Πρόβλημα με ενισχυτή Dual CR60

Reaction score
0
Έχει πέσει στα χέρια μου ένας ραδιοενισχυτής dual cr60, που μοιάζει να λειτουργεί άψογα ο δέκτης fm. Πρόσφατα από μέλος αγόρασα ένα πικαπ dual cs505-3 για να τα συνδυάσω.
Το πρόβλημα είναι πως η είσοδος phono του ενισχυτή δε μοιάζει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην βγάζει ήχο από το πικάπ. Οι συνδεσμολογίες και όλα μοιάζουν να λειτουργούν αφού όταν το συνδέω στην είσοδο tape έχω ήχο, φυσικά πολύ αδύναμο αφού δεν είναι ενισχυμένος. Ο ενισχυτής έχει και magnetic phono και ceramic phono εισόδους και το πικάπ το συνδέω στη σωστή πιστεύω magnetic.
Επειδή είμαι πάρα πολύ νέος στο χώρο, ουσιαστικά είναι το πρώτο "σετ" που προσπαθώ να χτίσω, ποια είναι η πρόταση σας για έλεγχο του προβλήματος και επιδιόρθωση; Μπορώ να ασχοληθώ προσωπικά, με το ανάλογο διάβασμα φυσικά, και να έχω αποτελέσματα; Αν όχι, μπορείτε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο τεχνικό για τέτοιας ηλικίας μηχάνημα;
Τα "χαρτιά" του ενισχυτή είναι αυτά http://dual.pytalhost.eu/cr60/.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Πρόβλημα με ενισχυτή Dual CR60

Στην είσοδο ταινίας ακούγεται ήχος από αμφότερα τα κανάλια; Στην προτελευταία σελίδα αναπαρίσταται η συνδεσμολογία της υποδοχής DIN. Κάνε ένα τσεκάρισμα, μήπως κάτι είναι ανάποδα. Αν όλα είναι εντάξει, τότε μάλλον υπάρχει βλάβη στον επιλογέα ή το κύκλωμα phono, οπότε o ενισχυτής πρέπει να πάει στο service.

Reaction score
0

Ναι υποθέτω πως ακούγεται ήχος και από τα δυο κανάλια, καθώς έχω ήχο και από τα δυο ηχεία.
Ανοίγοντας τον ενισχυτή βλέπω πως όπως τον κοιτάω από πίσω οι επαφές εισόδου στα din είναι στα δεξιά ενώ στην εικόνα αν προσανατολίζομαι καλά είναι στα αριστερά αλλά ακολουθώντας την αρίθμηση είναι όλα εντάξει. Κάτι τέτοιο εννοείς; Όλοι οι ακροδέκτες στην είσοδο ταινίας είναι συνδεδεμένες με κάποιο καλώδιο.
Με λίγα λόγια στο θηλυκό din υπάρχει σύνδεση μόνο στα 2, 5, 3.
Δε μοιάζει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Να προσθέσω πως το πικάπ βγάζει ένα διπλό rca βίσμα το οποίο έχει τοποθετηθεί σε αντάπτορα για πενταπολικό din.

Reaction score
0

Λοιπόν ξηλώνοντας το αρσενικό βύσμα οι συνδέσεις ήταν στα 1, 4. Επομένως δεν είχαμε επαφή μέχρι στιγμής!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
χωρις να θελω να εισαγω κλιμα τρομοκρατιας εγω δεν θα ειχα διανοηθει καν να τον βαλω στην πριζα πριν κανω καποιον ελεγχο σε ενα τετοιο μηχανημα σε αυτη την ηλικια .

κατα 99,9% ειναι μαλλον απιθανο να δουλευει σωστα εστω και ενας ηλεκτρολυτικος μεσα του μετα απο τοσα χρονια ( ειδικοτερα για ενα τετοιο μηχανημα οταν αποδεδειγμενα οι ευρωπαικοι πυκνωτες δεν αντεχαν ποτε στο χρονο σε σχεση με τους Ιαπωνικους )

ριξε μια ματια εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=91498

Reaction score
0
Μάλιστα, φυσικά και έχεις δίκιο. Πιστεύεις πως μπορεί να γίνει κάτι, εννοώ να ελεγχθεί σωστά και να αναβαθμιστεί; Εγώ δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικών αλλά μπορώ να το προσπαθήσω.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67