Πρόβλημα με mac mini

Μηνύματα
444
Reaction score
292
Καλημέρα σε όλους
έχω ένα Mac mini (mid 2011) με 8GB ram και macos sierra εγκατεστημένο από εμφάνισης του (κάπου το φθινόπωρο). Το μηχάνημα είναι στην κατοχή μου από το 2011. Ξαφνικά εδώ και 10 μέρες άρχισε κάτι σπαστικά lag σε κάθε ενέργεια. Παράδειγμα ένα απλό κλικ κάπου και απόκριση μετά από 2-3 secs και μάλιστα αφού εμφανιστεί και το πολύχρωμο περιστρεφόμενο κυκλάκι για κάνα δευτερόλεπτο τουλάχιστον.
Ή πατάω πλήκτρο για να βάλω ένα password σε ένα πεδίο και εμφάνιση των γραμμάτων μετά από 2-3 δευτερόλεπτα. Ή αλλάζω από αγγλικά ελληνικά το πληκτρολόγιο και λαγκάρει ακόμα και γι' αυτό.

Το μηχάνημα για πέντε χρόνια δεν εμφάνισε ποτέ τέτοιο πράγμα και μου κάνει εντύπωση. Βασικά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δεν το κάνει πάντα, αλλά το κάνει κάθε φορά που κάνεις μια καινούργια ενέργεια. Δηλαδή αν αλλάξω tab στο safari κάνει lag. Την επόμενη φορά δεν το κάνει, αλλά μπορεί να καθυστερήσει σε άλλη ενέργεα, όπως το να κλείσω ένα παράθυρο του finder.

Χθες έκανα clean install το Sierra αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε.

Να πω ότι με bootcamp έχω στο μηχάνημα και windows 10 τα οποία ανοίγω πολύ σπάνια (μια φορά το μήνα περίπου) και στα οποία δεν παρατήρησα πρόβλημα.
 

Μηνύματα
502
Reaction score
247
Καλημέρα

Το mac mini έχει επάνω ασύρματο πληκτρολόγιο/ποντίκι με usb stick (όχι Bluetooth);
 


Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Θυμάσαι αν εγκατέστησες κάτι πρόσφατα που πιθανόν να σχετίζεται με την περίοδο εμφάνισης του προβλήματος?
Πριν τα Sierra, είχες μήπως extensions που φορτώνουν at startup και που πιθανώς να μην έχουν πλέον συμβατότητα με το Sierra?
 

Μηνύματα
444
Reaction score
292
Το Sierra έγινε clean install χθες βράδυ για να φύγουν όλα. Το πρόβλημα παρέμεινε. Το Sierra δούλευε από το Νοέμβρη χωρίς πρόβλημα και μόλις πριν 10 μέρες ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Σκέφτομαι θέμα hardware αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Τη RAM συνεχίζει να τη βλέπει κανονικά

Χωρίς τίτλο.jpeg
 

Μηνύματα
2.674
Reaction score
1.393
Εχω διαβάσει (θα βρω που) οτι κάποια updates του Sierra δημιούργησαν κάποια θέματα συνεργασίας hardware-software. Αν οπωσδήποτε πρέπει να δουλέψεις το Sierra χρειάζεται μεθοδικο troubleshooting. Αν μπορείς να ζήσεις με το El Capitan θα πρότεινα να κάνεις ένα βήμα πίσω...
 

Μηνύματα
444
Reaction score
292
Ναι εντάξει μπορώ να ζήσω άνετα και με παλιότερο από το el capitan . Αλλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι ξανακάνοντας clean install θα ξεπεράσω το πρόβλημα. Για αυτό το ψάχνω. Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα πάντως.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.502
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top