Πρόβλημα - βλάβη

Reaction score
0
Γειά χαρά σας.
'Εχω τον optoma HD80.
Μου εμφανίζει το εξής πρόβλημα εδώ και 2 ημέρες:
Όταν τον βάλω να παίξει από media player WDTV τότε σε πολλά και συγκεκριμένα σημεία στην οθόνη μου κάνει παυλίτσες εναλλάξ π.χ μαύρες άσπρες μήκους 1 με 2 cm. (θυμίζει την γραμματοσειρά που είχε το παλιό σήμα της ολυμπιακής:108:)
Όταν παίζει από dvd το πρόβλημα δεν υπάρχει.
Σημειώνω ότι ξαναέστεισα την έκδοση που είχα στο WDTV και άλλαξα και θύρα εισόδου HDMI στον προβολέα, αλλά τίποτις!.
Είναι θέμα προβολέα, καλωδίου ή media player?

Ευχαριστώ για την όποια προσπάθεια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.746
Απάντηση: Πρόβλημα - βλάβη

Tο DVD με τι καλώδιο παίζει;

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.746

Βάλε ομοαξονικό και στο WDTV να δεις τι γίνεται.

Μπορεί να φταίει και το καλώδιο HDMI ή στη χειρότερη οι είσοδοι HDMI του προβολέα.

Κάνε δοκιμές! Μόνο έτσι θα βρεις τι φταίει.

Reaction score
6
Πάντως το WD στη δουλειά με έναν HD800XLV (αδελφάκι) δεν έχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα το σήμα περνάει μέσα από eathernet repeater.

Καλώδιο μάλλον.

Reaction score
0
το έκανα και δεν εμφανίζει πρόβλημα, τώρα τι μπορεί να φταίει το καλώδιο HDMI ή ο προβολέας?

Ευχαριστώ για όλα

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.746
Απάντηση: Re: Πρόβλημα - βλάβη

το έκανα και δεν εμφανίζει πρόβλημα, τώρα τι μπορεί να φταίει το καλώδιο HDMI ή ο προβολέας?

Ευχαριστώ για όλα
να επαναλάβω ότι αλλαξα και την είσοδο στο HDMI του προβολέα
Πιο πιθανό είναι το καλώδιο.

Κάνε και την τελευταία δοκιμή με άλλο καλώδιο HDMI,

και ελπίζω να είναι αυτό, και όχι οι είσοδοι του βιντεοπροβολέα.

Reaction score
0
θα το ψάξω με άλλο του ιδίου τύπου media player και άλλο καλώδιο και εκεί ελπίζω να δείξει.
Ευχαριστώ Ανδρέα.

Reaction score
1
Νομίζω πως οι παυλίτσες που βλέπεις είναι οι υπότιτλοι και προκαλείται από εσφαλμένο χρονισμό μεταξύ player και προβολέα σε συνδυασμό με το frame buffer. Πάτα 2 φορές το info να δεις αν εξαφανίζονται ή βγάλε τους υπότιτλους. Για να λύσεις το πρόβλημα, βάλε την τελευταία έκδοση του firmware, η οποία ούτως ή άλλως είναι η καλύτερη. Διαφορετικά, άλλαξε το χρονισμό.

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.746
Απάντηση: Re: Πρόβλημα - βλάβη

Νομίζω πως οι παυλίτσες που βλέπεις είναι οι υπότιτλοι και προκαλείται από εσφαλμένο χρονισμό μεταξύ player και προβολέα σε συνδυασμό με το frame buffer. Πάτα 2 φορές το info να δεις αν εξαφανίζονται ή βγάλε τους υπότιτλους. Για να λύσεις το πρόβλημα, βάλε την τελευταία έκδοση του firmware, η οποία ούτως ή άλλως είναι η καλύτερη. Διαφορετικά, άλλαξε το χρονισμό.
Και γιατί όμως όταν σύνδεσε ομοαξονικό καλώδιο δεν είχε τέτοιο πρόβλημα;

Reaction score
0
Δε μου το κάνει μόνο στους υπότιτλους αλλά σε πολλά σημεία στην οθόνη.
... μιας και το ανέφερες, τι εστί χρονισμός και πώς μπορώ να τον αλλάξω?
... και το info εννοείς στον media player? γιατί πάτησα 2 φορές το options και τίποτις.

Reaction score
0
ακόμα δεν έχω κάνει δοκιμές με άλλο media player και άλλο HDMI
αφού δεν τα έχω ακόμα στην κατοχή μου. Παραθέτω φωτό για το τι μου παρουσιάζει. Κάποια γνώμη για το τι μπορεί να φταίει?

http://rapidshare.com/files/272702522/optoma.jpg

ειναι μόνο 28 kb

Reaction score
1
Με βάση τη φωτό παίρνω πίσω αυτό που είπα για τους υπότιτλους αλλά θα επιμείνω στα του χρονισμού.

Δοκίμασε να αλλάξεις το display resolution από τα settings του wdtv.

Reaction score
0
Με βάση τη φωτό παίρνω πίσω αυτό που είπα για τους υπότιτλους αλλά θα επιμείνω στα του χρονισμού.

Δοκίμασε να αλλάξεις το display resolution από τα settings του wdtv.
ότι και να επέλεξα έγινε σκατότερο.
Το ξαναέβαλα στο auto.
Να σημειώσω ότι όταν πάω στα settings του προβολέα καθώς βέβαια αυτά προβάλλονται στο πανί εκεί δεν παρατηρούνται αυτές οι αλλοιώσεις. Ίσως να είναι δείγμα ότι δεν φταίει ο προβολέας αλλά καλώδιο ή media player.
...και κάτι ακόμα... και εγώ στο περιστέρι είμαι. Ευχαριστώ για τον κόπο και άν επιθυμείς οτιδήποτε στείλε p.m.

Reaction score
1
Συνεπώς, θα πρέπει να αποκλείσεις τον προβολέα συνδεοντάς τον με άλλη πηγή, ή/και το player συνδεοντάς το με άλλον προβολέα ή TV. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις διαφορετικό καλώδιο HDMI και την τελευταία έκδοση firmware. Δεν είναι απίθανο να υπάρχει και ασυμβατότητα. Το πρόβλημα σου, πάντως, είναι πρωτότυπο!

Reaction score
0
Τελικά το πρόβλημα ειναι στον προβολέα αφού και με άλλο καλώδιο και με άλλο player κάνει τα γίδιαααααα.

Reaction score
1.196

Πράγματι μοιάζει με λάθος χρονισμού και μάλιστα επαναλαμβανόμενο (όχι απλά τυχαίο).
Μηπως είχες κρεμάσει βαρύ καλώδιο απο το hdmi του projectorα και ξεκόλησε καμιά ακίδα clock;

Γιατί για να τα παιξε το εσωτερικό pll δεν το βλέπω!.

Ανέβασε αν μπορείς εικόνα απο 2 διαφορετικές αναλύσεις το ίδιο μελιμετρέ (πλέγμα) άσπρων γραμμων σε μαυρο φόντο. Αν τον βάλεις να παίξει ανάποδα (σαν να είναι κρεμασμένος απο ταβάνι) τι διαφορά έχει; υπάρχει συμετρία;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.407
Members
38.698
Νεότερο μέλος
Spiromag