Προταση για βαψιμο σαλονιου

Reaction score
2
Γεια σας. Προκειται να βαψω το σαλονι μου, το οποιο - εκτος απο καθιστικο - εχει και τη λειτουργια του Home Cinema. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο συνδυασμο. Σκεφτομουν τον τοιχο που βρισκεται η οθονη (φοντο) να τον εκανα σε καποιο σκουρο χρωμα και το υπολοιπο σε καποια ανοιχτη του αποχρωση ή γενικοτερα καποιο ανοιχτο χρωμα που να ταιριαζει. Να σημειωσω οτι στο σαλονι μου υπαρχει ξυλινο πατωμα, ξυλινη σκεπη και ξυλινη σκαλα, οποτε τα χρωματα θα πρεπει να ταιριαζουν και με το χρωμα του ξυλου. Ευχαριστω

Reaction score
4.344
Απάντηση: Προταση για βαψιμο σαλονιου

Θα χρησιμοποιηθει ο ιδιος ο τοιχος για οθονη η εχεις πανι? Εαν χρησιμοποιηθει σαν οθονη και σε απαλο γκρι η μπεζ ειναι μια χαρα.

Σε ιδανικες συνθηκες για home cinema οι τοιχοι οπως και η οροφη γινονται σε σκουρο χρωμα (μπλε, κοκινο, μαυρο, γκρι), ομως οταν ειναι και σαλονι-καθιστικο τα πραγματα περιπλεκονται και γινονται συμβιβασμοι. Συνηθως ο χωρος που ειναι το καθιστικο μας το θελουμε ακριβως το αντιθετο δηλαδη οσο γινεται πιο φωτεινο. Αυτο μας ξεκουραζει περισσοτερο και βοηθαει την ψυχολογια μας. Δηλαδη εσυ πρεπει να συνδιασεις τα πιο αντιθετα πραγματα.
Προσωπικα τα χειροτερα home cinema που βλεπω ειναι αυτα που υπαρχουν στο HITECH οπου πανε και φωτογραφιζουν χλιδατα σπιτια που τα εχουν σκασει χοντρα σε εταιριες για να τους κανουν home cinema σε σαλονια, κρεβατοκαμερες, πισινες τουαλετες και ολα ειναι απαισια. Ολα σε φωτεινους χωρους τελειως ακαταλληλους για βραδινη θεαση. Απλως οι ανθρωποι θελουν να εχουν και απο αυτο και οι εταιριες τους το δινουν φυσικα αφου τους αρμεγουν κανονικοτατα.
Επανερχομενος στο θεμα, το σαλονι δεν ειναι ο καλυτερος χωρος για home cinema. Εαν ομως ειναι μονοδρομος θα πρεπει να σπασεις την φωτεινοτητα του χωρου. Το ταβανι σε χρωμα μαυρο για σινεμα ειναι καταπληκτικο. Για σαλονι ισως μαλλον γλυκο καφετι, γκρι (παλι ειναι λιγο εξτρεμ). Προσωπικα μ αρεσουν τα εντονα χρωματα δηλαδη πλαινος τοιχος μπλε η κοκινος (και οι αποχρωσεις του). Μπορεις να κανεις και διχρωμια με τους πλαινους σε ενα χρωμα και μπρος-πισω τοιχο σ αλλο χρωμα. Εγω οταν καποτε βρεθηκα στην θεση σου εκανα λιγο ζωγραφικη και πειραματα. Δηλαδη πηρα χαρτι και μπογιες της πλακας απο βιβλιοπωλειο. Εκανα κατι παρομοιο και στον υπολογιστη. Αυτα που σαν λεξεις φαινονται εκκεντρικα οταν τα ειδα στο χαρτι μ αρεσαν. Οταν ειπα στον μπογιατζη τι θα βαψει με κοιταξε με παραξενο τροπο σα να με ελεγε "ε ρε παλι σα ψωναρα πεσαμε". Ομως τωρα οποιος μπαινει στο δωματιο μενει μ ανοιχτο το στομα. Ουτε ο μπογιατζης με την εμπειρια του μπορουσε να διανοηθει το τελικο αποτελεσμα. Βεβαια στην περιπτωση μου ο χωρος λειτουργει αποκλειστικα για σινεμα. Εαν θελησεις να πειραματιστεις καλο ειναι να δεις πολλες φωτογραφιες (δεν ειναι δυσκολο, στο ιντερνετ βρωμανε+τα περιοδικα)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.804

Η επιλογή κοινόχρηστου χώρου για βιντεοπροβολή, απαιτεί μεγάλους συμβιβασμούς. Θα συμφωνήσω ότι το home-cinema, όσο πιο σκούρο τόσο καλύτερα, όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. Παρότι προσωπικά μου αρέσει το χρώμα και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, είναι γεγονός ότι το καθιστικό πρέπει να είναι φωτεινό, άρα δε μπορεί να είναι τόσο σκούρο. Θα σε ενθάρρυνα κι εγώ, να εξετάσεις τη δυνατότητα χρήσης κάποιου εξειδικευμένου χώρου έστω και κάπως μικρότερου σε διαστάσεις.

Να σου πω τέλος, ότι υπάρχουν και διάφορα προγράμματα που επιτρέπουν να οπτικοποιήσεις τις ιδέες σου, σχετικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς. Ενδεικτικά αυτό.

Reaction score
438

Μην παιδεύεσαι.
Θα βάψεις το σαλόνι σου όπως σου αρέσει και μετά θα ακολουθήσει το Home cinema.
Μια χαρά θα βλέπεις κι έτσι.
Μόνο αν το βάψεις όλο μαύρο θα δεις διαφορά.
Θα παίξεις με φωτεινό χρώμα και θα κάνεις κάποιες πινελιές με σκούρα χρώματα για να παίξεις με αντιθέσεις.
Φρόντισε να σου αρέσει πάνω από όλα ο χώρος.
Τις περισσότερες ώρες θα κάθεσαι και θα αράζεις από το να βλέπεις ταινίες.
Εγώ που έχω επίσης πάτωμα, το έχω βάψει με το χρώμα της άμμου, το οποίο είναι γκριζομπέζ.
Το πρωί είναι φωτεινό και το βράδυ φαίνεται πιο σκούρο. Μετά έχω κάνει γκρι και μπορντώ αντιθέσεις.
Παρακάτω είναι μια φωτό όταν ήμουνα στις ετοιμασίες. Δεν είχε στηθεί ακόμα το home cinema.

Reaction score
2

Παιδια σχεδον κατεληξα. Κατα συμπτωση τα χρωματα που... προκριθηκαν μοιαζουν πολυ με τη φωτο παραπανω. Προκειται για ενα κοκκινο που μωβιζει ελαφρα (το 747 της Βιβεχρωμ) για τον τοιχο που θαναι η οθονη, σε συνδυασμο με εκρου αποχρωση για τους υπολοιπους τοιχους. Σας ευχαριστω ολους!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale