Προτρακτορας και αλλα!

Reaction score
16
Επειδη τωρα τελευταια το εχω ριξει πολυ στον αναλογικο ηχο που θα μπορεσω να βρω προτρακτορα και ζυγαρια?Επισης θελω να αντικαταστησω τα καλωδιακια στο κελυφος και το καλωδιο με την γειωση που πηγαινει στον ενισχυτη!Υπαρχει καποιο τετοιο μαγαζι αλλα οχι ηλεκτρονικο με παραγγελια!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Απάντηση: Προτρακτορας και αλλα!

Καλημέρα. Να απαντήσω για protractors και ζυγαριές:

1) Το καλύτερο που έχεις να κάνεις καταρχήν είναι να μας πεις ποιο πικ απ έχεις, ποιον βραχίονα και ποια κεφαλή.

2) Μετά, θα πρέπει να μας πεις τι είδους ζυγαριά θέλεις, αναλογική ή ηλεκτρονική; Μια πολύ καλή αναλογική ζυγαριά είναι αυτή της Shure. Μια πολύ καλή ηλεκτρονική είναι αυτή της Pro-Ject. Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες άλλες, οπότε περίμενε τις προτάσεις και των υπόλοιπων μελών του forum.

3) Για να προτείνουμε protractor, ισχύει το (1). Παρόλα αυτά, στο site www.vinylengine.com έχουν διαθέσιμους προς download αρκετούς γενικούς protractors. Επίσης, εάν απαντήσεις στο (1), μπορείς να δεις και το site www.mintlp.com, μέσω του οποίου μπορεί να προμηθευτείς protractor ειδικά κατασκευασμένο για το πικ απ σου.

Για την ανακαλωδίωση, περίμενε να σου απαντήσουν άλλα μέλη του forum, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.

Reaction score
16

Ειναι 2υο πικ απ που εχω Pioneer pl-112d kai DUAL 505-2 με κεφαλη AUDIO TECHNICA και στα 2υο!Την ζυγαρια την θελω πιο πολυ στο DUAL γιατι εχει αυτον τον παραξενο τροπο βαρους!Προτρακτορα δεν εχω δοκιμασει ποτε μου και θελω να παρω εναν να κανω δοκιμες!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Προτράκτορα να τυπώσεις από Vinylengine..
Ζυγαριά αν δεν πάρεις από internetiko μαγαζί θα πληρώσεις 2πλασια τιμή τουλάχιστον .
Της Project από Ορφέα είναι η καλύτερη νομίζω .
Πάντως μην ελπίζεις να ακούσεις θαύματα με ένα ζύγισμα "ακριβείας" και μάλιστα με τα συγκεκριμμένα πικάπ τα οποία είναι μεν τίμια αλλά οχι κάτι special που να απαιτούν extra special ρυθμίσεις.
ΙΜΗΟ

Reaction score
16

Καλα εννοειται,δεν περιμενω να ακουσω τον τελειο ηχο,πιο πολυ πολυ να πειραματιστω θελω και να ειναι η βελονα μου στην σωστη θεση!

Reaction score
715
Καλημέρα!
Σκάβω ως συνήθως!..

Για Dual on specs o κάτωθι προτράκτορ δίνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με το alignment gauge της Dual.

Use Conrad Hoffman's alignment generator Click! with:

Spindle to Pivot Distance = 203.1mm
Inner Groove Radius = 57.58mm
Outer Groove Radius = 147.54mm
(x) Löfgren A

Print Arc Template.

You will get an alignment very similar to standard "Löfgren A" (only slightly differing from the standard DIN radii) , with the cartridge nicely aligned parallel to the edges of the headshell.

Effective length = 221.0mm
Overhang = 17.9mm
Offset angle=24.5°

https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=32202

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988