Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Έφτασε η ώρα για το γνωστό πρωτοχρονιάτικο κονσέρτο, με έργα κυρίως της οικογένειας Stauss, που μεταδίδεται σε 50 χώρες. Την Φιλαρμονική της Βιέννης φέτος θα διευθύνει ο Αργεντινο-Ισραηλινός Daniel Barenboim ενώ την ηχογράφηση θα την κάνει όπως και πέρυσι η DECCA Records, παίρνοντας τα σκήπτρα από την DG και την SONY που μονοπωλούσαν επί σειρά ετών.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 την Πέμπτη στις 12:10.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει την εισαγωγή στο "Μια Νύχτα στη Βενετία", το βαλς "Μύθοι από την Ανατολή" και την "Πόλκα της Άννας" του Strauss. Το δεύτερο μέρος αρχίζει με ένα έργο του Joseph Haydn, ενώ ακολουθούν έργα του Joseph Hellmesberger και των Strauss. Συμμετέχει το μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Ετοιμάστε τα DVDR! :126:

...

Reaction score
2
Ανυπομονώ!

Την φετινή δεν την είδα λόγω στρατού. Δεν την ξαναχάνω με τίποτα.
Δεν είναι πρωτοχρονιά αν δεν ξυπνήσω το πρωί για να δω την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης!

Reaction score
1
Ανυπομονώ!

Δεν είναι πρωτοχρονιά αν δεν ξυπνήσω το πρωί για να δω την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης!
Ακριβώς, είναι νόμος! :114:

Και γιά όσους έχουν την δυνατότητα, θα το δουν σε HD & Dolby Digital από τα HD Suisse & ORF1 HD :615:

Reaction score
10
H Βιέννη είναι μια πόλη που ζωντανεύει τα Χριστούγεννα με τις μουσικές του Strauss και του Mozart να ακούγονται σε όλους το δρόμους και τα μαγαζιά.

Προχτές ήμουν στο Staatsoper, την κρατική Όπερα της Βιέννης και παρακολούθησα τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι. Πραγματικά μια εκπληκτική εμπειρία. Το έργο γνωστό με εύπεπτες μελωδίες σε μάγευε κυριολεκτικά. Ο χώρος τεράστιος, πανέμορφος με σκαλιστά παντού και εκπληκτική ακουστική. Ότι καλύτερο έχω ακούσει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν σχετικά κοντά στη 15η θέση. Μια επιβλητική εμπειρία που μόνο σαν εμπειρία ζωής μπορώ να τη χαρακτηρίσω.

Την Παρασκευή παρακολούθησα τον Μαγεμένο Αυλό του Mozart στην άλλη Μεγάλη όπερα της Βιέννης το Volksoper. Γνωστό έργο, κάπως παιδικό με εκπληκτικές μελωδίες και σκηνικά. Καθόμουν στη 2η θέση ακριβώς μπροστά από την Ορχήστρα.

Αλλά το καλύτερο ήταν την Πέμπτη. Στο παλάτι Ausberg, ένα κονσέρτο από την Vienna Residence Orchestra σε έργα Μozart και Strauss. Βιολί Strativari στο ένα μέτρο και η συγκίνηση στο έπακρο! Δεν θα σας το κρύψω δάκρυσα.

Έχω τραβήξει κρυφά και κάποια βίντεο με το κινητό θα τα ανεβάσω αργότερα!

Reaction score
10
Τα βιντεο ειναι γυρω στα 80 λεπτα οποτε πρεπει να τα επεξεργαστω λιγο...:126:

Ολο το κονσερτο και σχεδον κανα 20λεπτο απο την οπερα τον Μαγικο Αυλο. Απο το Staatsoper δεν τραβηξα γιατι ηταν κατι μυστηριοι τυποι κοντα και δεν το ρισκαρα!

Βασικα η κοπελα μου τα τραβηξε, εγω ημουν αλλου, τελειως...:116:

Το κονσερτο περιελαμβανε:

Wolfgang Amadeus Mozart

• Overture to "The Marriage of Figaro"
• Papageno-Papagena, Duet from "The Magic Flute"
• Divertimento D-Major KV 136, 1. Movement
• Violinconzert G-Major, 2. Movement
• Duet from "Don Giovanni"
• Turkish March
• Aria from "The Marriage of Figaro"
• "Cat's Duet"

Johann Strauss

• Emperor's Walz
• Eljen a Magyar, Polka
• Aria from "The Gypsy Baron"
• Tick Tack Polka
• Csardas from "Ritter Paszman"
• Viennese Blood, Walz
• Blue Danube Walz
• Radetzkymarch

Reaction score
10
Oι Βιεννέζοι είναι ένας λαός γεννημένος μέσα στη μουσική. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με τη μουσική. Τα Χριστούγεννα ακόμα και στα σχολεία έχει κονσέρτα. Κάτι σαν και εμάς δηλαδής..:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.014
Members
38.522
Νεότερο μέλος
seos