Πρόβλημα με ενισχυτή

Reaction score
59
Καλησπέρα και καλή χρονιά

Έχω τα παρακάτω μηχανήματα
technics su-c800u pre amp
technics se-a900s reference power amp

Κατα την διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτυ, κάτι έπαθαν πιθανότατα επειδή ζορίστηκαν. (υπερθέρμανση κλπ) και μάλλον ο προενισχυτής αλλά δεν είμαι βέβαιος

Παρακαλώ θα ήθελα πληροφορίες για το που μπορώ να τον πάω για φτιάξιμο-service είτε επίσημα είτε σε κάποιον καλό τεχνικό που δεν είναι απατεώνας.
Αν πάλι κάποιος έχει πάθει κάτι ανάλογο ή γνωρίζει κάτι παραπάνω ή θέλει να το συζητήσουμε μήπως δώσει κάποια γνωμάτευση θα χαρώ να επικοινωνήσει στο thread.

Ευχαριστώ πολύ καλή χρονιά

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με ενισχυτή

Καλησπέρα,

Αν η ζημιά έγινε πάνω σε "γκάζια" τότε το πιό πιθανό είναι να έχουν πάθει ζημιά κάποια "τρανζίστορ ισχύως" του τελικου, με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν παίζουν και τα 2 κανάλια οπότε ενδεχομένως να είναι το ή και το τροφοδοτικό (Νομίζω ενα κοινό έχει αυτός)

Αναφορικά με τον προενισχυτη δεν νομίζω να έχει πάθει κάτι...

Ηλεκτρονικό γενικών καθηκόντων λογικά χρειάζεσαι, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Φιλικά
Βαγγέλης

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...o τελικος ειναι αυτος που επιβαρυνεται σε τετοιες συνθηκες λειτουργιας, εκει ειναι η ζημια.

Reaction score
1.685

Οι ενισχυτες δεν καιγονται χωρις αιτια.

Το πιθανοτερο ειναι καμενη ασφαλεια(ες).
Αν εχεις την ικανοτητα ανοιξε τον και ελενξε τες.

Reaction score
59

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, ο ενισχυτής σήμερα που μεταφέρθηκε πίσω από τον χώρο του πάρτυ δοκιμάστηκε και δουλεύει ... Περιέργο!
Θα τον τσεκάρω αργότερα ξανά να δω αν όλα δουλέυουν κανονικά.
Εκείνο που συναίβει όταν υπέρθερμάνθηκε, ήταν το εξής : έδινε ο προενισχυτής ήχο στον τελικό αλλά δεν δούλευε το ποντεσιόμετρο της έντασης! ενώ επίσης δεν δούλευαν οι επιλογές πηγής. Με ένα γρήγορο τεστ που έκανα σήμερα εδειξαν όλα ότι δουλεύουν , αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ένα service θα είναι καλό. Εάν γνωρίζετε κάποιον τεχνικό (τηλ, site) που "εμπιστεύεστε" θα με βοηθήσετε. Οι περιοχές που με βολεύουν είναι Χαλάνδρι και πιο βόρεια, αλλά και κέντρο είναι οκ.
Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια καλη χρονιά σε όλους

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.278
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ενισχυτή

ο συγεκεριμενος ενισχυτης δεν εχει τρανσιστορ εξοδου ...εχει ολοκληρωμενα και μαλλον πρεπει να τον προσεχεις γιατι αν καει το ολοκληρωμενο πλεον δεν υπαρχει πουθενα ...Ακου μερικα ενδιαφεροντα παντως .

Κανωντας την δουλεια αυτη επαγγελματικα και ενω σημερα στο καταστημα μου επισκευαζουμε εναν μεσο ορο 400 ενισχυτες τον χρονο μεχρι σημερα και για πολλα χρονια πριν ειχαμε επισκευασει μολις 2-3 απο αυτους και με ελαχιστες βλαβες ...Κατα εναν παραξενο τροπο φετος μονο εχουμε επισκευασει σχεδον 10 οι οποιοι ειχαν ολοι καμμενα ολοκληρωμενα ...Υπαρχει και καποια περιπτωση τελικα αυτο το ολοκληρωμενο να μην μπορει να ζησει παραπανω .

Επι του πρακτεου παντως ετσι οπως το ακουσα μαλλον ο ενισχυτης σου μπηκε σε θερμικη προστασια γιατι τον ""πλακωσες"" και ολα εγιναν φυσιολογικα απο την στιγμη που κρυωσε .

Προσεχε τον παντως ενω ειναι ωραιο μηχανημα δεν ειναι για τετοια πραγματα .... Πιο ηπια ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535