Πρόβλημα με crossfader

Reaction score
0
γεία σε όλους αρχικό....

αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με το crossfader του μίκτη (reloop rmx-20) δηλαδή... όταν είναι στην μέρια του ενός καναλιού, μερικές φορές , πάιζει και το άλλο κανάλι
(δεν ξέρω κατα πόσο εχώ γίνει αντιληπτός) για παράδειγμα... έχουμε το κανάλι Νο.1 και το κανάλι Νο.2 ...
ενώ το κομμάτι παίζει στο Νο.1 κανάλι το crossfader είναι τέρμα προς στο κανάλι Νο.2 (με λιγα λογια δεν ακουγεται τίποτα...) έλα όμως που ακούγεται... ο μίκτης έχει μια πατέντα που λέγεται "cf curve" και όριζει το long και το cut των καναλιών και το έχω στο cut να μην μπαίνει δηλαδή με fade το αλλο κομματι....

και το ερώτημα ειναι....:

πρέπει να αλλάξω το crossfader σε μίκτη που εχει παίξει το πολύ 4 μήνες????

ή έχω φάει πακέτο από το cf curve και πρέπει να το βάψω μπλέ και να το πετάξω στην θάλασσα???

ευχαριστώ για την υπομονή σας ....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.630
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα crossfaders, μαζί με τα "παράσιτα".

Φίλε saizo, απ' ότι καταλαβαίνω, έχοντας βάλει το curve στη "γρήγορη" θέση, μάλλον ασχολείσαι με cuts και scratches. Δηλαδή κάνεις έντονη χρήση του crossfader.

Η "διαρροή" του ήχου στην κλειστή θέση, μπορεί να οφείλεται σε φθορά και συγκέντρωση βρόμας (κυρίως από τη φθορά των υλικών επαφής) στα άκρα των επαφών του δρομέα και στην επιφάνεια επαφής από κάτω. Επίσης, με τη χρήση, δημιουργούνται "μπόσικα" στο fader με αποτέλεσμα να μην "πατάει" καλά και να δημιουργούνται διαρροές.

Αν έχεις όρεξη, άνοιξε κάποια στιγμή ένα παλιό fader (δεν είναι ανάγκη να είναι cross) για να καταλάβεις πως είναι εσωτερικά και θα καταλάβεις καλύτερα τι σου έγραψα.

Λύσεις (με σειρά προτεραιότητας):

1) Σπρέυ πεπιεσμένου αέρα στο εσωτερικό του fader, τοποθετώντας το σωληνάκι στο διάκενο του δρομέα του fader.

2) Σπρέυ καθαρισμού χωρίς λάδι, με τον ίδιο τρόπο. Τα χημικά που περιέχει καθαρίζουν καλύτερα και μετά εξατμίζονται χωρίς να αφήνουν υπολείμματα.

3) Σπρέυ καθαρισμού με λάδι, όταν οι παραπάνω μέθοδοι δε δουλέψουν. Προσοχή: το λάδι θα δώσει αρχικά μια απαλή αίσθηση στο fader που σίγουρα θα σου αρέσει. Όμως η βρόμα και η σκόνη κολλάνε πιο εύκολα στο λάδι με αποτέλεσμα τη πιο γρήγορη καταατροφή του fader. Επίσης η επαναλαμβανόμενη χρήση του λαδιού πλημμυρίζει κυριολεκτικά το εσωτερικό του μείκτη (έχω πολλά κωμικοτραγικά παραδείγματα από την εμπειρία μου:107:).

4)Άνοιγμα του fader (για τους προχωρημένους που πιάνουν τα χέρια τους). Ο καλύτερος, αλλά και ο πιο δύσκολος τρόπος καθαρισμού. Με μπατονέτες και κάποια κατάλληλη αλκοόλη καθαρίζεις όλες τις επαφές. Μπορείς να εντείνεις και την πίεση του ελάσματος του δρομέα (που χαλαρώνει με τη χρήση) για καλύτερη επαφή.

5) Αλλαγή του προβληματικού fader. Χωρίς λόγια...

Θα σου πρότεινα να σκεφτόσουν την αγορά ενός σύγχρονου και πιο ακριβού μείκτη, με εξελιγμένα faders (όχι αναλογικά, αλλά ψηφιακά: οπτικά, μαγνητικά κλπ).

Για να στο πω "μπακάλικα", σε αυτά τα faders δεν περνάει ο ήχος από το κύκλωμά τους, αλλά δίνουν εντολές για τη θέση του δρομέα τους σε ένα DSP(digital signal processor). Άσε που η αίσθηση στη χρήση είναι "δέκα σκάλες επάνω".

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με crossfader

δεν....δεν ξέρω τι να πώ.....1000 ευχαριστώ θα δοκιμάσω τα πάντα απο αύριο δεύτερα και θα ενημερώσω...και πάλι ευχαριστώ...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.630
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με crossfader

δεν....δεν ξέρω τι να πώ.....1000 ευχαριστώ θα δοκιμάσω τα πάντα απο αύριο δεύτερα και θα ενημερώσω...και πάλι ευχαριστώ...
Δε χρειάζεται να ευχαριστείς. :107:

Απλά τα crossfaders είναι η ειδικότητά μου. Από που λες να βγήκε το nickname; :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis