Προταση για απλο ceiling/wall mount?

Reaction score
0
Παιδια, εχω εναν optoma hd800x και χρειαζομαι ενα ceiling/wall mount που να κανει τη δουλεια που θελω αλλα δε βρισκω! Θελω κατι πολυ απλο! δε θελω κλισεις ιστοριες κλπ απλα πρεπει ο προβολεας να κολλησει στο ταβανι στην γωινα του με τον πισω τοιχο (οποτε μπορει το mount ειτε να στηριζεται στο ταβανι ειτε στον τοιχο δεν εχει σημασια...). Η εμφυτη κλιση που δινει ο προβολεας στην εικονα που βγαζει ειναι αρκετη για να ερθει η εικονα στο επιπεδο που θελω οποτε δεν με ενδιαφερει να μπορει να δωσει κλιση το mount, μαλιστα ΔΕΝ ΘΕΛΩ να μπορει να δωσει κλιση γιατι θα με δυσκολεψει στην εγκατασταση.

Τι εννοω? Εχω αυτη τη στιγμη ενα Vogel 545 και με την κλιση που μπορει να δωσει 30 μοιρες σε ολες τις κατευθυνσεις, σε συνδιασμο με το βαρος του προβολεα αλλα και το ηλιθιο συστημα ρυθμισης της κλισης εχουν κανει αδυνατη την τοποθετηση του προβολεα σε εντελως οριζοντια θεση οπως θελω...

Αν ο προβολεας ειχε παραλληλογραμμο σχημα "κουτιου" τοτε απλα θα εκανα ενα ραφακι στον τοιχο και θα τον εβαζα πανω, αλλα επειδη εχει το κλασικο σασι optoma με την καμπυλη αυτο δε γινεται...

Οποτε ψαχνω καποιο οσο το δυνατον οικονομικο mount ειτε για το ταβανι ειτε για τον τοιχο που να μπορει να κανει αυτο το απλουστατο πραγμα που ζηταω! Απο μια ματια που εχω ριξει online δεν βρηκα κατι....καμια ιδεα?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Προταση για απλο ceiling/wall mount?

Αφού λες ότι μπορείς να βάλεις ράφι στον απέναντι τοίχο, γιατί δεν κάνεις το εξής απλούστατο: αντί να βάλεις τον προβολέα πάνω στο ράφι, να τον αναρτήσεις κάτω από αυτό, με μακριές βίδες που θα το διαπερνούν.

Αν μάλιστα βάλεις βίδες χωρίς κεφάλι και χρησιμοποιήσεις πεταλούδες πάνω από το ράφι, έχεις έναν απλούστατο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο να ρυθμίσεις την κλίση του προβολέα σε δύο άξονες. Όπως σωστά αναφέρεις, αυτή πρέπει να είναι μηδενική, αλλιώς χρειάζεται διόρθωση με keystone, που έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην εικόνα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προταση για απλο ceiling/wall mount?

Αφού λες ότι μπορείς να βάλεις ράφι στον απέναντι τοίχο, γιατί δεν κάνεις το εξής απλούστατο: αντί να βάλεις τον προβολέα πάνω στο ράφι, να τον αναρτήσεις κάτω από αυτό, με μακριές βίδες που θα το διαπερνούν.

Αν μάλιστα βάλεις βίδες χωρίς κεφάλι και χρησιμοποιήσεις πεταλούδες πάνω από το ράφι, έχεις έναν απλούστατο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο να ρυθμίσεις την κλίση του προβολέα σε δύο άξονες. Όπως σωστά αναφέρεις, αυτή πρέπει να είναι μηδενική, αλλιώς χρειάζεται διόρθωση με keystone, που έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην εικόνα.
πολυ καλη η προταση σου!

Καποιος με εχει καταραστει ομως...τωρα μου βγαινει το offset 6 εκατοστα πιο πολυ αποσο θελω %#$%@#. Το zoom ηδη ειναι οριακο στο τερμα του και πρεπει ο προβολεας να κολλησει στον πισω τοιχο (σε σημειο που να ψαχνω αντατορες για να φυγουν τα καλωδια καθετα απο τον προβολεα να κερδισω και τα αλλα 2-3 εκατοστα). Ειλικρινα με εχει κουρασει η υποθεση, αρχιζω να βλεπω με αλλο ματι τις ευκολιες τοποθετησης των LCD...

Αν κανω αυτη τη λυση με το ραφι και χρησιμοποιησω λιγο keystone για να ερθει μολις 10 εκατοστα πιο ψηλα η εικονα θα εχει τραγικες συνεπειες στην ποιοτητα ή οι συνεπειες ειναι και αναλογα σε τι ευρος χρησιμοποιησεις keystone?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προταση για απλο ceiling/wall mount?

Αν κανω αυτη τη λυση με το ραφι και χρησιμοποιησω λιγο keystone για να ερθει μολις 10 εκατοστα πιο ψηλα η εικονα θα εχει τραγικες συνεπειες στην ποιοτητα ή οι συνεπειες ειναι και αναλογα σε τι ευρος χρησιμοποιησεις keystone?
Γιατί δεν το δοκιμάζεις με τον προβολέα τοποθετημένο πρόχειρα σ' ένα τραπεζάκι (όχι ανάποδα), να κρίνεις ο ίδιος;

ΥΓ Αλήθεια, είναι τόσο απαγορευτικό να κατέβει η εικόνα λίγα εκατοστά πιο κάτω; Για κοίτα και προς τα εκεί, αν μπορεί να γίνει κάτι.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προταση για απλο ceiling/wall mount?

ΥΓ Αλήθεια, είναι τόσο απαγορευτικό να κατέβει η εικόνα λίγα εκατοστά πιο κάτω; Για κοίτα και προς τα εκεί, αν μπορεί να γίνει κάτι.
κατω απο την οθονη υπαρχει κυκλικη σκαλα που πηγαινει στον κατω οροφο, και η αποσταση ταβανι -> πανω επιπεδο σκαλας ειναι κατι περισσοτερο απο 2 μετρα, 2.03 πες. Το θεμα ειναι οτι αυτο ισχυει στον τοιχο, γιατι η κολονα που υπαρχει στο κεντρο της σκαλας (πανω στην οποια παει κυκλικα η σκαλα μεχρι κατω) εξεχει αλλα 8 εκατοστα και οταν καθεσαι στην απεναντι πλευρα που ειναι ο καναπες, φυσικα και αυτα τα 8 εκατοστα μετρανε. Αρα μενει ωφελιμος χωρος 195cm
Ο προβολεας για να δωσει το μεγεθος που θελω (260χ146) με το offset του προβαλει 53cm πανω απο το κεντρο του φακου του. Αρα απο το ταβανι θελω 53+146=199cm. Οπως βλεπεις ηδη για λιγα εκατοστα δε μου φτανει, τωρα αν συνυπολογισουμε και την αποσταση του κατω μερους του προβολεα ως το κεντρο του φακου (αποπου ειναι η μετρηση των 53cm) και επισης και λιγα εκατοστα κενο πανω απο το ραφι για να βιδωσουν οι "πεταλουδες" τελικα βγαινω χαλαρα 10 εκατοστα εκτος :/

Αν σε αυτα συνιπολογισουμε οτι με το πενιχρο 1.2 zoom γι ανα παρω τα 260cm πρεπει ο προβολεας να κολλησει στον πισω τοιχο (σε σημειο που να εμποδιζουν οι καμπυλες των καλωδιων τροφοδοσιας/hdmi και να ψαχνω ανταπτορες) αλλα και οτι στο επιπεδο της οθονης υπαρχει πορτα με πομολο το οποιο αν θελω να κατεβαινει η οθονη μεχρι το χαμηλοτερο δυνατο σημειο (οσο επιτρεπει η σκαλα) θα πρεπει να ερθει ελαχιστα πιο μπροστα, τελικα βλεπω οτι ο χωρος μου για λιγα εκατοστα παντου μου εχει κανει την εγκατασταση μαρτυριο!!

Εχω βαλει τον προβολεα για πωληση αλλα δε το βλεπω να φευγει σε ικανοποιητικη τιμη. Εντωμεταξυ ακομα και να τον πουλουσα, δεν εχω πολλες εναλλακτικες να αγορασω. Σε LCD δε θελω να παω γιατι εχω καλομαθει με την "γυαλαδα" και το 3D του dlp. Σε SXRD οτι και να επαιρνα, πψ τον 40 ή τον καινουριο που θα βγει η φωτεινοτητα θα ειναι προβλημα (και λογω 117" αλλα και επειδη μου αρεσει η punchy εικονα και ας χανω σε contrast/μαυρο). DLP δεν υπαρχει κανενας με zoom πανω απο 1.2 οποτε θα ελυνα μονο το προβλημα του lens shift με εναν w5000 ας πουμε.

Τελικα πρεπει καπως να βρω ενα τροπο να το κανω να δουλεψει με τον optoma...ειναι κριμας που δε ζηταω τιποτα παραπανω σε αποδοση εικονας αλλα εχω προβλημα με την εγκατασταση για τοσο λιγα εκατοστα παντου :(

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.637
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale