Πρόβλημα με SONY RDR-HX900

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.
Νέος στην παρέα αν και διάβαζα το forum πολύ παλιά.

Το πρώτο θέμα που ανοίγω αφορά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τελευταία με το SONY RDR-HX900 (HD-DVD RECORDER).
Όταν ξεκινάει το dubbing από τον δίσκο στο dvd μου βγάζει συχνά το μήνυμα disc is dirty 1-2 φορές και μετά κάνει reset και φυσικά σταματάει την εγγραφή.
Για να μην πολυλογώ, μετά από ψάξιμο κατέληξα στο ότι 99% φταίει το φθαρμένο drive (το οποίο τα τελευταία 6 χρόνια έχει κάνει ουκ ολίγα ψησίματα).

Το ερώτημα μου είναι αν γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να βρω καινούργιο drive για να το αντικαταστήσω (λογικά από εξωτερικό).
Στη sony με το “πάτημα” του μονοπωλίου και σαν “σωστοί” νταβατζήδες που είναι οι άνθρωποι ζητάνε 250-300euro για μία απλή αντικατάσταση.
Με τα ίδια χρήματα αγοράζεις σήμερα ένα καινούργιο μηχάνημα το οποίο όμως σίγουρα δεν θα είναι ποιοτικά εφάμιλλο με το sony.
Από την άλλη δεν θέλω για μια απλή φθορά να πετάξω ένα μηχάνημα που πριν 6 χρόνια μου κόστισε 800euro.

Σε πρώτη φάση άνοιξα την συσκευή για να δω τη παίζει και αντίκρισα ένα drive με κωδικό DW-015A πανομοιότυπο (εξωτερικά τουλάχιστον) με αυτά των υπολογιστών.
Στη πορεία βρήκα ότι το συγκεκριμένος drive ενσωματώνει ένα τσιπάρισμα ώστε η συσκευή να “βλέπει” μόνο αυτό και όχι τα κοινά που είναι για υπολογιστές (λογικό ίσως).

Οποιαδήποτε πληροφορία γύρο από το θέμα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη…

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόβλημα με SONY RDR-HX900

Εχεις ένα drive υπολογιστή να κάνεις μιά δοκιμή αν δουλεύει ;

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα με SONY RDR-HX900

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.
Υπάρχει drive για δοκιμή αλλά δεν το επιχείρησα ακόμη.
Βρήκα αναφορά στο ίδιο θέμα σε ξένο forum όπου κάποιος το δοκίμασε χωρίς επιτυχία.
Συγκεκριμένα έλεγε ότι μετά την αλλαγή του drive το μηχάνημα δεν μπορούσε ούτε καν να ξεκινήσει χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι ο τύπος έκανε σωστά την αντικατάσταση.
Στη συνέχεια όμως κάποιος του απάντησε ότι η sony χρησιμοποιεί συγκεκριμένο drive με κάποιο chip στο interface έτσι ώστε να μην μπορεί να παίξει με τα drive που είναι για υπολογιστές.
Σε αντίθεση με άλλες εταιρίες (pioneer π.χ.) που δέχονται διάφορους τύπους drd-r υπολογιστών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas