Πρόβλημα με Media Server Zyxel NSA310

Reaction score
1
Καλησπέρα...

Xθές απόκτησα ένα Zyxel ΝSA310 (Firmware 4.40(AFK.0)).

Τον θέλω κυρίως για streaming HD ταινιών μέσω του PS3 και απο εκεί ήχος στον ενισχυτή με οπτική και εικόνα με HDMI τηλεόραση.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής

Αντιγράφω στον σκληρό του Zyxel τα αρχεία (ταινίες) και γίνεται ο απαραίτητος συγχρονισμός.

Όταν δώ οτι ο Media Server είναι σε status "Ready" (αρα έχει τελειώσει ο συγχρονισμός) προσπαθώ να αναπαράγω τις ταινίες απο το PS3.

Οι ταινίες που είναι σε μορφή που μπορεί να παίξει το PS3 παίζουν τέλεια χωρίς πρόβλημα.

Αυτές όμως που χρειάζονται μετατροπή απο τον Media Server (συγκεκριμένα ΜΚV τις οποίες δεν παίζει το PS3) δεν μπορούν να παίξουν (to PS3 βγάζει Unsupported file format).

Είναι δηλαδή σαν το σύστημα να λειτουργεί σαν απλός δυκτιακός δίσκος χωρίς λειτουργία Media Server ενεργοποιημένο (προφανώς έχω τικαρισμένο το "enable media server")

Έχετε καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει???

Ευχαριστώ πολύ,

Βαγγέλης

Reaction score
1.460
Απάντηση: Πρόβλημα με Media Server Zyxel NSA310

Δεν έχω κάτι από τα 2,μήπως όμως εμπειρικά μπορέσω να βοηθήσω:Το Zyxel έχει κάποια επιλογή για transcoding? Θα πρέπει να την ενεργοποιήσεις και μετά θα μπορείς να δεις τις ματρόσκες στο ps3.Για πολύ μεγάλα αρχεία πολύ πιθανόν να έχεις buffering όμως!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Σε pc και qnap μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ps3 media server. Βέβαια διαφέρει αισθητά η εφαρμογή απο τη μια συσκευή στην άλλη, αλλά εν κατακλείδι υποστηρίζει transcoding και υπότιτλους. Θα πρέπει να ψάξεις ποια server apps μπορεί να τρέξει ο server σου. Πάντως μην τρέφεις αυταπάτες. Το transcoding θέλει επεξεργαστική ισχύ και μνήμη που δε νομίζω να βρείς σε nas συσκευή.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Media Server Zyxel NSA310

Με μια γρήγορη ματιά στο google παρατηρώ ότι μαλλον μπορείς να εγκαταστήσεις τον serviio media server στο zyxel σου, αλλά θα χρειαστεί κόπος και γνώσεις. Εκτος κι αν στα τελευταία firmware του έχει βελτιωθεί. Πρώτα απ' όλα λογικά θα χρειαστεί να περάσεις java (αν δεν έχει) στη συσκευή σου. Ψάξε το λίγο, ίσως να αξίζει τον κόπο.

Reaction score
171

Εχω το 310 με εσωτερικό δίσκο 2ΤΒ.
Αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε beta δοκιμή η ενσωμάτωση του Twonky server V.7 ο οποίος αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα. Μέσα στον Mάιο αναμένεται να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση. Θα αναγνωρίζει και ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους από εξωτερικό αρχείο (srt).
Οι δοκιμές ξεκίνησαν αρχές Απριλίου (7-4) με διάρκεια ενός μηνός. Θα ακολουθήσει η τελική έκδοση.

Reaction score
1

Καλησπέρα...

Είναι δηλαδή σαν το σύστημα να λειτουργεί σαν απλός δυκτιακός δίσκος χωρίς λειτουργία Media Server ενεργοποιημένο (προφανώς έχω τικαρισμένο το "enable media server")
Λογικά εφόσον έχεις το Media Server ενεργοποιημένο και το PS3 υποστηρίζει DLNA, στο PS3 θα πρέπει να σου βγάζει 2 ξεχωριστές συνδέσεις για το Zyxel (έτσι γίνεται στο Egreat που έχω).

α. Mία σύνδεση είναι για το δικτυακό δίσκο του NSA μέσω SAMBA (δίκτυο windows - αυτή ΔΕΝ θα παίζει τα μη υποστηριζόμενα αρχεία γιατί το NSA είναι απλός δίσκος και player είναι το PS3).

β. Η δεύτερη ξεχωριστή σύνδεση είναι το DLNA (δηλαδή το Media Server του NSA) η οποία πρέπει κανονικά να παίζει όλα τα αρχεία που υποστηρίζονται από το NSA (γιατί πλέον το NSA είναι server και το PS3 είναι ο DLNA client όπως θα ήταν πχ μία δικτυακή τηλεόραση).

Επειδή δεν έχω PS3, μήπως πρέπει να ενεργοποιήσεις ή να ρυθμίσεις κάποιον DLNA client στο PS3;

Όταν κάνεις search από το PS3 για media servers σου βγάζει το NSA;

Η σύνδεση μέσω DLNA (media server NSA) για την ώρα δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους στις ταινίες (δείχνει όμως τους υπότιτλους που βρίσκονται εντός του mkv αρχείου), περιορισμός που αναμένεται να λυθεί με τον Twonky Server που αναφέρθηκε νωρίτερα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833

Λογικά εφόσον έχεις το Media Server ενεργοποιημένο και το PS3 υποστηρίζει DLNA, στο PS3 θα πρέπει να σου βγάζει 2 ξεχωριστές συνδέσεις για το Zyxel (έτσι γίνεται στο Egreat που έχω).

α. Mία σύνδεση είναι για το δικτυακό δίσκο του NSA μέσω SAMBA (δίκτυο windows - αυτή ΔΕΝ θα παίζει τα μη υποστηριζόμενα αρχεία γιατί το NSA είναι απλός δίσκος και player είναι το PS3).

β. Η δεύτερη ξεχωριστή σύνδεση είναι το DLNA (δηλαδή το Media Server του NSA) η οποία πρέπει κανονικά να παίζει όλα τα αρχεία που υποστηρίζονται από το NSA (γιατί πλέον το NSA είναι server και το PS3 είναι ο DLNA client όπως θα ήταν πχ μία δικτυακή τηλεόραση).

Επειδή δεν έχω PS3, μήπως πρέπει να ενεργοποιήσεις ή να ρυθμίσεις κάποιον DLNA client στο PS3;

Όταν κάνεις search από το PS3 για media servers σου βγάζει το NSA;

Η σύνδεση μέσω DLNA (media server NSA) για την ώρα δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους στις ταινίες (δείχνει όμως τους υπότιτλους που βρίσκονται εντός του mkv αρχείου), περιορισμός που αναμένεται να λυθεί με τον Twonky Server που αναφέρθηκε νωρίτερα.
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Διαφωνώ με το β. Η αποκωδικοποίηση mkv αρχείων πχ είναι θέμα software. Το ps3 για παράδειγμα δεν υποστηρίζει (περίπου) mkv αρχεία. Εκτος κι αν...έχετε κάνει jailbreak στο ps3. Οπότε εγκαθιστώντας το εκπληκτικό showtime μετατρέπετε το ps3 σας σε έναν πολύ καλό (και δικτυακό) media player.
Απο εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Το πρωτόκολλο dlna δεν υποστηρίζει αρχεία τύπου πχ mkv. Στους servers σας λοιπόν εγκαθίστανται λογισμικά που κάνουν αυτή τη δουλειά (αν υπάρχουν). Αναλαμβάνουν να διαμοιράσουν τα αρχεία που επιλέξατε είτε στέλνοντας απλά την πληροφορία στον client για να την επεξεργαστεί και να την αναπαράγει, είτε κάνουν transcoding (επεξεργάζονται την πληροφορία οι ίδιοι) και στέλνουν εικόνα και ήχο στον client για να την προβάλει. Προφανώς στην περίπτωση του ps3 θα ακολουθηθεί η δεύτερη λύση. Εδώ όμως υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Οι servers δεν είναι μηχανήματα αναπαραγωγής, αλλά διαμοιρασμού αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν επεξεργαστική ισχύ για να αποκωδικοποιήσουν πληροφορία στο λεπτό και παράλληλα να την κανουν stream στον client. Επίσης ανάλογα και με το αρχείο (κωδικοποίηση, bitrate κλπ) αυξάνονται και οι απαιτήσεις για δικτυακές ταχύτητες. Τέλος έχουμε να κάνουμε και με την ωριμότητα εφαρμογών media server. Πολλές είναι αυτές που δεν υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους. Το twonky για παράδειγμα ακόμα δεν το κάνει. Μας έφερε ευχάριστα νέα ο Alex.
Γενικά η αναπαραγωγή μέσω dlna μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός για εμένα. Το λέω έχοντας έναν πολύ δυνατό server, έχοντας πειραματιστεί με μπόλικα server προγράμματα (ps3 media server, serviio,twonky κλπ) και με clients που δεν υποστήριζαν mkv αρχεία (panasonic vt20) ή υποστήριζαν (oppo 93). Όλα αυτά σε gigabit δίκτυο.
https://github.com/andoma/showtime/downloads

Reaction score
1
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

Απο οτι καταλαβαίνω πρκειμένου να γίνει σωστή δουλειά και να μην μπλέξω σε χωράφια στα οποία δεν έχω εμπειρία θα πρέπει να πάρω ένα δυκτιακό media player (ο οποίος προφανώς θα αναπαράγει MKV) στον οποίο θα μπορεί να στέλνει το Zyxel χωρίς αναγκη transcoding...

Πιστεύετε οτι θα έχω κάποιο πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο???

(ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι οτι με σωστή επιλογή του Media Player δεν θα έχω την απειλή του Cinavia... :125: )

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

Απο οτι καταλαβαίνω πρκειμένου να γίνει σωστή δουλειά και να μην μπλέξω σε χωράφια στα οποία δεν έχω εμπειρία θα πρέπει να πάρω ένα δυκτιακό media player (ο οποίος προφανώς θα αναπαράγει MKV) στον οποίο θα μπορεί να στέλνει το Zyxel χωρίς αναγκη transcoding...

Πιστεύετε οτι θα έχω κάποιο πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο???

(ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι οτι με σωστή επιλογή του Media Player δεν θα έχω την απειλή του Cinavia... :125: )
Δεν ξέρω τι μεγέθους και κωδικοποίησης αρχεία χρησιμοποιείς, αλλά καλό θα είναι να προσέξεις το δίκτυο σου να είναι gigabit.

Reaction score
1
Δεν ξέρω τι μεγέθους και κωδικοποίησης αρχεία χρησιμοποιείς, αλλά καλό θα είναι να προσέξεις το δίκτυο σου να είναι gigabit.
Όσον αφορά σε αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα... έχω καλοδιώσει το σπίτι με Cat6 καλώδια (κόντεψα να χωρίσω διότι δεν υπήρχε προεγκατάσταση για τα καλώδια και χρειάστηκε να κανω τους τοίχους σουρωτήρια :105:) και χιλιάρι Router & Switchακια...

Reaction score
1.460

Υπάρχουν πλέον πολύ καλά media players για όλα τα βαλάντια.Μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις?

Reaction score
1

Υπάρχουν πλέον πολύ καλά media players για όλα τα βαλάντια.Μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις?
Αν υπάρχει κάποιο με το οποίο θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου καλά και να δώσω μέχρι 100Ευρώ θα μπορούσα να το αγοράσω άμεσα...

Παρ' ολ' αυτά έχω την επιλογή να περιμένω κανά δύο μήνες όποτε και περιμένω να μου έρθουν κάποια χρήματα και να δώσω 200 με 250 Ευρώ, αρκεί να αξίζει πραγματικά το έξτρα κόστος (για να πω την αλήθεια χθές το βράδυ γλυκοκοίταζα το review που έκανε ο φίλος ichaltou στο PopCorn Hour A-300 :123:)

Reaction score
1.460

Οικονομική πρόταση με κόστος τα 100 ευρώ περίπου είναι το wdtv.Με λίγο παραπάνω στα 120 ευρώ το Mede8er med400x2.Αν μπορείς να πάρεις το popcorn A-300 θα σου έλεγα να δώσεις τα παραπάνω χρήματα που κοστίζει.

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Media Server Zyxel NSA310

Αν υπάρχει κάποιο με το οποίο θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου καλά και να δώσω μέχρι 100Ευρώ θα μπορούσα να το αγοράσω άμεσα...
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μέχρι τα 200 € από το Netgear NTV550.
Προσφορά από amazon.fr στα 80€ με δωρεάν αποστολή:
http://www.amazon.fr/gp/product/B00...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375533&pf_rd_i=405320

Reaction score
1
Μετά απο αξιολόγηση των προτάσεων σας και ώριμη σκέψη παρήγγειλα το Netgear...

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας... :615:

Επιφυλασομαι να σας πώ εντυπώσεις μόλις το παραλάβω!

Reaction score
1

Η συνδεσμολογία έγινε αβίαστα και το NETGEAR (αφού έκανε το FW update αυτόματα) δούλεψε μιά χαρά σε συννεργασία με το Zyxel και τους δύο εξ.σκληρούς που έχω συνδεδεμένους.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα είναι οτι έχω την εντύπωση οτι δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι του Zyxel.

Η θερμοκρασία φτάνει στους 61Κελσίου, χτυπάει το alarm και ο ανεμιστήρας τίποτα.

Έχει κανένα φισάκι που μπορεί να έχει φύγει μέσα στο Zyxel ή πάω για επισκευή???

Θα μπορούσα να το αλλάξω μόνος μου???

Thanks και πάλι...

Βαγγέλης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale