Πρόβλημα με spdif σε notebook

Reaction score
0
Γεια χαρά παιδιά
αν και έψαξα στο forum για το πρόβλημα που με απασχολεί δεν βρήκα κάτι. Προσπαθω να συνδέσω την έξοδο spdif του φορητού με την είσο δο του ενισχυτή. Χρησιμοποιώ coaxial για τη σύνδεση και έχω βάλει mini jack (μονοφωνικό) για τη σύνδεση με τον φορητό. Το καλώδιο λειτουργεί γιατί το δoκίμασα σε άλλο DVD. Στο φορητό όμως δεν μπορώ να ορίσω την ψηφιακή έξοδο Spdif (στο volume την έχει απενεργοποιημένη) και επομένως δεν έχω είσοδο στον ενισχυτή. Η κάρτα ήχου έχει το ολοκληρωμένο 883 της Realtek και στα μενού της έχει μόνο επιλογή για 2 ηχεία ή ακουστικά και τίποτα άλλο.
Στα διάφορα προγράμματα (Zoom player,VLC,Bsplayer) ορίζω ως έξοδο το Spdif αλλά και πάλι δεν έχω αποτέλεσμα. Σε διάφορα forum είδα ότο ορίζεις την έξοδο της κάρτας ήχου ως digital out αλλά στα δικά μου XP Home δεν βρίσκω αντίστοιχη επιλογή.
Μπορεί κάπιος να δώσει τα φώτα του γιατί το ψάχνω για ώρες?

PS. O φορητός είναι ο Acer 5673

NLS

Reaction score
1
μάλλον πρέπει να βρεις drivers όχι της acer αλλά generic για αυτό το chipset της realtek...

Reaction score
0
Οι drivers είναι της Realtek. Είναι οι τελευταίοι (κατεβασμένοι χθες) αλλά και με αυτούς που είχε ο φορητός είχα το ίδιο πρόβλημα.
Στις ιδιότητες της κάρτας το SPDIF είναι απενεργοποιημένο και δεν μπορώ να βρω τρόπο να το αλλάξω.

Βέβαια σκέφτηκα πως το SPDIF ως ψηφιακή έξοδος δεν έχει slider για τη ρύθμιση της έντασης οπότε αυτό που βλέπουμε μπορεί να είναι και σωστό.
Και στις επιλογές για ηχεία μου έχει επιλογή μόνο για 2 ηχεία ή ακουστικά και όχι και για κάτι άλλο.
Το μόνο που δεν έχω δoκιμάσει είναι optical cable γιατί συνήθως οι κατασκευαστές βάζουν coaxial έξοδο στα φορητα.Λέτε?

NLS

Reaction score
1
συνήθως έχει slider αλλά αφορά μόνο σήμα που δεν είναι AC3/DTS
(δηλ. επιρρεάζει μόνο waves που ξέρει να τα χαμηλώσει και όχι ψηφιακά data)

ίσως είναι θέμα κάποιου registry

εγώ ήδη θα είχα στείλει email στην acer

Reaction score
0
Γιώργος Ανδρεάδης said:
να δοκιμασεις οπτικο... εγω παλι εχω δει μονο οπτικες εξοδους...
Έχεις φορητό με οπτική έξοδο?Τι μάρκα είναι?

Reaction score
0
το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα acer ....... :x
η λυση σου ειναι η εξης:

οπτικο καλωδιο και εναν ανταπτορα απο optical σε mini jack
θα το βρεις στο e bay τζαμπα!!!

Reaction score
0
Έστειλα και email στην Acer ρωτώντας αν η έξοδος coaxial ή optical και περιμένω. Θα πάρω και ένα optical καλώδιο και ελπίζω να δουλέψει :)

Reaction score
6
Να προτείνω και γω κατι;
Εγκατέστησε το ffdshow χρησιμοποιώντας μονο τον codec για τον ηχο και μεσα από αυτόν ενεργοποίησε το spdf.
Σε μένα με διαφορετική κάρτα ηχου όμως , δούλεψε και εχω πλεον 6καναλο και με το Bs αλλα και με το Vlc

NLS

Reaction score
1
ας το δοκιμάσει, αλλά δεν έχει σχέση... εδώ δεν μιλάμε ότι ο player δεν στέλνει DTS/AC3, μιλάμε ότι δεν βλέπει καν το μηχάνημα την οπτική του

Reaction score
0
NLS said:
ας το δοκιμάσει, αλλά δεν έχει σχέση... εδώ δεν μιλάμε ότι ο player δεν στέλνει DTS/AC3, μιλάμε ότι δεν βλέπει καν το μηχάνημα την οπτική του
Δυστυχώς αυτό με ανησυχεί περισσότερο. Δυστυχώς δεν βρήκα (τουλάχιστον μετά από επισκέψεις σε διαφορα μαγαζιά στην Πάτρα) optical καλώδιο και αντάπτορα σε mini jack για τον φορητό, οπότε θα πρέπει να παραγγείλω.

Αλλά το γεγονός ότι μπορεί να είναι software το θέμα περιπλέκει την κατάσταση. Στην Audigy που έχω στη δουλειά όταν πάω στο volume control έχει advanced options και μπορώ να ενεργοποιήσω το digital output. Στο δικό μου φορητό δεν υπάρχει κάτι τέτοιοο.Δοκίμασα και το ffdshow αλλά χωρίς αποτέλεσμα.......
Συμπληρώνω μια μέρα που το παλευω... που θα πάει τα τα καταφέρω..... :D

Reaction score
0
Έκανα παραγγελία καλωδιο και αντάπτορα και θα τα δοκιμάσω Παρασκευή. Ελπίζω να καταφέρω να πετύχω αυτό που θέλω. Πάντως απάντηση από ACER (ελληνική) δεν είχα ακόμα. Πάλι καλά που υπάρχει το Internet και τα forum όπως αυτό για να πάρεις βοήθεια. :p

Reaction score
2
newlynx ego vrika tetoio antapdora katalathos mesa se ena kalodio optiko (peripoy 3 euro an thimame)
kai prin paro laptop den mporesa na katalavo tin xrisimotita poy tha mporoyse na exei :).
Otan peira to laptop na fantastris to eixa xexasei kai epsaxna na agoraso kai ego apo internet
mexri poy thimithika oti mporei na einai auto to mikro pragma.

Reaction score
0
Επιτέλους το πρόβλημα λύθηκε και "εγένετο ήχος" από την έξοδο του Spdif!!! Ουσιαστικά δεν υπήρχε πρόβλημα, απλά ο φορητός (ACER 5673) ήθελε optical καλώδιο και μαζί με τον ανάλογο αντάπτορα είχα έξοδο στον ενισχυτή.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έστειλαν τις ιδέες και τις συμβουλές τους και να πω στον κύριο διαχειριστή ότι μπορεί να επισημάνει το πρόβλημα ως solved.
Πάντως βρήκα και αυτό το ενδιαφέρων άρθρο στο φόρουμ του AC3 filter http://ac3filter.net/forum/viewtopic.php?t=10 για τη λειτουργία του Spdif για όποιον θέλει να εμβαθύνει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale