Πρόβλημα με τον ήχο σε Η/Κ 255

Reaction score
3
Καλημέρα σε όλους.
Το πρόβλημα συνεχίζει από εχθές, το ανέφερα στο review για τον H/K 255 , έδωσε κάποιες ιδέες ο papdoux αλλά παρόλα αυτά και πάλι δεν έχω ήχο στα ηχεία.
Ξεκινάω από την αρχή για να τα πω ολοκληρωμένα κ να είναι κατανοητά.
Καταρχάς έχω ελέγξει το κάθε ένα hdmi ξεχωριστά για το αν περνάει ο ήχος συνδέοντας το λάπ τοπ απευθείας στην τηλεόραση και λειτουργούν μια χαρά.
Έπειτα συνδέω το ένα καλώδιο hdmi από τον υπολογιστή στο hdmi1 του ενισχυτή και το άλλο από την έξοδο μόνιτορ στην τηλεόραση.
Το λάπ τοπ αναγνωρίζει την τηλεόραση μέσω του ενισχυτή, αλλάζω αναλύσεις κ ότι άλλο θέλω και επίσης αναγνωρίζει το hdmi σαν έξοδο του ήχου στην αντίστοιχη καρτέλα του πίνακα ελέγχου.
Στον ενισχυτή στο setup source - media server - video input / audio input from source είναι επιλεγμένο το hdmi1 όπου και συνδέω το καλώδιο.
Αναγνωρίζει την ανάλυση της τηλεόρασης σε 10180p και resolution from source - 1080p/60.
Audio format from source - PCM.
Παρόλα αυτά ήχο στα ηχεία δεν έχω... ούτε και στη τηλεόραση.
Αυτό που παρατηρώ όταν δεν είμαι στο μενού των ρυθμίσεων είναι το εξής:

1. Στην οθόνη του ενισχυτή γράφει MEDIA SERVER - DOLBY VS REFER

2. Τα γράμματα L και R μέσα στα ηχεία της οθόνης του ενισχυτή αναβοσβήνουν..

Παρακαλώ αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, ευχαριστώ πολύ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Πρόβλημα με τον ήχο σε Η/Κ 255

Πρόβλημα του ενισχυτή λογικα δεν είναι.
Κάτσε να το δει κάποιος υπολογιστάριος μπας και θέλει κάποια ρύθμιση το laptop

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με τον ήχο σε Η/Κ 255

Απ'ότι διαβάζω στο εγχειρήδιο,by default τις hdmi εισόδους της έχει για:
1 Cable/Sat
2 Dvd
3 Game
Για την Media Server δίνει S-Video & Optical συνδέσεις.
Για δοκίμασε να το αλλάξεις λοιπόν το Media Server σε Dvd ας πούμε!

Reaction score
3

Καλησπέρα, τα άλλαξα όλα από την αρχή όπως ακριβώς είναι στο εγχειρίδιο αλλά και πάλι τίποτα....
Φίλε gstriftos μακάρι να είναι κάποια ρύθμιση από το λάπτοπ αλλά .... όταν συνδέω το λάπτοπ απευθείας στην τηλεόραση όλα πάιζουν κανονικά...
Τώρα που άλλαξα τις ρυθμίσεις όπως στο manual στην οθόνη του ενισχυτή γράφει DVD - 2ch stereo αλλά τα γράμματα από τα ηχειάκια πάλι αναβοσβήνουν.........
Στον πίνακα ελέγχου του υπολογιστή φαίνεται ως ενεργή έξοδος ήχου το hdmi και φαίνεται να παίζει κανονικά....

Τα γράμματα γιατί αναβοσβήνουν??????????????????? :111:

Untitled2.jpg

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Έχεις και κάποιο άλλο player να δοκιμάσεις;

Reaction score
3

Έχω δοκιμάσει mp3 και mkv αρχεία με windows media player, media player classic kai kmPlayer.
Οι ταινίες και τα τραγούδια παίζουν και ακούγονται κανονικά όταν συνδέω τηλεόραση απευθείας με υπολογιστή.
έτσι όπως το βλέπω κάτι γίνεται στον ενισχυτή... Εσύ ποίο player χρησιμοποιείς??
τα γράμματα ξέρουμε γιατί αναβοσβήνουν???

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Κάποιο άλλο player εκτός απο laptop εννοούσα.Κανα dvd ή κανα media player.
Αν απο εκεί παίζει απροβλημάτιστα τότε είναι ρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν στο laptop.

Reaction score
3

Μέχρι τώρα δεν είχα συνδέσει άλλη φορά υπολογιστή και τηλεόραση μέσω ενισχυτή και δεν έχω κάνει ούτε τη ρύθμιση των ηχείων με το ezset , χρειάζεται?????
Παρόλα αυτά το πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει με το πικάπ στο αυχ - (εισοδο) analog1
ούτε με το ραδιόφωνο..
τα γράμματα των ηχείων στην οθόνη του ενισχυτή σε ραδιόφωνο και αυχ είναι αναμμένα μόνιμα, αναβοσβήνουν μόνο όταν διαλέγω το DVD όπου είναι συνδεμένο το λάπτοπ..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τα γράμματα αναβοσβήνουν γιατί,λογικά,ο ενισχυτής δεν αναγνωρίζει το σήμα για τα ηχεία.

Reaction score
3

Φίλε δίκιο είχες τελικά... έφερα το σταθερό και μετά τη σύνδεση του hdmi ζήτησε επαννεκίνηση και τώρα παίζει κανονικά.. Αν γνωρίζει κανένας μήπως μπορέσουμε να σώσουμε και την κατάσταση με το λάπτοπ...??? :105:

thnks πάντως!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik