το itunes.Εκεί πιθανόν να δούμε πράματα και θάματα...Μέρι τότε και αρχεία υψηλής αναλύσης foobar.

Reaction score
777

Είμαι στο PC και όχι στο Mac για έναν και μόνον λόγο: δουλεύω ήχο (editing-mastering) με το samplitude που το ξέρω καλά και το εκτιμώ ιδιαίτερα για τον ήχο και τις δυνατότητές του. Αν δεν ήταν αυτός ο λόγος θα είχα...μετακομίσει σίγουρα, γιατί από εκεί εξ άλλου ξεκίνησα.
Οκ τότε πήγαινε στο τοσίμπα.Α και μήν σκέφτεσαι για ΧΡ μόνο 7 πλέον.Τα xp είναι πολύ πίσω...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προτασεις για pc ως transoprt

Και εγώ αυτή τη σειρά προτείνω για όσους ασχολούνται με ήχο και θέλουν κάτι φτηνό,καλό και ποιοτικό...Πραγματικά δέν καταλαβαίνω τα vaio στον ήχο τί έχουν...Ίσως οτι προσφέρουν και blueray

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κονβέρτορας απο usb σε spdif και αν ναί που θα τον βρώ?Καλύτερα προτιμώ σε μαγαζί Αθηναικό όχι ebay κ.τ.λ.Επίσης αν γνωρίζατε και τιμούλες...:138:

http://www.m2tech.biz/products.html γυρω στα 100Ε , δεν ξερω αν υπαρχει ελλαδα ομως το ξαχνω

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Το Μ2Tech το είχα παρουσιάσει πριν καιρό στο thread για το "usb το σωστό το πρόστυχο". Το έχω και είναι άριστο.

Παραγγέλνεις κατευθείαν από αυτούς με Paypal. 107 Ευρώ βγαίνει με τα μεταφορικά αν θυμάμαι καλά.
Ιταλία είναι οπότε δεν έχει φόβο τελωνείου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo