Πρόβλημα με CD player

gid

Reaction score
10.349
Το Yamaha CDX-593 μου αναγνωρίζει περίπου τα μισά CD (του εμπορίου) που του βάζω.

Πού πάει το μυαλό σας;

Αν παίρνει επισκευή, αξίζει, ή να βρω άλλο μτχ. με ~100Ε και να τελειώνω;

Επίσης και το tray ορισμένες φορές κολλάει, είτε δεν βγαίνει, είτε μένει στα μισά, και θέλει παίδεμα για να συνέλθει.

Άραγε με ένα γενικό σέρβις και καθαρισμό φακού θα στρώσει; Αυτό πόσο κοστίζει περίπου;

Ευχαριστώ

Reaction score
143
πιθανον ειναι να εχει "φθαρει" η κεφαλη του....KSS-213C στο ebay τη βρισκεις με ~5ευρω

gid

Reaction score
10.349
Οδηγίες για την αλλαγή της υπάρχουν κάπου; Είναι εύκολη δουλειά;

Reaction score
15.011
ανοιξε το πανω μερος...καθαρισε την κεφαλη....και σφιξε τις βιδες απο το tray που λες...με τον καιρο μπορει να χαλαρωσαν οι βιδες απο το ανοιξε κλεισε και καπου κολλαει ....

gid

Reaction score
10.349
καθαρίζω κεφαλή = καθαρίζω το μπλε φακό;

με μπατονέτα με οινόπνευμα ίσως;

Reaction score
59
καθαρίζω κεφαλή = καθαρίζω το μπλε φακό;

με μπατονέτα με οινόπνευμα ίσως;
Ναί αυτό θέλει καθάρισμα και το καλύτερο θα ήταν με μια μπατονέτα και ισοπροπυλική αλκοόλη,την βρίσκεις στο φαρμακείο.

Reaction score
204
Ο φακός του laser δεν καθαρίζεται ποτέ με οινόπνευμα ή ισοπροπυλική αλκοόλη, αλλά μόνο, σαν φακός που είναι με τύπο AJAX για τζάμια αλλά θέλει πολύ προσοχή (απαλά χωρίς πίεση), γιατί μπορεί να τον καταστρέψεις. Για το πρόβλημα στο συρτάρι μάλλον θέλεις ιμάντα. Αν ο, τιδήποτε χρειασθείς, ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω.

gid

Reaction score
10.349
Πριν δω ό,τι γράψατε έξαψα στο διαδίκτυο και βρήκα στο youtube οδηγίες , έλεγε για μπατονέτα με αλκοόλ, το έκανα, μόλις τελείωσα, δεν βοήθησε σε κάτι, ό,τι αναγνώριζε πριν αναγνωρίζει και τώρα. Σπινάρει το δίσκο και εφόσον έχει πρόβλημα σε λίγα δευτ/τα σταματάει και τον πετάει έξω. Για το συρτάρι δεν είδα κάποιο μέρος να επέμβω, να σφίξω κάποια βίδα ή να λιπάνω κάτι. Ωστόσο αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα εκ των δύο.

Η κεφαλή από όσο κατάλαβα συγκρατείται με μια βίδα, κι έχε και μια καλωδιοταινία για το σήμα. Ίσως καταφέρω να την αλλάξω. Είδα και μια περίεργη πλαστική "βίδα" που γράφει 2ΕΕ πάνω, δεν ξέρω τι ρόλο παίζει, στερέωση ή ρύθμιση.

Άρχοντα ευχαριστώ αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ακριβώς, ασχολείσαι επαγγελματικά με σέρβις σε τέτοια μηχανήματα;

Reaction score
204
Οχι φίλε μου δεν ασχολούμαι επαγγελματικά. Απλώς προθυμοποιήθηκα με τις όποιες γνώσεις έχω και γνωρίζω να σε βοηθήσω.

gid

Reaction score
10.349
ΟΚ, εκείνη η πλαστική "βίδα" που έγραψα πριν ξέρεις τι είναι; Σ αυτή εδώ τη φωτό έιναι άσπρη μέσα σε γκρι πλαίσιο. Πρέπει να βγει; Ή βγάζω μόνο την από πάνω τη μαύρη, και την καλωδιοταινία; Επίσης είδα ότι η κεφαλή πρέπει να προσαρμοστεί πάνω σε άξονα αριστερά.

http://www.ebay.co.uk/itm/KSS213C-LASER-UNIT-/400891955606?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5d5705c996

Reaction score
204
Αυτή η βίδα ρυθμίζει την ένταση του laser και ΔΕΝ την πειράζεις για οποιοδήποτε λόγο

Reaction score
204
Επίσης, αν τελικά καταλήξεις να αλλάξεις το laser, αυτό πρέπει να το κάνει κάποιος ειδικός και όχι εσύ (ή εγώ) . Στο κάτω κάτω μπορεί να μην είναι το laser.

gid

Reaction score
10.349
ΟΚ. Αντικατάσταση έχεις κάνει ποτέ; Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ένας απλός χρήστης;

Άκυρο, μόλις είδα τη σύστασή σου. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο σέρβις στην Αθήνα ή στο Μαρούσι που να κάνει σωστή δουλειά και να μη χρεώνει ό,τι θέλει... εδώ ή σε ΠΜ...

Reaction score
59
, έλεγε για μπατονέτα με αλκοόλ, το έκανα, μόλις τελείωσα, δεν βοήθησε σε κάτι, ό,τι αναγνώριζε πριν αναγνωρίζει και τώρα. Σπινάρει το δίσκο και εφόσον έχει πρόβλημα σε λίγα δευτ/τα σταματάει και τον πετάει έξω. Για το συρτάρι δεν είδα κάποιο μέρος να επέμβω, να σφίξω κάποια βίδα ή να λιπάνω κάτι. Ωστόσο αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα εκ των δύο.
Σου είπα για καθάρισμα του φακού του lazer με μπατονέτα και ισοπροπυλική αλκοόλη,με πολύ προσοχή βέβαια,γιατί και στο δικό μου cd player είχα το πρόβλημα,κάποιες φορές μόλις έβαζα ένα cd στο συρτάρι άρχιζε να σπινάρει αλλά δεν μπορούσε να το διαβάσει και το πέταγε έξω,μόλις έκανα τον καθαρισμό που ανάφερα παραπάνω σταμάτησε να το κάνει και το διαβάζει κανονικά τώρα.

gid

Reaction score
10.349
Όπως ήδη έγραψα κι εμένα αυτό έκανε και αυτό συνεχίζει να κάνει αφού το καθάρισα με ισοπ. αλκ. σε μπατονέτα οπότε... πάπαλα. Μάλλον θα πάρω άλλο.

Reaction score
143
...ναι, αλλα αυτο συνηθως σημαινει οτι εχει αρχισει και φθειρεται και ισως χρειαζεται αλλαγη.
Αν εισαι αποφασισμενος να το αλλαξεις δοκιμασε να "τριμαρεις" την κεφαλη "παιζοντας" με τη βιδα που ανεφερες , κανοντας πολυ μικρες κινησεις και τεσταροντας το αποτελεσμα καθε φορα. Μαρκαρε την αρχικη θεση της με εναν ανεξιτηλο στυλο. Μπορει αν εχει λιγη ζωη η κεφαλη και εισαι τυχερος να δουλεψει για αρκετο διαστημα.

Reaction score
1.731
...ναι, αλλα αυτο συνηθως σημαινει οτι εχει αρχισει και φθειρεται και ισως χρειαζεται αλλαγη.
Αν εισαι αποφασισμενος να το αλλαξεις δοκιμασε να "τριμαρεις" την κεφαλη "παιζοντας" με τη βιδα που ανεφερες , κανοντας πολυ μικρες κινησεις και τεσταροντας το αποτελεσμα καθε φορα. Μαρκαρε την αρχικη θεση της με εναν ανεξιτηλο στυλο. Μπορει αν εχει λιγη ζωη η κεφαλη και εισαι τυχερος να δουλεψει για αρκετο διαστημα.
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα φθορας, διοτι δεν εχει παιξει πολυ.
Δεν ανεφερα για καμια βιδα, καθοτι δεν ξερω (αυτο ρωτησα) αν υπαρχει και στα cd player θεμα αζιμουθιου οπως στα κασετοφωνα.
Εφοσον υπαρχει, μπορεις να με κατευθυνεις ποια ειναι η "μαγικη" βιδα ή βιδες?
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.613
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75