Πρόβλημα με το νέο CD του Moby (Hotel)...

Reaction score
1
Γειά σε όλους,

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι το κατάλληλο forum, αλλά θέτω το πρόβλημα:

Αγόρασα το νέο CD του Moby (Hotel), και πρόσεξα ότι δεν περνάει πληροφορία στην ψηφιακή έξοδο (οπτική ίνα από το DVD-player ή από το CD-player στον ενισχυτή πού έχω στο συστημά μου), αλλά ότι παίζει κανονικά από τις αναλογικές εξόδους...Το δισκάκι έχει copy controlled technology, για να μήν αντιγράφεται ψηφιακά, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη σωστή αναπαραγωγή του original CD (και μάλιστα, απ'όσο έχω δεί σε ξένα forum πού έχει συζητηθεί το θέμα, τα προβλήματα εμφανίζονται πιό έντονα σε high-end players..). Δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο θέμα της τεχνολογίας αυτής..και στα προβλήματα πού βάζει στον καταναλωτή...όποιος θέλει να εμβαθύνει περισσότερο ας δεί το ακόλουθο link:

http://www.members.shaw.ca/cafdir/EMI.htm

Θα ήθελα όμως να πώ τα εξής, μιας και θεωρώ τον εαυτό μου συνειδητοποιημένο καταναλωτή:

1. Το δισκάκι δεν έχει επάνω την στάμπα του compact disc από την Philips, μιάς και δεν την δίνει η εταιρία λόγω του ότι δεν τηρούν τα δισκάκια αυτά τις προδιαγραφές του CD (έχουν corrupted bits για να μιν αντιγράφονται ψηφιακά κτλ..)...;Έπρεπε να΄πωλούνται σε ειδικό τμήμα των retail stores και μονο, μιας και δεν είναι κανονικά CD και δεν παίζουν σε μερικά μηχανήματα (ακόμη και σε radio-CD αυτοκινήτων).

2. Είναι απαράδεκτο να μην μπορώ να ακούσω την μέγιστη ποιότητα πού μπορεί να βγάλει το συστημά μου (ψηφιακή έξοδος) όταν έχω πληρώσει το γνήσιο αντίτυπο 21 euros!

3. Δεν αναφέρεται το ότι το δισκάκι έχει copy controlled technology όταν το αγοράζεις σε δικτυακά stores...απαράδεκτο...γιατί μπορεί να αγοράσεις κάτι που δεν θα παίξει στο δικό σου σύστημα...χωρίς να το ξέρεις όταν το αγοράζεις! και φυσικά δεν με καλύπτει το γεγονός ότι επάνω αναφέρει ότι μπορεί να μην παίζει σε κάποια μηχανήματα!!! μάγος είμαι να ξέρω αν θα παίζει στο δικό μου; Λοταρία παίζουμε;

4. Η μουσική βιομηχανία γυρίζει 20 χρονια πίσω με τέτοιες τακτικές...και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα όσο αφορά την πειρατεία, μιας και αν κάποιος ανατρέξει σήμερα στο Internet .... θα βρεί 10-15 τρόπους να σπάσει την τεχνολογία αυτή και να βγάλει αντίτυπα!! Άρα τιμωρείται ο "σωστός" καταναλωτής και όχι αυτός πού έπρεπε να στοχεύει η κάθε εταιρία...

5. Σκοπεύω να στείλω διαμαρτυρία στην EMI Ελλάς, μιάς και θεωρώ ότι εξαπατήθηκα..

και..

6. Δεν πρόκειται να ξανα-αγοράσω φυσικά CD της ΕΜΙ πού έχει copy controlled technology...

Νομίζω ότι μόνο μέσω της δημοσιοποίησης, και διαμαρτυρίας για τέτοια προβλήματα θα βρούμε κάποια στιγμή άκρη...

Τις καλημέρες μου σε όλους
Δημήτρης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv