Πρόβλημα με ενισχυτή.

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα, έχω εναν ενισχυτή προ και τελικό μαζί (audiolab 8000A) και πριν απο ένα μήνα περίπου που μετακόμισα στην Κέρκυρα μου κάηκε για πρώτη φορά η ασφάλεια που εχει πάνω απο την υποδοχή για το ρεύμα, ξαναγόρασα μια και ξανακάηκε μετά παο λίγο καιρό, και σκέφτηκα οτι το δύκτιο εδω πέρα δεν θα είναι πολύ καλό, προχθές όμως αγόρασα ενα UPS για να μην μου καει την ασφάλεια αφενός και αφετερου για να μην καει και τίποτα αλλο. Βάζω και πάλι καινούργια ασφάλει και την καίει ξανα...

Υπάρχει κάποια λύση; Μήπως εχει κάποιο πρόβλημα ο ενισχυτής;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.436
Από τη στιγμή που έκαψε ασφάλεια για δεύτερη φορά έχει πρόβλημα ο ενισχυτής σου και χρειάζεται επισκευή.
Το πιθανότερο, από τη στιγμή που δεν καίει την ασφάλεια αμέσως και το δίκτυο δεν παρουσιάζει υπερτάσεις, είναι να φταίνε οι πυκνωτές τροφοδοσίας.
Πόσο ετών είναι το μηχάνημα?
Με την πρώτη ευκαιρία βγάλε εκτός το UPS. Απλά καταστρέφει τον ήχο.

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με ενισχυτή.

To μηχάνημα είναι 30 + ετών...

Το UPS καταστρέφει τον ήχο; Σοβαρα; Δεν το ήξερα ούτε μου είχε περάσει απο το μυαλό...

Η επισκεύή του γνωρίζεις περίπου πόσο μπορεί να κοστίσει;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.436
Ουσιαστικά χρήζει αντικατάστασης όλων των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών λόγο γήρατος.
Το πόσο κοστίζει έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών που θα μπουν και το πόσο κοστολογεί ο κάθε τεχνικός τη δουλειά του.

Ενισχυτές, όπως ο 8000Α, όπου προενισχυτής και τελική βαθμίδα βρίσκονται σε ένα σασί ονομάζονται ολοκληρωμένοι.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Σε γενικες γραμμες πολλοι απο αυτους τους ενισχυτες εχουν δημιουργησει προβληματα με τους μετασχηματιστες τους μια κα εινα μαλλον οριακα υπολογισμενοι για λογους οικονομιας αλλα και ασφαλειας του ιδιου του ενισχυτη .

Απο την αλλη αυτο που σου ειπε ο peter ειναι απολυτα σωστο και ειναι σιγουρο οτι ολοι οι ηλεκτρολυτικοι θα χρειαστουν αλλαγμα μετα απο τοσον καιρο ... ( εαν καποιος απο τους μεγαλόυς εχει δαρροη ειναι πολυ πιθανον να σου κανει αυτη ην συμπεριφορα )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads