Προταση για Nas

Reaction score
5.923
Αφου μετεφερα γυρω στα 500gb στο nas σε flac και mp3,παρατηρησα οτι αργει πολυ να φορτωσει το pionner n30 τον φακελλο οπου εχω επιλεξει σαν να κολλαει,και οτι πολλους φακελλους τιυς εμφανιζει αδειους ενω.εχουν αρχεια μεσα. Φταει το stremer η το nas σε αυτη την περιπτωση....

Reaction score
5.923
Μολις τωρα δοκιμασα και το CA MP30,οπου κανει και αυτο τα ιδια ακριβως.Αργει να φορτωσει και πολλους φακελλους τους δειχνει αδειους.

Reaction score
834
Μολις τωρα δοκιμασα και το CA MP30,οπου κανει και αυτο τα ιδια ακριβως.Αργει να φορτωσει και πολλους φακελλους τους δειχνει αδειους.
Τα αρχεία που προσπαθείτε να διαβάσετε σίγουρα υποστηρίζονται από τα streamer; Επίσης, με ποιο πρωτόκολλο επικοινωνούν τα streamers με τον ΝΑS; DLNA ή SMB; Μπορεί το πρόβλημα να προέρχεται από τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, το SMΒ είναι αυτό που πρέπει να προτιμήσετε - η ταχύτητα ανάγνωσης είναι κάτι σχετικό, εφόσον εξαρτάται πολλούς παράγοντες, αλλά και από το πώς είναι στημένο το δίκτυό σας.

Reaction score
384
Βασικα για δες αν οι φακελλοι που φαινονται αδειοι εχουν τους ιδιους τυπους αρχειων η οχι για να δουμε αν οντως το pioneer εχει θεμα με το ειδος τους?

Αν τα αρχεια ειναι διαφορετικου τυπου και δε βγαλεις ακρη ετσι, μηπως ο τροπος που τα εχεις ονομασει ειναι απαγορευτικος για το pioneer και τα αγνοει?

Ασε που νομιζω οτι ο Pioneer ισως και να υποστηριζει μονο DLNA?

Reaction score
33
Αφου μετεφερα γυρω στα 500gb στο nas σε flac και mp3,παρατηρησα οτι αργει πολυ να φορτωσει το pionner n30 τον φακελλο οπου εχω επιλεξει σαν να κολλαει,και οτι πολλους φακελλους τιυς εμφανιζει αδειους ενω.εχουν αρχεια μεσα. Φταει το stremer η το nas σε αυτη την περιπτωση....
Οι streamers επικοινωνούν με τον NAS μέσω του DLNA Server λογισμικού που τρέχει σε αυτόν - δεν διαβάζουν άμεσα τα περιεχόμενα του φακέλου.
Ποιον DLNA Server έχει ο NAS που πήρες;
Εγώ π.χ. στον QNAP που έχω χρησιμοποιώ τον Twonky Media. Πηγαίνοντας στη σελίδα διαχείρισης του Twonky Media μπορείς να ορίσεις το Rescan Interval, κάθε πότε δηλ θα κοιτάει για νέα αρχεία.
Στην περίπτωση του Twonky:
This option specifies the rescan behavior of the server. If set to 0, automatic rescans are disabled. A positive value specifies the period between rescans of content folders in minutes. -1 enables the server to watch content folders automatically for new content without the need for rescans.

Στην περίπτωσή μου το έχω θέσει σε -1 ώστε να κοιτάει συνεχώς για νέα αρχεία.
Βέβαια που και που θα χρειάζεται να κάνεις και κανένα restart του DLNA Server σου (όχι του NAS) ώστε να ξαναδιάβασει το Library ή τουλάχιστον ένα Rescan Library

Γενικά πρέπει να παίξεις με το admin page του DLNA Server σου, μπορείς να ορίσεις διάφορα πράγματα, π.χ. τι θα σερβίρει-εγώ π.χ. το έχω να σερβίρει μόνο "By Folder" navigation αφού τα ID3 tags στο Library των 70.000 τραγουδιών που έχω, δεν είναι και τα καλύτερα

Reaction score
209
Ίσως να μπορώ να βοηθήσω περιγραφωντας μια ανεξοδη λυση που ειχα δωσει πριν μερικα χρονια σε ενα αντίστοιχο προβλημα που αντιμετώπισα. Έχω γύρω στα 3 Τερα αρχεια flac. Αυτα ειναι αποθηκευμένα σε ενα σκληρο στο desktop στο δωμάτιο Α. Το θεμα ηταν να εχω προσβαση σε αυτα απο ενα μικρο και αργο (αλλα ήσυχο) netbook στο οποιο ηταν συνδεμενο το Dac και τα ενισχυτικά σε ενα άλλο δωματιο Β. Αυτο που εκανα ηταν να εμφανίσω στο δίκτυο μου τον σκληρό με τα flacs του desktop. Μετα ηταν πολυ ευκολο να 'δω' τον σκληρο στο netbook διαδικτυακά.
Ολα αυτα βεβαια μου πήραν δυο πλήρης μέρες μετα απο ψάξιμο (στο Google) χωρις ομως να εχω προηγούμενη εμπειρία. Επισης τα 2 συστηματα ειχαν το ενα XP και το αλλα win 7. Παρόλα αυτα δούλεψε τελεία ηχητικά χωρίς drop outs.

Reaction score
3.744
Μία οικονομική λύση είναι και η χρήση ενός Raspberry Pi2 ή Pi3 ως NAS Server. Θα σας κοστίσει περίπου 60€, μαζί με το τρoφοδοτικό και το SD card.
Με το ειδικό λογισμικό (διανομή) του Μιχάλη (tuxx), το οποίο βασίζεται σε linux OS, δημιουργείτε σχετικά εύκολα έναν πολύ καλό NAS server.

Επίσης δείτε και το παρακάτω link που περιγράφει κάτι παρόμοιο:
https://www.stewright.me/2013/05/turn-a-raspberry-pi-into-a-nas-network-attached-storage-server/

.... , και εναλλακτικά το ubuntu mate !

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan