Πρόβλημα με Sony Handycam. Ποια η γνώμη σας;

Μηνύματα
2
Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους!

Καλωσήρθα στο όμορφο φόρουμ σας χάρης το google που με οδήγησε εδώ από ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Θα παρακαλούσα πολύ για την βοήθεια των παλαιών εδώ. :vinsent:

Αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένη μια βιντεοκάμερα Sony Handycam DCR-TR7000E Digital8. Ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα ότι αυτο το είδος βιντεοκάμερας υποστηρίζει και τα τρία είδη κασετών 8mm (digital8, hi8, κλασσικές). Οικογενειακώς έχουμε πολύ πράμα από 8mm κασέτες όλων των ειδών αλλά καμία κάμερα οπότε βρήκα πολύ καλή λύση να αγοράσω μία που να τα συνδυάζει όλα.

Τελικά όμως από ότι φαίνεται, η βιντεοκάμερα δεν λειτουργεί σωστά.
Δοκιμάζω Hi8 κασέτες (δεν έχω άλλες προς το παρόν). Ο χρόνος κυλάει κανονικά αλλά δεν παίζει εικόνα, ούτε ακούγεται τίποτα στην αναπαραγωγή. Μπορεί κανονικά να την γυρίσει μπρος-πίσω. Και επίσης κάτι πολύ περίεργο. Όταν προχωράω την κασετα μπροστά ή πίσω καθως η κασετα παίζει βλέπω ΕΙΚΟΝΑ κανονικά (απλά με τα κλασσικά κυματάκια που κάνουν όταν προχωράει γρήγορα).

Τι προτείνετε να κάνω; :help: Υπάρχει κάτι που να μπορώ να δοκιμάσω; Έλεγα μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου όπως καθάρισμα ή πρόκειται σίγουρα για πρόβλημα εξαρτήματος; Το γεγονός ότι βλέπω εικόνα στο fast-forward μου δίνει ελπίδες. Αν γνωρίζετε, θα εκτιμούσα πολύ την πρόταση κάποιου οικονομικού μηχανικού βιντεοκαμερών στην Αθήνα.

Ευχαριστώ
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.873
Reaction score
34.211
Καλησπερα και καλως μας ηρθες, θα προτεινα κατευθειαν καποιο τεχνικο, θεσνικη ξερω σιγουρα που μπορειτε να στειλετε αφοβα μ ενα κουριερ η καλεστε να σας καθοδηγησει, ισως βρεθει κι Αθηνα βεβαια.
Ισως ειναι καποιο θεμα με την κεφαλη απο την αχρεισια συνηθως
 

Μηνύματα
12.846
Reaction score
10.064
Κι εγώ θα πρότεινα σαν πρώτο βήμα ένα καθαρισμό κεφαλής. Βέβαια εγώ έχω πατέρα τεχνικό και ξέρω να το κάνω μόνος μου. Εσύ μάλλον θα πρέπει να πας σε τεχνικό. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι θα είναι από εκεί. Αν ήταν βρώμικη η κεφαλή, στις Hi8 κασέτες, θα είχες εικόνα, αλλά με χιόνια.
 

Μηνύματα
2
Reaction score
2
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Έφαγα τον τόπο ψάχνοντας παρόμοια προβλήματα γενικά στο διαδίκτυο. Πέτυχα λοιπόν κάποιες πολύ παρόμοιες περίπτωσεις που μερικοί ανέφεραν ως λύση... το δυνατό χτύπημα της βιντεοκάμερας την ώρα που έχει την κασέτα στο STOP. Είμαι πολύ επιφυλακτικός με τέτοιες γελοίες λύσεις στα προβλήματα συσκευών.

Αλλά το έκανα 🤜🎆 και τώρα δουλεύει άψογα! Χαχα.. τι να πω. Η τεχνολογία στα 90s - 00s ήταν περίεργη. Από ότι είδα πολλές Handycam "δούλευαν" έτσι και έχει κάποια σχέση με την ευθυγράμμιση(?). Όλα καλά λοιπόν.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.152
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top