Πρόβλημα με Sony DCR-PC330

Reaction score
0
Η εν λόγω κάμερα διαθέτει μια επιλογή κατά την οποία μπορείς να βιντεοσκοπείς 2-3 καρέ ανά ορισμένο αριθμό δευτερολέπτων. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, καθώς μπορείς να βιντεοσκοπήσεις ένα 24ώρα σε 1-2 λεπτά (πως έιναι το βιντεάκι με την κύληση της στέγης καλατράβα; τέτοιο πράμα).
Πάω και γω περιχαρής στο εξοχικό μου, που έχει σούπερ θέα όλον τον θεσσαλικό κάμπο από 1000 μέτρα υψόμετρο, στήνω την μηχανή στον τρίποδα, ενεργοποιώ την επιλογή (νομίζω λέγεται Smooth Interval Recording) και η μηχανή όντως αρχίζει να κάνει αυτό που λέει. Πέφτει το βραδάκι και η μηχανή ακάθεκτη. Την επόμενη μέρα το πρωί όμως βρίσκω την μηχανή σταματημένη, στο βράδυ. Λέω "δε βαριέσαι, θα 'τυχέ" και την ξαναετοιμάζω από την αρχή. Την άλλη μέρα το πρωί πάλι τα ίδια! Μπας και ξέρει κανείς σας τι μπορεί να συμβαίνει;
Αυτό που εικάζω εγώ και θα είναι ανόητο, αν πράγματι ισχύει, είναι ότι σε συνθήκες παντελούς έλλειψης φωτός - νύχτα χωρίς φεγγάρι γαρ - σταματάει να γράφει! Μνήστιτι μου!

Reaction score
5
Αντώνη,

θα σου δώσω 1 συμβουλή και 1 αιτία προβλήματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Μην χρησιμοποιείς το Smooth Interval Recording. Οκ δεν λέω... cool feature αλλά καταστρέφει την κεφαλή..... Γενικά να το αποφεύγεις.

ΑΙΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

1) Έχω την εντύπωση πως στην συγκεκριμένη βιντεοκάμερα το Smooth Interval Recording σταματάει μετά από 12 ώρες αυτόματα.

Έλεγξε το στο manual.... Μπορεί και να κάνω λάθος.... αν δεν είναι αυτό .... πες το μου για να το κοιτάξω

Reaction score
0
Πω πω Στέλιο, έχεις δίκιο! Στις 12 ώρες απενεργοποιείται από μόνο του! Μεγάλη βλακεία! Αυτό σε συνδυασμό με την αδύναμία προοδευτικής σάρωσης σε 16:9, με κάνουν να αμφιβάλλω σοβαρά για την αγορά μου. Τι κομπλεξάρα που είναι αυτή η Σόνυ βρε παιδάκι μου! Η επόμενη βιντεοκάμερα λέω να είναι Canon ή Panasonic, εκεί απ' όσο ξέρω πραγματοποιούν όσα υπόσχονται! Στο manual της Sony, κάτω από κάθε feature είναι γεμάτο υποσημειώσεις του στυλ"δεν παίζει αν 16:9, δεν είναι συμβατό με το δείνα feature, μόνο με τα φώτα κλειστά και τα παράθυρα ανοιχτα" :evil: ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡΙ ΠΙΑ!

ΥΓ: Τέτοια να συνεχίσει η Σόνυ θα με χάσει από πελάτη. Και είμαι και καλός πελάτης. Έχω 3 VHS, 1 βιντεοπροβολέα, 1 ενισχυτή, 1 DVD player, 2 κινητά, 1 βιντεοκάμερα, 1 tft 17 ιντσών pc, 1 tv 32 widescreen και 1 ενεργό subwoofer και περιμένω και 1 dvd-recorder με σκληρό δίσκο 250gb (RDR-HX1000)! Για όσους αναρωτιούνται: "Όχι δεν είμαι κολλημένος με τη Sony" απλώς έχω πολλά μηχανήματα - τ' ακούς ΔΕΗ? - έχω και UPS :lol:

Reaction score
0
Παιδιά, μόλις γύρισα από τετραήμερο στην Καστοριά και βάζω περιχαρής την κάμερα να κάνει dub στον σκληρό δίσκο του επιτραπέζιου DVDR μου... Για δέκα με δεκαπέντε περίπου δευτερόλεπτα, στην αρχή της κασέτας, εμφανίζονται πολλές οριζόντιες γραμμές με χιόνια και μετά όλα OK. Στο μάνιουαλ αναφέρει κάτι για οριζόντιες γραμμές ότι μάλλον θέλει καθάρισμα η κεφαλή! Την κάμερα την έχω χρησιμοποιήσει ΕΛΑΧΙΣΤΑ! 3-4 κασσέτες έχω γράψει. Πώς μπορεί να έχει πρόβλημα η κεφαλή κιόλας;
Υπάρχει περίπτωση να έφταιγε η κασέτα (TDK σφραγισμένη); Αν φταίει η κεφαλή, διάβασα ότι υπάρχει σχετικό αξεσουάρ που καθαρίζει την κεφαλή. Έχει κανείς ιδία εμπειρία από τέτοιου είδους καθαριστικά; :roll:

Reaction score
7
Καλο ειναι ακομα και στις καινουριες κασσετες να γραφουμε στα πρωτα 30 τουλαχιστον δευτερολεπτα μπαρες χρωματος και οχι το υλικο μας...
Αν θελει καθαρισμο η κεφαλη θα το εκανε συνεχεια. Οποτε μην την καθαρισεις.
Ακομα και αν ειχε κατσει ενα σκουπιδακι στην κεφαλη τωρα θα εχει φυγει.

Μην χρησιμοποιησεις κασσετα καθαρισμου παρα μονο σε ακραια περιπτωση και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διαβασεις τις οδηγιες χρησης της. ΔΕΝ ειναι απλα μια κασετα που καθαριζει...
Ξερω περιπτωση που καταναλωτης εβαλε μια κασσετα καθαρισμου και την επαιξε ολη (10 λεπτα νομιζω) και μετα η καμερα ΔΕΝ επαιζε... :shock:

Απο τις κεφαλες δεν ειχε μεινει τιποτα, ειχαν λιωσει χωρις υπερβολη...

Reaction score
0
Καλο ειναι ακομα και στις καινουριες κασσετες να γραφουμε στα πρωτα 30 τουλαχιστον δευτερολεπτα μπαρες χρωματος και οχι το υλικο μας...
Αν θελει καθαρισμο η κεφαλη θα το εκανε συνεχεια. Οποτε μην την καθαρισεις.
Ακομα και αν ειχε κατσει ενα σκουπιδακι στην κεφαλη τωρα θα εχει φυγει.

Μην χρησιμοποιησεις κασσετα καθαρισμου παρα μονο σε ακραια περιπτωση και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διαβασεις τις οδηγιες χρησης της. ΔΕΝ ειναι απλα μια κασετα που καθαριζει...
Ξερω περιπτωση που καταναλωτης εβαλε μια κασσετα καθαρισμου και την επαιξε ολη (10 λεπτα νομιζω) και μετα η καμερα ΔΕΝ επαιζε... :shock:

Απο τις κεφαλες δεν ειχε μεινει τιποτα, ειχαν λιωσει χωρις υπερβολη...
Σα να χεις δίκιο Γιώργο. Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι παροδικό. Πάντως αυτό με τις μπάρες χρώματος στα 30 πρώτα δευτερόλεπτα μ'αρεσε! Μπας και θαρρείς ότι έχω ανοίξει κανά στούντιο βρε Γιώργο και τραβάω "ειρασιτεχνικές λήψεις"; Χιχι, ζητούνται πρωταγωνίστριες με φωτογένεια και ελεύθερα ήθη για "καλλιτεχνικό" πρότζεκτ! :mrgreen:

Reaction score
14
Εχω και εγώ την ίδια και σε μια TDK μου έκανε παρόμοια προβλήματα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά μου συνέβει.

Reaction score
7
Αυτο με τις μπαρες ειναι καλο γιατι στην αρχη της κασετας μπορει να μη γραφτει καλα η εικονα, επειδη η ταινια μπορει να ειναι και λιγο ξετυλιγμενη σαν καινουρια ή απειδη οταν κανουμε δοκιμες συνηθως την αρχη της την γραφουμε πολλες φορες και φθειρεται...

Reaction score
5
Ίσως να έτυχε.... διότι εμένα δεν μου συνέβη ΠΟΤΕ και έχω τραβήξει πάνω από 50 ώρες....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός