Πρόβλημα με ΜΚ2 πικάπ

Reaction score
0
Χαιρετώ το φόρουμ!
Έχω 2 πικάπ technics sl1210 mk2 αγορασμένα 2ο χέρι στην ίδια κατάσταση και τα 2.
Το ένα το λειτουργώ εδώ και καιρό και είναι άψογο ενώ το άλλο το είχα σε ακινησία για κάνα χρόνο. Ενώ στην αρχή έπαιζε μια χαρά (το άλλο), κάποια στιγμή τα έπαιξε κάνοντας το εξής: όταν πατάω το start/stop αρχίζει να τρεμοπαίζει μπρος-πίσω χωρίς να γυρνάει ενώ σε σύγκριση με το καλό που έχω μου φαίνεται ότι είναι αδύναμος κι ο φωτισμός του. Του άλλαξα το ΑΝ6675 θεωρώντας πως φταίει το IC που ελέγχει το motor drive αλλά μάλλον δεν είναι αυτό.
Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει ή αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα?
Ευχαριστώ, Γιάννης

Reaction score
25
Βγάλε το καλώδιο του pitch απο την κεντρική πλακέτα και βραχυκύκλωσε απο τα 4 pins τα 2 μεσαία μεταξύ τους.
Αν δουλέψει έτσι τότε έχεις πρόβλημα στο pitch και μπορείς να ακούς έτσι μέχρι να το φτιάξεις.
Επίσης Βεβαιώσου οτι τα 20V στην πλακέτα είναι σωστά αφού μιλάς και για αδύναμο φωτισμό.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ΜΚ2 πικάπ

Βγάλε το καλώδιο του pitch απο την κεντρική πλακέτα και βραχυκύκλωσε απο τα 4 pins τα 2 μεσαία μεταξύ τους.
Αν δουλέψει έτσι τότε έχεις πρόβλημα στο pitch και μπορείς να ακούς έτσι μέχρι να το φτιάξεις.
Επίσης Βεβαιώσου οτι τα 20V στην πλακέτα είναι σωστά αφού μιλάς και για αδύναμο φωτισμό.
Άλλαξα προληπτικά τα τρανζίστορ Q201, 202, 203 και απ' ότι φαίνεται δουλεύει σωστά το παιδί.
Για το βραχυκύκλωμα που γράφεις εννοείς να βραχυκυκλώσω τα μεσαία πάνω στην πλακέτα και τα 1, 4 ελεύθερα?

Reaction score
25
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ΜΚ2 πικάπ

Ναί αυτό αριβώς, γίνεται πολύ εύκολα με ένα καλωδιάκι απο το headshell, και θα είναι μόνιμα σε θέση quartz/κλικ/0.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ΜΚ2 πικάπ

Ναί αυτό αριβώς, γίνεται πολύ εύκολα με ένα καλωδιάκι απο το headshell, και θα είναι μόνιμα σε θέση quartz/κλικ/0.
Ok, θα το δοκιμάσω, στην τελική το pitch μου είναι άχρηστο τελείως. Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
25
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ΜΚ2 πικάπ

Ok, θα το δοκιμάσω, στην τελική το pitch μου είναι άχρηστο τελείως. Ευχαριστώ πολύ!

Κι εγώ είχα ένα κάποτε και το έπαιζα έτσι για 2-3 χρόνια επειδή δεν ήθελα να το ανοίξω.
Τελικά με τα τρανζίστορ δούλεψε ή όχι;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ΜΚ2 πικάπ

Τελικά με τα τρανζίστορ δούλεψε ή όχι;
Όταν του άλλαξα το Q201 έπαιξε για 30 λεπτά κανονικά και μετά άρχισε πάλι τα μπρος-πίσω. Μετά του άλλαξα και τα άλλα 2 και από ότε παίζει κανονικά. Στην πλακέτα πάντως μου έφερνε εξ αρχής 29,2 Volts και ο φωτισμός διορθώθηκε μετά ως δια μαγείας.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis