Πρόβλημα με οθόνη προβολής.

Reaction score
164
Κρέμασα χθες την οθόνη προβολής και, επιτέλους, κάθησα να δω την πρώτν μου ταινία. Η οθόνη είναι μια Dalite με κέρδος 1 και προβολέας ο Sanyo Ζ2000.
Παρατήρησα ότι σε πολλά σημεία της εικόνας, κυρίως σε πλακάτα, έντονα χρώματα, εμφανίστηκαν κάθετες γραμμές, πλάτους 0,5-1εκ που έμοιαζαν με moire ή κάτι τέτοιο μιας και ιρίδιζαν ελαφρά.
Στον τοίχο, κανένα πρόβλημα.
Τι είναι πάλι αυτό; Με τον Ζ4 δεν είχα κανένα πρόβλημα (σε άλλο χώρο, με την ίδια όμως οθόνη).

Reaction score
164
Πριν είχα ένα Denon 1920 και ο προβολέας ήταν 720p και τώρα έναν Toshiba HD30 και όλα είναι στα 1080p.
Φοβάμαι ότι είναι ένα είδος αλληλεπίδρασης της υψηλής ανάλυσης με το υλικό της οθόνης.

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόβλημα με οθόνη προβολής.

Μόνο σε μία ταινία στο έκανε; δοκίμασες άλλες;

Reaction score
164
Όχι, δεν το έκανε σε μια ταινία. Για το ζουμ Νίκο, θα σου πω αργότερα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.661
Απάντηση: Πρόβλημα με οθόνη προβολής.

Σαν το Vertical Banding ένα πράγμα; Γίνεται σε σημερινούς προβολείς;

Reaction score
164
Όχι δεν είναι banding. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο πανί και όχι στον τοίχο. Κάτι παίζει με την οθόνη.

Reaction score
14
Είναι πιο φωτεινός γι αυτό και σου βγάζει το πρόβλημα της οθόνης....Όταν κάνει ιριδισμό είναι για πέταμα η οθόνη...μόνο σε κάτι κινέζικες τα έχω δει αυτά και είναι χάλια...γμτ...

Reaction score
164
:142: Κάποιος με καταράστηκε, επειδή ρώτησα αν είναι φωτεινός! Και ό,τι πρόβλημα έχω είναι επειδή παρα είναι για τον χώρο μου!
Και πώς να τον σκοτεινιάσω; Να ρίξω την ίριδα;

Reaction score
164
Τελικά το τιπ για την λύση το έδωσε ο Zoglair.
Με το ζουμ εξαφανίζεται το πρόβλημα. Ευτυχώς η βάση του τοίχου έχει κίνηση "μπρος-πίσω" και ευελπιστώ ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef