Πρωτη μεταπηδηση σε non CRT - Προτασεις!!

Reaction score
18
Ηρθε και μενα η ωρα μου!! Το ξερω αργησα.

Θα σας παραθεσω τα δεδομενα και τις "απαιτησεις" μου ωστε να μου προτεινετε κατι, μιας κ ζουσα μεχρι τωρα στον υπεροχο CRT κοσμο μου..:121:

Αποσταση θεασης 3.5-4 μετρα
100% καλωδιακο-δορυφορικο προγραμμα (ειμαι εξωτερικο)
θα εκτελει κ ρολο μονιτορ απο htpc (κανα ποκερ στο fb :138: )
ισως και κανα pro
καμμια μαγκια στυλ ambilight παραπανω απο ευπροσδεκτη :137: (εκτος αν εχετε κακη εμπειρια, θα ηθελα γνωμες)
Θσ αναρτηθει στον τοιχο (δν ξερω αν παιζει ρολο σε κατι)
budget 1000-1200€

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.178
Απάντηση: Πρωτη μεταπηδηση σε non CRT - Προτασεις!!

Αποσταση θεασης 3.5-4 μετρα
Τώρα άμα σου πω γι αυτή τη απόσταση βιντεοπροβολέα τι θα πεις;

Πάντως μη κατέβεις με τίποτα κάτω από 50''

Θα σου έλεγα μη κατέβεις κάτω από 60'', αλλά δεν σου φτάνουν τα λεφτά!

Reaction score
18

θα σου πω οτι το σκεφτηκα, αλλα ενα - ενα τα βηματα!! :)

Reaction score
18

Το διαβασαν 30 αλλα κανεις δν ειχε κατι να πει.. :110:

πχ για το πρωτο σχολιο ο φιλος μου ειπε που να κοιταξω για ιντσες οποτε εχουμε μια βαση και τον ευχαριστω!

Για το τηλεοπτικο σημα πεζει ρολο η πηγη?? καλωδιακο/δορυφορικο?
θελω να μπορω να παρακολουθω καναλια ευχαριστα (αυτη θα ειναι κ η κυρια λειτουργια της τηλεορασης) αλλα σε φιλους εδω ελλαδα τα καναλια στις lcd τους δειχνουν το λιγοτερο, απαραδεκτα! Δεν ειναι βεβαια φανατικοι του καλιμπραρισματος η του σωστου φωτισμου, ειναι μεσοι χρηστες οπως κ γω. Για τετοια δουλεια αποτι διαβασα καλυτερα πανε οι plasma αλλα δν εχουν τον multimedia χαρακτηρα των lcd αν καταλαβα καλα.
Αυτο ερχεται σε αντιθεση με τα αλλα που θελω να κανω με την τηλεοραση. Οποτε???

HELP!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Εφόσον το σήμα που θα τροφοδοτείς την τηλεόραση είναι πεπλεγμένο και διαφορετικής ανάλυσης από το 1080X1920 της full-HD τηλεόρασής σου, θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με πρώτο κριτήριο την ποιότητα του αποπλέκτη και του κλιμακωτή εικόνας που έχει ενσωματωμένους η τηλεόραση.
Απ' όσο έχω δει -και σε κάποιο βαθμό δοκιμάσει, με χρήση των κατάλληλων πάτερνς- τους καλύτερους στις LCD τους έχουν αυτή τη στιγμή οι Samsung σειράς 650 και άνω, στις δε Plasma οι Pioneer Kuro. Οι δεύτερες είναι εκτός παραγωγής πλέον, αλλά τηλεοράσεις Plasma με το λογότυπο -και αρκετή από την τεχνολογία- Kuro, θα κυκλοφορήσουν σύντομα από την Panasonic. Όπως περιγράφεις τις ανάγκες σου πάντως, νομίζω ότι μια LCD ταιριάζει καλύτερα.
Προσωπικά θα σου έλεγα -αν δεν επείγεσαι- να περιμένεις λίγο ακόμα, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, οι εταιρείες παραδοσιακά κυκλοφορούν στην (Ελληνική τουλάχιστον) αγορά, τις νέες βελτιωμένες σειρές τους.

Reaction score
18

Σε ευχαριστω πολυ! Η αγορα θα γινει καπου τον Μαρτη οποτε ισως προλαβω τις εξελιξεις. Βεβαια επειδη ψαχνω το value for money η ελευση νεων μοντελων ισως σημανει πτωση τιμων σε καποια απο τα "καλα" μοντελα αυτης της περιοδου!! ;) Ηθελα να αρχισω να το ψαχνω απο τωρα ομως γιατι ωντας παντελως ασχετος θα μου παρει λιγο χρονο να βρω μια ακρη. Οποτε να εβρισκα καποια προταση τωρα και να την χτυπησω με την ενδεχομενη πτωση στην τιμη της!!

Οποτε συνοψιζοντας: 50" σε LCD με καλο αποπλεκτη!! Χμμμμμμ... (δν ξερω τι ειναι ο αποπλεκτης αλλα κατι θα γινει! :) Χοντρικα, ο αποκωδικοποιητης του σηματος???)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Είναι το κύκλωμα του επεξεργαστή βίντεο που κάνει την απόπλεξη. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο κριτήριο αν βλέπεις κυρίως τηλεοπτικό σήμα και το πιο παραμελημένο από τους reviewers, που νομίζουν ότι όλοι παίρνουν τηλεόραση μόνο για να βλέπουν BlueRay και να παίζουν PS3.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Aπ την στιγμή που είσαι στο εξωτερικό πιθανόν κάποια μοντέλα να κυκλοφορήσουν νωρίτερα απ ότι εδώ(σε ποιά χώρα,αν επιτρέπεται;).
Το σήμα που λαμβάνεις μέσω δορυφόρου είναι υψηλής ανάλυσης(720p ή 1080i/p) ή κανονικής(480i);
Αν το σήμα είναι σε μορφή progressive τότε ο αποπλέκτης της τηλεόρασης δεν παίζει και πολύ ρόλο μιας και δεν χρειάζεται να κάνει δουλειά μετατροπής.Αν το σήμα είναι σε interlaced(πιθανότερο) τότε θα χρειαστείς μια tv με τα χαρακτηριστικά που ανέφερε και ο Max πιό πάνω.
Αν σε πέρνει οικονομικά κοίτα και την σειρά 750 της samsung(φοράει καλύτερο πάνελ απ την 650).
Έχεις παέι καμιά βόλτα από κανά κατάστημα να δεις τι παίζει;

Reaction score
18
Απάντηση: Re: Πρωτη μεταπηδηση σε non CRT - Προτασεις!!

Είναι το κύκλωμα του επεξεργαστή βίντεο που κάνει την απόπλεξη. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο κριτήριο αν βλέπεις κυρίως τηλεοπτικό σήμα και το πιο παραμελημένο από τους reviewers, που νομίζουν ότι όλοι παίρνουν τηλεόραση μόνο για να βλέπουν BlueRay και να παίζουν PS3.
Συμφωνω μαζι σου 1000% ;)

Aπ την στιγμή που είσαι στο εξωτερικό πιθανόν κάποια μοντέλα να κυκλοφορήσουν νωρίτερα απ ότι εδώ(σε ποιά χώρα,αν επιτρέπεται;).
Πολωνια :)

Το σήμα που λαμβάνεις μέσω δορυφόρου είναι υψηλής ανάλυσης(720p ή 1080i/p) ή κανονικής(480i);
Αν το σήμα είναι σε μορφή progressive τότε ο αποπλέκτης της τηλεόρασης δεν παίζει και πολύ ρόλο μιας και δεν χρειάζεται να κάνει δουλειά μετατροπής.Αν το σήμα είναι σε interlaced(πιθανότερο) τότε θα χρειαστείς μια tv με τα χαρακτηριστικά που ανέφερε και ο Max πιό πάνω.
Αν σε πέρνει οικονομικά κοίτα και την σειρά 750 της samsung(φοράει καλύτερο πάνελ απ την 650).
Έχεις παέι καμιά βόλτα από κανά κατάστημα να δεις τι παίζει;
Δεν ειμαι ακομα μονιμα, ειμαι στο πηγαινε -ελα. Θελω να παρω ενα πακετο nova και να το παω πανω να ακουω/βλεπω κ λιγο ελληνικα!!
Σε καταστημα παιδια κ να παω ολες ωραιες φαινονται στον αδαη.. Εντυπωση ομως μου προκαλεσαν (Πολωνια) κατι Sony LED 50ρες και Samsung παλι LED. Αλλα ειδικα οι Sony πρεπει να ειχαν πολυ optimised υλικο να παιζει μου φανηκε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
1)Θα ζητήσεις να δεις τηλεοπτικό σήμα.
2)Η ποιότητα της nova δεν είναι και ότι καλύτερο.

Reaction score
18

Ναι αυτο μπορω να το κανω.
Τι να πω για την nova, ας οψεται το μονοπωλιο της!!
Παντως γενικα, μπορω να εχω μια Multimedia LCD με καλο "αποπλεκτη" (τωρα που το εμαθα θα το λεω συνεχεια :p) στις 50" στα 1000-1200e?
Αυτο με το ambilight ειναι μονο της Philips η το πηρε και ο ανταγωνισμος? εκει θα ξεφυγουμε σε τιμη ομως..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Σε πλασμα κάτι τέτοιο είναι πολύ καλή περίπτωση.
Σε lcd 50άρα δεν ξέρω αν παίζει κάτι σε τέτοια κοστολόγια.
Στις 47'' πχ υπάρχει αυτή(μην με ρωτήσεις όμως για τους αποπλέκτες τους).

Reaction score
18

oxι δεν θα σε ρωτησω!! χεχεχεχ! Σε ευχαριστω για τον χρονο σου και τις προτασεις σου!

Αρκετοι εδω προτεινουν την σειρα U10 για plasma. Υπαρχουν σημαντικες διαφορες? Με plasma δεν υπαρχουν περιορισμοι σε connectivity με htpc κλπ ετσι??

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Έτσι είναι. Να διευκρινίσω ότι εάν η λήψη του σήματος γίνεται από εξωτερικούς δέκτες και αυτοί έχουν αποτελεσματικούς αποπλέκτες/κλιμακωτές ώστε να δίνουν έτοιμο το σήμα στην τηλεόραση, τότε βέβαια οι δυνατότητές της στους αντίστοιχους τομείς δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Αν όμως τα παραπάνω δεν ισχύουν και η τηλεόραση δεν έχει ιδιαίτερες ικανότητες στους τομείς αυτούς, τότε εμφανίζονται φαινόμενα όπως "δοντάκια" στις ακμές των αντικειμένων και εμφανής πτώση της ευκρίνειας (θολούρα), όταν υπάρχει κίνηση.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Σε πλασμα κάτι τέτοιο είναι πολύ καλή περίπτωση.
Σε lcd 50άρα δεν ξέρω αν παίζει κάτι σε τέτοια κοστολόγια.
Στις 47'' πχ υπάρχει αυτή(μην με ρωτήσεις όμως για τους αποπλέκτες τους).
Τις συγκεκριμένες δεν τις έχω δει. Είδα όμως τη (NeoPDP) G10 και την LH9000 και καμία από τις δύο δεν μ' ενθουσίασε στο χειρισμό του "i" σήματος.
Κατά τα λοιπά, οι NeoPDP Panasonic είναι πολύ καλές τηλεοράσεις, αλλά -παρά την πρόοδο της τεχνολογίας- οι επιφυλάξεις για τη χρήση των plasma ως monitor υπολογιστή, μάλλον παραμένουν.

Reaction score
18

Επειδη μπερδευτηκα, δν ξερω τι να σας πω.

Πανω εχω ενα πακετο απο την εταιρια Aster το οποιο ειναι η καλωδιακη τηλεοραση κ το σημα μοιραζεται απο ενα κουτι το οποιο δινει κ ιντερνετ. Δεν ξερω τπτ παραπανω.(ειμαι τελειως noob sorry)
Επιπλεον θελω να βαλω και το Nova για να εχω λιγο πατριδα.

Μου εκανε ο gstriftos 2 προτασεις κ το ευχαριστω αλλα ειναι μια απο καθε τυπο τηλεορασης!! Που να κινηθω??

Reaction score
18

MaxHeadroom δν ειδα την δευτερη σερι σου απαντηση! Σε ευχαριστω κ σενα για τις προτασεις σου! Το σημα απο την Αστερ δν μπορω να το μαθω. Επειδη ομως εχει HD πακετα εξτρα, υποθετω οτι τωρα μου δινει απλο σημα. Δεν ξερω επισης κ τι σημα δινει το Nova.
Αλλα για μενα τον noob αυτο δν πεζει πολυ ρολο ;)

Παμε λοιπον για 50αρα LCD να μπει πανω ενα ΗTPC και με αξιοπρεπεις επιδοσεις στη θεαση καναλιων. LG και Samsung επικρατουν?

Reaction score
18

Πες μου μοντελα υποψηφια και θα τα βρω εγω ;) θα ποσταρω κ τιμες να μου πεις την γνωμη σου κιολας.

Reaction score
18

Λοιπον παραθετω οτι βρηκα κ πηρε καλες κριτικες κ περιμενω τα σχολια σας.
Ανεβασα κ λιγο το budget να γινει σωστη δουλεια! ;)

LG 55SL8000
Sony Bravia KDL-52Z5500
Samsung LN52B750
και μια αντισυμβατικη επιλογη
Philips 47PFL9704H ριξιμο στις ιντσες για χαρη του ambilight ( ειμαι κ του εφε τι να κανω)

Ps περιεργο που δν υπαρχει το edit να αποφευγονται τα double posts.. αν κ δν θα το χρησιμοποιουσα τωρα.. :p

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members