Πρόβλημα με σκρατς μετά την αλλαγή κεφαλής-κελύφους

Reaction score
44
Καλημέρα,

Προχώρησα στην αλλαγή κεφαλής και κελύφους στο πικαπ μου το οποίο είναι ένα technics SL 2000.

Αγόρασα την κεφαλή της audio technica VM95 E μαζί με το κέλυφος HS6

Ακούγονται όμως συνεχώς κάποια ενοχλητικά σκρατς και δεν μπορώ να βρω τι φταίει

Έλεγξα γείωση και συνδεσμολογία δεν φαίνεται κάτι...

Να φταίει το ζύγισμα?Η απόσταση κεφαλής από τον βραχίονα?

Καμία ιδέα κανείς?

Ευχαριστώ.

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στη μια φωτο η κεφαλη φαινεται βιδωμενη εντελως μπροστα στο headshell στην αλλη εντελως πισω.
Μετρησε πρωτα σωστα την θεση της και μετα δες τι γινεται.

Reaction score
569
Ζύγησες σωστά την κεφαλή, χρησιμοποίησες προτράκτορα;
Καθάρισες καλά το δίσκο και τη βελόνα; Αν τα έκανες αυτά μήπως είναι ελάττωμα της κεφαλής;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν δεν εχεις προτρακτορα, μπορεις να μετρησεις τη θεση της στο headshell με βαση το πιο κατω. Συνηθως η αποσταση αυτη σε τετοιους βραχιονες ειναι γυρω στα 50mm , εκτος κι αν ο κατασκευαστης του πικαπ λεει αλλιως. Σε καποια technics οπως και το ΜΚΙΙ η αποσταση αυτη ειναι 52mm, αλλα μαλλον οχι σε ολα.

49-52mm_LI.jpg

Reaction score
266
αν οντως δεν εχει καποιο θεμα η συνδεσμολογια (καλωδιακια κεφαλης με χεντσελ, χεντσελ με
πινακια βραχιονα και τα λοιπα) το πιθανοτερο ειναι να εχει ελλατωμα η κεφαλη,
τα χρατσ χρουτσ δεν εχουν να κανουν με λαθος τοποθετηση κεφαλης, vta και βαρος αναγνωσης, και αντε γεια να την βαλεις, παλι θα παιζει, απλα δεν εχει σωστη τονικοτητα λογω λαθους τοποθετησης η λανθασμενου vta , μπορει να πηδαει λογω λανθασμενου βαρους αναγνωσης........

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
τα χρατσ χρουτσ δεν εχουν να κανουν με λαθος τοποθετηση κεφαλης, vta και βαρος αναγνωσης, και αντε γεια να την βαλεις, παλι θα παιζει, απλα δεν εχει σωστη τονικοτητα λογω λαθους τοποθετησης η λανθασμενου vta , μπορει να πηδαει λογω λανθασμενου βαρους αναγνωσης........
Ασφαλως και εχουν να κανουν με αυτα.
Εαν το βαρος αναγνωσης ειναι χαμηλο, το damping της αναρτησης ελαττωνεται και ενα απο τα θεματα ειναι ο αυξημενος θορυβος επιφανειας. Το ιδιο ισχυει και με πολυ ψηλη VTA ,και με τη λανθασμενη υπερκρεμμανση.

Reaction score
569
Μπορεί να φταίει και ο δίσκος. Σε καθαρούς φαινομενικά δίσκους που έχω, ακούγεται συνέχεια θόρυβος, μπορεί να φταίει ότι έχουν παιχτεί με κεφαλές με λα<ος ρυθμίσεις

Reaction score
44
Αν δεν εχεις προτρακτορα, μπορεις να μετρησεις τη θεση της στο headshell με βαση το πιο κατω. Συνηθως η αποσταση αυτη σε τετοιους βραχιονες ειναι γυρω στα 50mm , εκτος κι αν ο κατασκευαστης του πικαπ λεει αλλιως. Σε καποια technics οπως και το ΜΚΙΙ η αποσταση αυτη ειναι 52mm, αλλα μαλλον οχι σε ολα.

View attachment 250533
Καλημέρα

Ευχαριστώ πολύ.Την μέτρησα στα 52mm και έχει βελτιωθεί αισθητά.

Κάποιο tip για να ζυγίσω και το αντίβαρο σωστα?

Reaction score
58
[/QUOTE]

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
...έχει βελτιωθεί αισθητά...
Τα σκράτς ακούγονται και χωρίς να ακουμπά η βελόνα τον δίσκο; Ακούγεται και κάποιος άλλος θόρυβος ή βόμβος;

Reaction score
5.624
Καλημέρα

Ευχαριστώ πολύ.Την μέτρησα στα 52mm και έχει βελτιωθεί αισθητά.

Εχω Technics sl1900 και εχω και ζυγαρια,τουλαχιστον στο δικο μου δεν εχουν διαφορα,οτι ρυθμισω απο το βαρος εμφανίζεται και στην ζυγαρια.

Reaction score
29.559
Μάλλον τυχερός είσαι.
Σε 1200mk2 που έχω , υπάρχει διαφορά , σχεδόν μισό γραμμάριο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης