Πρόβλημα με σύνδεση πικαπ

Reaction score
88
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα.
Σύνδεσα ένα πικαπ με ένα preamp phono (Graham slee) , έβαλα γειώσεις κ.τ.λ. και μου ακουγόταν ένας ψιλός θόρυβος και από τα δυο ηχεία. Άλλαξα καλώδια interconnect και τώρα σαν να περνάει ψιλό ρεύμα μόνο από το δεξί ηχείο. Τι συμβαίνει ?.

Reaction score
88
Απάντηση: Πρόβλημα με σύνδεση πικαπ

Καποιος μου ειπε οτι επηδει ειναι παλιο το πικαπ μου ,ισως ειναι γειωμενο στο μειον του αριστερης εξοδου γι'αυτο μου κανει θορυβο μονο απο το δεξι. Ισχυει αυτο ?.Και τι πρεπει να κανω ?.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Καποιος μου ειπε οτι επηδει ειναι παλιο το πικαπ μου ,ισως ειναι γειωμενο στο μειον του αριστερης εξοδου γι'αυτο μου κανει θορυβο μονο απο το δεξι. Ισχυει αυτο ?.Και τι πρεπει να κανω ?.
Αλλαξε τα rca , βάλε το δεξί στο αριστερό και αντίστοιχα.
Μεταφέρεται ο θόρυβος στο άλλο ηχείο?

Reaction score
88

Τελικα το αριστερο rca δεν παταγε καλα.Ο θορυβος ακουγεται και απο τα 2 ηχεια.

Reaction score
88

Λοιπον. Εκτος απο την καλωδιωση γειωσης μεταξυ phono - πικαπ ,τραβηξα και μια γειωση απο το πολυμπριζο και μολις την ακουμπησα στην δεξια υποδοχη του rca (του πικαπ) εφυγε ο θορυβος και εμεινε λιγο (χρρρ)και αυτο οταν ειναι το volume της εντασης στο 60%. Τι να συμβαινει ?.

Reaction score
8.905

Αυτό μπορεί να προέρχεται από χίλιες δυο περιπτώσεις... από κακή γείωση, καλωδίωση βραχίωνα, από το πικ-απ, κεφαλή, από το φόνο, μέχρι και μπορεί να είναι και φυσιολογικό ακόμα. Πρέπει να γίνεις ποιο συγκεκριμένος, όπως τι πικ-απ έχεις κλπ. πληροφορίες!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης