Προταση για rca βυσμα.

Z

Zdimis

Guest
Καλη χρονια,επειδη τα ιντερκονεκτ που χρησιμοποιω της mogami απο τα πολλα μπες βγες με τοσσς δοκιμες τα επαιξαν θελω να αντικαταστησω τα βυσματα rca με καποια αντιστοιχης ποιοτητας(35 ευρω κανει ολο το καλωδιο τερματισμενο εργοστασιακα )αλλα επειδη χρειαζομαι 16 τεμαχια 4 καλωδια δηλαδη δεν ειμαι.....για ακροτητες.Σκεφτομουν αυτα

http://www.skroutz.gr/s/4354907/Neutrik-RCA-male-NYS373-2.html)

Εχετε καμια αποψη και αν ναι απο που θα μπορουσα να τα προμηθευτω τα οποια προτεινομενα ?

Υπαρχουν καποια που βιδωνουν να αποφευχθει η κοληση?

ευχαριστω εκ προοιμιου.

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.591
Ναι αλλά .! Η κόλληση δίνει πάντα πιο σίγουρο αποτέλεσμα και συνήθως λιγότερο θόρυβο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Κόλληση. Μια χαρά είναι αυτά που βρήκες.
Με βιδακια ακόμα καλύτερα, αρκεί να τα κολλήσεις στο τέλος με λίγο καλάι. :lolsign:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το βύσμα που αναφέρεις έχει το μείον να είναι δύο τμήματα το αρνητικό του κομμάτι (εξωτερικό), πρεσαρισμένα μεταξύ τους.
Αν θες να κάνεις δοκιμές καλωδίων, βολεύει η βίδα.
Από τη στιγμή που θα καταλήξεις, βιδώνεις κάργα και καλύπτεις την επαφή με κόλληση.
Για να αποφύγεις οξειδώσεις περνάς τα σημεία των γυμνών καλωδίων και των κολλήσεων με μανό ή πλαστικοποιείς ή γεμίζεις σιλικόνη.

Last edited:

Z

Zdimis

Guest
μπα ,πολυ ξεχειλωμενη φορμα ,λεπτο υλικο ,οσο κι αν το σφιξεις εχει τζογο πανω στο input σε σημειο που ελαφρα ακουμπας κ ακουγονται χρατςτσο χρουτσιες,κανα δυο αυτακαι τα μικρα ενδιαμεσα στην πατουρα κοπηκανε στο σφιξιμο ,κ μαλλον παιζει κ θαμπαδα σε σχεση με το φιξαρισμενο απο τη mogami 2965 του οποιου κακως εκοψα τα ακρα για να μειωσω στο μισο το μηκος δεδομενου του ξενερωματος που ακολουθησε κατα την εφαρμογη των νεων rca τους στα ιnputs των συσκεων που γινονται χρηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Μήπως πήρες μαϊμούδες βύσματα; Διότι τα γνήσια νιουτρικ κουμπωνουν σφιχτά και απόλυτα σωστά..

Όλα τα γνήσια νιουτρικ βύσματα είναι συσκευασμένα κατά μόνας εντός πλαστικής διαφανης συσκευασίας και πλήρως αποσυναρμολογημένα, με πληροφορίες τυπωμένες πάνω στην μία πλευρά του διάφανου πλαστικού.

Z

Zdimis

Guest
ετσι ητανε η συσκευασια αλλα ελεγε by neutrick και οχι σκετο neutricκ .Οποτε μαλλον θυγατρικη του κωλου κ λαθος επικοινωνια το γαμοσαιτ.Απο διατομη βυσματος ....χωνα ...

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Έχω χρησιμοποιήσει και αυτά τα βύσματα που δείχνεις, αλλά και πολύ μεγάλη ποικιλία από βύσματα της νιουτρικ.

Ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα, πόσο μάλλον σφιχτής επαφής. Δε ξέρω κάτι άλλο να σου πω..

Reaction score
1.173
Αγορασμένα από mouser και δεν παίζει να είναι μαϊμούδες έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές με άριστα αποτελέσματα.

Έχω συσκευασία σφραγισμένη(ες) εάν θέλεις να δοκιμάσεις για να συγκρίνεις. Εάν θέλεις να περάσεις από Ν.Ηράκλειο.:welcome:

Αυτά που είπε ο Leandros από πάνω είναι κορυφαίας ποιότητας επίσης τα έχω δουλέψει και απλά εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα ξεχνάς τα υπόλοιπα.

Γενικά έχω χρησιμοποιήσει αρκετά βύσματα και δεν θα αγόραζα κάτι άλλο πλέον από Neutrik, δεν βρίσκω τον λόγο, αλλά ένα άλλο βύσμα που με άρεσε αρκετά αλλά ιδιαίτερα ακριβό και δύσχρηστο στην κόλληση Cardas Rodium RCA.

Δεν ξέρω την εμπειρία σου στις κολλήσεις, όχι ότι είναι και καμιά επιστήμη και ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά όσες περισσότερες κάνεις τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις. Εάν ζεστάνεις αρκετά τα βύσματα μπορεί και να έχεις τα αποτελέσματα που ανέφερες για την κακή επαφή. Εσωτερικά έχουν κομμάτι Teflon ή συνθετικών υλικών που και καλά αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία που εάν θερμανθούν βλέπεις να "γυρίζουν τρελά" και οι επαφή δεν είναι σίγουρη.
Γενικά βολεύει για τις κολλήσεις και μια μικρή μέγγενη.

Αγνόησε τη από πάνω παράγραφο εάν τα γνώριζες.:drinks:

Καλές κολλήσεις.:)

Z

Zdimis

Guest
ευχαριστω ,διαφωτισατε επαρκως.απο κολλησεις παω σε ειδικο!δν σκαμπαζω μια.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo