Πρόβλημα με HDMI και σωλήνα φ25

Reaction score
0
Γεια σας,

έχω το παρακάτω πρόβλημα:
Υπάρχει σωλήνας φ25 που περνάει μέσα από τον τοίχο και καταλήγει στη μέση του ταβανιού για να περάσει HDMI καλώδιο για σύνδεση ενισχυτή με προβολέα. Αγόρασα το παρακάτω καλώδιο
http://www.projectorcenter.gr/cables_hdmi.htm
αλλά δυστυχώς δεν χωράει να περάσει μέσα από τον σωλήνα (παρά μόνο 0.5μ). Είναι φανερό ότι ο φερίτης και το πλάτος του βύσματος δημιουργούν το πρόβλημα.

Υπάρχει κάποιο καλώδιο που να είναι πιο λεπτό από το παραπάνω και να μπορεί να περάσει μέσα από σωλήνα φ25 και να είναι δοκιμασμένο;

Ευχαριστώ.

Reaction score
2
Όταν λες δεν περνάει εννοείς ότι δεν χωράει?Γιατί αν μας λες ότι προχωράει μέχρι το 0.5 μέτρο σημαίνει ότι χωράει αλλά ίσως να θέλει κάποια πατέντα.

Δυο πράγματα θα σου προτείνω,δοκιμασμένα σε δομημένες καλωδιώσεις.

1.Κάλυψε το βύσμα με μονωτική ταινία για να μην το "τραυματίσεις"
2.Πάρε μια ατσαλίνα,βάλτην και αυτή στην άκρη του βύσματος με μονωτική ταινία και δοκίμασε να το περάσεις!

Μια πρόταση κάνω,αν θέλεις give it a try.

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με HDMI και σωλήνα φ25

Αυτό ακριβώς έκανα και το μόνο που κατάφερα είναι να περάσει 0.5μ. Περνάει ίσα-ίσα και στην πρώτη "στροφή" κολάει.
Καμμιά άλλη ιδέα κανείς;

Reaction score
384

Ποσα μετρα ειναι το καλωδιο?
Παρε ενα χωρις φεριτη, τα καλωδα ειναι φτηνα στις μερες μας.

Reaction score
0

Το καλώδιο είναι 7.5 μ.
Κάποιο flat καλώδιο 8α έκανε;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Φίλε μου η λύση λέγεται βαζελίνη ή σαπουνόνερο. Κάλυψε την άκρη του καλωδίου, εκεί που ενώνεται με την ατσαλίνη, με χαρτοταινία και βάλε μπόλικη βαζελίνη. Θέλει δύο άτομα, ένας θα σπρώχνει από τη μια μεριά και άλλος θα τραβάει.

Αν δεν δουλέψει αυτό θα γεμίσεις το σωλήνα με σαπουνόνερο ώστε να λιπανθεί και μετά θα κάνεις την ίδια δουλειά.

Reaction score
14

Μπορείς αντί για βαζελίνη να βάλεις λίγο τρίλετ ή οτι άλλο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς για τα πιάτα και να ακολουθήσεις την ίδια μέθοδο όπως είπε ο παραπάνω φίλος μας. Το έχω δει που το κάνουν οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές και έιναι πολύ αποτελεσματικό. ΟΧΙ λάδι γιατί αυτό αργότερα θα κολλήσει και θα γίνει μετά από μήνες μια μάζα και δεν θα ξεκολλάνε εύκολα τα καλώδια
λίγο απορρυπαντικό πιάτων και έισαι "κύριος"....

Reaction score
384

H δωσε 15 ευρο και παρε αλλο καλωδιο...:116:

Reaction score
0

Μπορείς αντί για βαζελίνη να βάλεις λίγο τρίλετ ή οτι άλλο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς για τα πιάτα και να ακολουθήσεις την ίδια μέθοδο όπως είπε ο παραπάνω φίλος μας. Το έχω δει που το κάνουν οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές και έιναι πολύ αποτελεσματικό. ΟΧΙ λάδι γιατί αυτό αργότερα θα κολλήσει και θα γίνει μετά από μήνες μια μάζα και δεν θα ξεκολλάνε εύκολα τα καλώδια
λίγο απορρυπαντικό πιάτων και είσαι "κύριος"....
+1 [ το επάγγελμα μου βλέπεις !!]

Reaction score
38

άμα τελικά δέν καταφέρεις να περάσεις το HDMI μέσα από τον σωλήνα υπάρχει και άλλη λύση...να χρισημοποιήσεις 2 καλώδια CAT5 το λεγόμενο UTP. Σε κάθε άκρη του καλωδίου υπαρχει ένα HDMI extender, απο το ένα καλωδιο περνάει το βιντεο και απο το άλλο ο ήχος.

http://www.kordz.com/xtend_hdmi_cat5.html
http://www.automatedhome.co.uk/New-Products/HDMI-Over-CAT5-Gets-Affordable.html
http://www.svideo.com/ext-hdtv-cat5.html

εγώ χρισημοποιησα πρίν 2 εβδομάδες hdmi extender τις Kordz που βρίσκεται στο λίνκ γιατι είχαμε πέρασει ένα καλώδιο hdmi 15m και τελικά κάπου έπαθε ζημιά και δέν δούλευε σωστά(ως συνήθως με το HDMI).. για καλή μας τύχη είχαμε και 2 καλώδια CAT5 περασμένα και έτσι σωθήκαμε..
η ποιότητα στα 1080i είναι σχεδόν ίδια αλλά στα 1080p αρχίζει και χαλάει λιγο..βεβαια η απόσταση ηταν αρκετά μεγάλη. Σε μικρότερη απόσταστη που το δοκίμασα(10μ) πιστέυω πολυ δυσκολα το κοινό μάτι να καταλάβει διαφορά..

είναι μια πολύ κάλη λύση άμα δεν μπορεις να περάσεις το καλώδιο hdmi. Εγώ δεν είμαι και πολύ φανατικός του hdmi με όλα τα προβληματα που έχω αντιμετωπίσει στην δουλειά μου και έτσι προσωπική μου άποψη ειναι καλύτερα να το γυρίσεις σε component και να περάσεις 3 καλώδια coax(RGB)...
αυτά, ελπίζω να βοήθησα και εγω λιγο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7