Πρόβλημα για δυνατούς λύτες!!

Reaction score
4
Λοιπον γιατι κοντευω να τρελαθω!!!
Εχω αγορασει ενα Dac το Zhaolu D3.
http://www.audio-magus.com/product_p/da3.d.htm

Ολα μια χαρα και ακουω μουσικη εδω και λιγες μερες συνδεδεμενο με οπτικη απο ps3 που καταληγει με interconnect στον truepath και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Σημερα αποφασισα να το συνδεσω με το pc και με την M-Audio 24/96 μεσω coaxial.

Αμ δε !!!!
Για να μην σας κουραζω δοκιμασα τα ΠΑΝΤΑ απο δυο τρεις φορες και αποφασισα να κανω το πιο χαζο αλλα δεν ειχε μεινει και τιποτα αλλο να δοκιμασω.
Αλλαξα ενισχυτη και παιζει!!!

ΔΗΛΑΔΗ....
pch-110 -> οπτικη στο Dac-> truepath = Παιζει
ps3 -> οπτικη στο Dac-> truepath = Παιζει
pc -> coaxial στο Dac -> sansui = Παιζει
pc -> coaxial στο Dac -> yamaha = Παιζει
pc -> coaxial στο Dac -> truepath = Δεν Παιζει

Εχω αλλαξει 40 φορες καλωδια βαλε βγαλε , εχω αλλαξει drivers , εχω αλλαξει μπριζες μεχρι και με μπαλαντεζα απο αλλη εχω δοκιμασει , εχω χιλιοτσεκαρει συνδεσεις κτλπ. Στο τελος αλλαξα ενισχυτη και παιζει :111: Με την ιδια ακριβως συνδεσμολογια dac και truepath δεν παιζουν απο Coaxial ενω με ολους τους αλλους ενισχυτες παιζει κατευθειαν.

Και το καλυτερο απο ολα ειναι οταν βγαζω το ενα rca και το ακουμπαω με το δαχτυλο μου ακουγεται ηχος απο τα ηχεια :411:
Τα εχω παιξει!!!

Ξερει κανεις τιποτα ή να φερω παπά ?

Reaction score
10
Ερώτηση: Δεν ακούγεται τίποτα από τα ηχεία ή μήπως ακούγεται
η μουσική πολύ χαμηλά παρόλο που είναι "τέρμα" η ένταση;

Reaction score
4
Ερώτηση: Δεν ακούγεται τίποτα από τα ηχεία ή μήπως ακούγεται
η μουσική πολύ χαμηλά παρόλο που είναι "τέρμα" η ένταση;
Δεν ακουγεται καθολου και δεν εχω καθολου ηχο.
ΜΟΝΟ οταν πηγα και εβγαλα πισω απο το dac το 1 RCA (κοκκινο) εκαναν θορυβο τα ηχεια και ακουγα μαζι με τον θορυβο και την μουσικη που επαιζε εκεινη την ωρα το pc :111:
Πηγα να το βγαλω για να δω αμα καθεται καλα και ενω το εβγαλα εντελως το κρατουσα και τοτε ηταν η μονη φορα που ακουγα ηχο μαζι με θορυβο.

Reaction score
10
Είναι γνωστή η συνδεσμολογία των RCA στον ενισχυτή;
Γειώνονται στο σασί;
Έχει χρησιμοποιηθεί μήπως αντιστροφή φάσης στο ένα κανάλι;
Στον ενισχυτή αν δεν βάλεις καθόλου ic στο ένα κανάλι το άλλο παίζει κανονικά (δοκίμασε εναλλάξ);

Reaction score
4
Είναι γνωστή η συνδεσμολογία των RCA στον ενισχυτή;
Γειώνονται στο σασί;
Έχει χρησιμοποιηθεί μήπως αντιστροφή φάσης στο ένα κανάλι;
Στον ενισχυτή αν δεν βάλεις καθόλου ic στο ένα κανάλι το άλλο παίζει κανονικά (δοκίμασε εναλλάξ);
Δεν ξερω να σου απαντησω για τα 3 πρωτα. Ο Μιχαλης μου τον εφτιαξε γιατι εγω δεν σκαμπαω απο τεχνικα.

Θα δοκιμασω με το που παω σπιτι το απογευμα μετα την δουλεια να κανω το τεστ που εγραψες.

Thanks

Reaction score
4
Νεοτερα...
Οταν του βγαζω το ενα ic δειχνει να παιζει αλλα με πολυ θορυβο και παραμορφωση. :111:

Reaction score
1.075
Απάντηση: Πρόβλημα για δυνατούς λύτες!!

Το ίδιο συμβαίνει αν είναι το αριστερό ή το δεξιό;

Την είσοδο που αφήσεις ασύνδετη στον ενισχυτή, την βραχυκυκλώνεις; (γειωση rca με κεντρικο rca)

Μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτό απο τις συνδέσεις των rca (μέσα απο το κουτί του ενισχυτή) και εκεί που καταλήγουν τα καλώδια απο τα rca στην πλακέτα;

Reaction score
10
Δεν ξερω να σου απαντησω για τα 3 πρωτα. Ο Μιχαλης μου τον εφτιαξε γιατι εγω δεν σκαμπαω απο τεχνικα.

Θα δοκιμασω με το που παω σπιτι το απογευμα μετα την δουλεια να κανω το τεστ που εγραψες.

Thanks
Πολύμετρο έχεις; Θα βοηθήσει αρκετά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823
είναι θέμα γείωσης.

με την οπτική υπάρχει γαλβανική απομόνωση του ενισχυτή από το πισί. Με την κοάξιαλ όχι. άλλη διαφορά δεν υφίσταται.

άρα κάπου γίνεται μαμουνιά με τις γειώσεις...

υπάρχει περίπτωση το ντακ να μη παίζει (το πιο πιθανό) κι όχι ο ενισχυτής. δοκίμασε κοάξιαλ και από τις 2 εξόδους του ντακ τη μια στον τρούπαθ και την άλλη σε άλλο ενισχυτή.

καλά ξεμπερδέματα....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το ότι παίζει το Dac είναι δεδομένο αφού με τους δύο άλλους ενισχυτές δουλεύει μια χαρά.
Επίσης και αναστροφή να γινόταν στο ένα κανάλι πάλι θα άκουγες ήχο κανονικά εκτός από το χαμηλό.
Κάτι με την αναφορά στην είσοδο του ενισχυτή γίνεται και σου τρώει το σήμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823
με τους άλλους 2 ενισχυτές μπορεί να βρίσκει γη και να παίζει, καθώς πιθανά το ίδιο δε γειώνεται αλλά παίρνει γη μέσω των ενισχυτών. με τον τρούπαθ μπορεί να μη βρίσκει γη και τα συσσωρευμένα παράσιτα του πισί να μη το αφήνουν να παίξει....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823
α, δοκίμασε να συνδέσεις με ένα καλωδιάκι μεταξύ τους τα εξής:

1. τις γειώσεις από τα rca εξόδου του ντακ με τη γη από το rca της coaxial του dac
2. τις γειώσεις από τα rca εξόδου του ντακ με γη μπρίζας
3. τη γή από το rca του coaxial με γη μπρίζας.

Αν έχεις πολύμετρο δες αν η γη της μπρίζας πάει στη γη από τα παραπάνω rca των DAC και αν πάει στις εισόδους του τρούπαθ.

Reaction score
4

1. τις γειώσεις από τα rca εξόδου του ντακ με τη γη από το rca της coaxial του dac

Αν έχεις πολύμετρο δες αν η γη της μπρίζας πάει στη γη από τα παραπάνω rca των DAC και αν πάει στις εισόδους του τρούπαθ.
Επειδη εγω κατι θα καψω δεν μπορει :120: θα τα δοκιμασω παρουσια και καποιου πιο εμπειρου να ειμαι σιγουρος.

Thanks

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425

Ολόκληρα συστήματα δουλεύουν χωρίς καθόλου γείωση. Εδώ υπάρχουν μετασχηματιστές απομόνωσης της γείωσης του δικτύου. Άλλο γείωση και άλλο αναφορά 0 του σήματος. Αυτά μπορεί να είναι κοινά μπορεί και να μην έχουν σχέση.

Reaction score
10
Επειδη εγω κατι θα καψω δεν μπορει :120: θα τα δοκιμασω παρουσια και καποιου πιο εμπειρου να ειμαι σιγουρος.

Thanks
Πάρε το βαπόρι και κατέβα στο νησί, να τσεκάρουμε τα μηχανάκια σου,
να τα κοντράρουμε με τα δικά μας και να πιούμε και μερικά ρακάκια.

Αρχικά σκεφτόμουν ότι δεν θα έχει μετασχηματιστή στην έξοδο spdif
η κάρτα ήχου, αλλά από φωτογραφίες φαίνεται το αντίθετο...
Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει;
Με πολύμετρο πάντως μπορείς να μετρήσεις κάποια πραγματάκια χωρίς
φόβο να κάνεις ζημιά.

Reaction score
1.075
Απάντηση: Re: Πρόβλημα για δυνατούς λύτες!!

Άλλο γείωση και άλλο αναφορά 0 του σήματος.
γείωση λειτουργίας και γείωση προστασίας. Και τα δυο γειώσεις λέγονται (άσχετο αν κάνουν άλλο πράγμα).

@pseiras
Η πιό απλή δοκιμή που θα έκανα εγώ είναι να τροφοδοτήσω τον truepath χωρίς γείωση απο το δίκτυο ΔΕΗ για δοκιμή (π.χ. με 2-3 στρώσεις χαρτοταινία ή μονωτική στην γείωση του φις). Προσοχή στην δοκιμή μήπως υπάρχει κατασκευαστικό λάθος και υπάρχει διαρροή 220V στο κουτι...δηλαδή κατά την δοκιμή αυτή μην ακουμπίσεις το κουτί με το χέρι (μπορείς να το ελένξεις και με δοκιμαστικό κατσαβίδι και να δεις αν ανάβει, αλλά κάπου που δεν θια έχει μπογιά το κουτί).

Κατα πάσα πιθανότητα το dac δεν έχει στη γή των rca σύνδεση με τη γή του δικτύου ΔΕΗ ενώ το pc έχει. Γι'αυτο και dac-truepath παίζουν μεταξύ τους. Αν όμως μπεί και το πισί στην αλυσίδα με καλώδιο και όχι οπτική, χαλά η δουλειά.

Πιθανά να μην είναι bias στο 0 η γείωση των rca των truepath. Οπότε μέσω δικτύου ΔΕΗ και PC μεταβάλεται το bias εισόδου του trupath. Γι'αυτο θέλω φωτό απο τη μέσα πλευρά των rca στον ενισχυτή. Γι'αυτό και ζητάνε μέτρηση με πολύμετρο κάποιοι συμφορμίτες. Γι'αυτο και ο costasEAR ζητά συνδέσεις με καλώδιο (θα φανεί πιά σύνδεση δεν θα κάνει διαφορά ή πια θα κάνει ΤΗΝ διαφορά).

Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την κατασκευή του ενισχυτή, υπάρχει κάπου φωτογραφικό υλικό απο την κατασκευή;

Reaction score
4
Πάρε το βαπόρι και κατέβα στο νησί, να τσεκάρουμε τα μηχανάκια σου,
να τα κοντράρουμε με τα δικά μας και να πιούμε και μερικά ρακάκια.

Αρχικά σκεφτόμουν ότι δεν θα έχει μετασχηματιστή στην έξοδο spdif
η κάρτα ήχου, αλλά από φωτογραφίες φαίνεται το αντίθετο...
Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει;
Με πολύμετρο πάντως μπορείς να μετρήσεις κάποια πραγματάκια χωρίς
φόβο να κάνεις ζημιά.
Μακαρι να μπορουσα και θα ημουν ηδη εκει.:137:
Δεν ξερεις ποσο σας χαιρομαι που εχετε ωραια παρεουλα και το ιδιο χομπυ και τα λετε και βοηθαει ο ενας τον αλλον.
Αλλα ευτυχως ψιλοοργανωθηκαμε και εδω και σχεδον καθε σαββατο τρεχουμε σε ακροασεις.

γείωση λειτουργίας και γείωση προστασίας. Και τα δυο γειώσεις λέγονται (άσχετο αν κάνουν άλλο πράγμα).

@pseiras
Η πιό απλή δοκιμή που θα έκανα εγώ είναι να τροφοδοτήσω τον truepath χωρίς γείωση απο το δίκτυο ΔΕΗ για δοκιμή (π.χ. με 2-3 στρώσεις χαρτοταινία ή μονωτική στην γείωση του φις). Προσοχή στην δοκιμή μήπως υπάρχει κατασκευαστικό λάθος και υπάρχει διαρροή 220V στο κουτι...δηλαδή κατά την δοκιμή αυτή μην ακουμπίσεις το κουτί με το χέρι (μπορείς να το ελένξεις και με δοκιμαστικό κατσαβίδι και να δεις αν ανάβει, αλλά κάπου που δεν θια έχει μπογιά το κουτί).

Κατα πάσα πιθανότητα το dac δεν έχει στη γή των rca σύνδεση με τη γή του δικτύου ΔΕΗ ενώ το pc έχει. Γι'αυτο και dac-truepath παίζουν μεταξύ τους. Αν όμως μπεί και το πισί στην αλυσίδα με καλώδιο και όχι οπτική, χαλά η δουλειά.

Πιθανά να μην είναι bias στο 0 η γείωση των rca των truepath. Οπότε μέσω δικτύου ΔΕΗ και PC μεταβάλεται το bias εισόδου του trupath. Γι'αυτο θέλω φωτό απο τη μέσα πλευρά των rca στον ενισχυτή. Γι'αυτό και ζητάνε μέτρηση με πολύμετρο κάποιοι συμφορμίτες. Γι'αυτο και ο costasEAR ζητά συνδέσεις με καλώδιο (θα φανεί πιά σύνδεση δεν θα κάνει διαφορά ή πια θα κάνει ΤΗΝ διαφορά).

Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει την κατασκευή του ενισχυτή, υπάρχει κάπου φωτογραφικό υλικό απο την κατασκευή;
Αυριο μου φερνουν πολυμετρο και αρχιζω τις μετρησεις.
Θα βγαλω και οταν ξελασκαρω φωτος.
Δυο προχειρες εχει εδω αλλα δεν βγαζεις ακρη.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=36078&page=8

Thanks παντως παιδες για το ενδιαφερον :444:

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ