Πρόβλημα με κεντρικό σε Yamaha!

GTX

Reaction score
39
Εδώ και ένα περίπου μήνα έχω το εξής πρόβλημα με τον AV μου.
Όταν παρακολουθώ κάποιο δορυφορικό πρόγραμμα (μέχρι στιγμής μόνο εκεί έχει εμφανιστεί το πρόβλημα) σε κάποια φάση χάνεται το κεντρικό κανάλι.
Εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Αν πιέσω το οπτικό καλώδιο που μεταφέρει τον ήχο μέσα στην είσοδο του AV το κανάλι επιστρέφει, πολύ συχνά ομως μετά απο λίγο ξαναχάνεται, το περίεργο είναι οτι το κανάλι επανέρχεται και αν ανοιγοκλείσω τον AV :shock: :shock:

Έχω δοκιμάσει να αλλάξω το καλώδιο (οπτικά καλώδια του κιλού όλα) και να αλλάξω και την είσοδο στον AV με άλλη, το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει. Κάνει την εμφάνιση του σχετικά σπάνια αλλά όταν εμφανιστεί μπορεί να γίνει αρκετά επίμονο μέχρι να στρώσει και να αρχίσει να παίζει κανονικά. Επίσης να πω οτι μπορεί και να παίζει άψογα για πολλές μέρες.

Τί μπορεί να φταίει?? Το καλώδιο? αξίζει να πάω να πάρω κανένα πιο ακριβό μπας και εφαρμόζει καλύτερα? Ο AV τα'χει παίξει? Φταίει ο δορυφορικός δέκτης μιάς και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί σε άλλη πηγή το πρόβλημα? Αν έφτιαχνε το πρόβλημα απλά με κούνημα του βύσματος να το καταλάβω αλλά γιατί φτιάχνει και όταν ανοιγοκλείσω τον AV???? Άσε που συνήθως είναι και πιο αποτελεσματικό αυτό :shock:

Reaction score
14
υπερθέρμανση των επαφών??

Δοκίμασε με RCA Coaxial για τον ψηφιακό ήχο, μήπως εχει μπεί κανένα σκουπιδάκι ή καμμιά τρίχα στον οπτικό?

GTX

Reaction score
39
Δυστυχώς ο δέκτης του sky δε βγάζει coaxial :(
Έχω καθαρίσει και τις εισόδους του AV με σπρέι αέρα άσε που δε γίνεται το πρόβλημα να εμφανίζεται σε όλες τις εισόδους του AV, έχω δοκιμάσει 3 ήδη!

Reaction score
14
Γιώργο μήπως είναι απο τον δέκτη σου (SKY digi??) και αν ναι μήπως είναι στιγμιαίο πρόβλημα της μετάδοσης? Για να είσαι σίγουρος δεν βάζεις τον παλιό σου δέκτη SKy+ να δείς αν το κάνει και εκεί??

GTX

Reaction score
39
Μπα δεν είναι στιγμιαίο γιατί αν το αφήσω μόνο του δε φτιάχνει παραμένει μουγκό το κεντρικό :?
Σε αγγλικά φόρα έχω διαβάσει για μικροπροβλήματα στον ήχο με το καινούριο κουτί αλλά τίποτα σα το δικό μου. Σ'αυτούς βασικά δεν έχει καθόλου ήχο καμιά φορά όταν η μετάδοση είναι σε dolby digital. Εμένα δε μου έχει κάνει ακόμα τίποτα τέτοιο (φτου φτου :D) και το πρόβλημα το έχει εμφανίσει ανεξαρτήτου καναλιού αφού και να αλλάξεις κανάλι συνεχίζει το πρόβλημα.

Για να αλλάξω κουτί μωρέ πολύ μπέρδεμα, πρέπει να τους παίρνω τηλέφωνο για pair με τον παλιό και μετά πάλι για τον καινούριο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas