Πρόβλημα με TP-Link WA801ND Access point

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.409
Μου έχει σπάσει τα νεύρα...:mad:

Πήρα ένα TP-Link WA801ND access point. Οι ρυθμίσεις του γίνονται μέσω web interface από την διεύθυνση 192.168.0.254
Το router έχει διεύθυνση 192.168.1.1. Είναι απολύτως αδύνατον να ανοίξει το web interface με την παραπάνω διεύθυνση. Δοκίμασα ακόμα και τη λύση που προτείνεται στο troubleshooting της TP-Link: έδωσα static ip address στον υπολογιστή με την μορφή 192.168.0.100, αλλά ούτε κι έτσι το κατάφερα.

Το περίεργο είναι ότι στη δουλειά έχω ένα ακριβώς ίδιο, που το ρύθμισα κανονικά μέσω web interface. Σκέφτεστε κάποια λύση, ή να το πάω για αλλαγή;

Reaction score
834
Πώς προσπαθείς να το σετάρεις; Λογικά, αν το συνδέσεις με καλώδιο στον υπολογιστή θα το δει κατευθείαν στη διεύθυνση 192.168.0.254. Κατόπιν απενεργοποιείς το DHCP (εφόσον ΙΡ μοιράζει το ρούτερ σου), του δίνεις μια ΙΡ (πχ 192.168.0.111) και το δηλώνεις σαn access point.

Έχω το 901ND και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν δεν τα καταφέρεις πάντως, δήλωσέ το DOA και θα στο αλλάξουν αμέσως (είναι καλοί σε αυτά).

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.278
Στη συγκεκριμένη εταιρία έχω αντιμετωπίσει και εγώ αρκετά προβλήματα με τα access point και την σύνδεσή τους με router παρόχων internet,σε αντίθεση με τα router τους(με gigabit γραμμή) που τα θεωρώ πάρα πολύ καλά,δεν ξέρω γιατί χρήση το θέλεις ακριβώς,αλλά αν είναι απλά για επέκταση σήματος πιστεύω καλό θα ήταν να το αλλάξεις και να πάρεις το router 8970 για να τελειώνεις....θα κάνεις παπάδες στα πάντα...τεσπα...
(
πάντως αν θυμάμαι καλά έχει αυτόματη ρύθμιση router-access point μέσω του cd του)

στο router σου έχεις βάλει λειτουργία bridge mode?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Με το καλώδιο εθερνετ συνδεδεμένο πάνω στο νέο αξες ποιντ η απευθείας μέσω γουαη φαη δοκιμή; Γιατί με εθερνετ συνδεδεμένο πάνω του απο τον ¨μητρικο¨ ρουτερ δε νομίζω να δουλέψει αφού και οι δυο θέλουν να ειναι ντηενες σερβερς λογικά

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.409
Σύμφωνα με το manual, το σύνδεσα στο router. Mε αυτή τη σύνδεση δεν το βλέπω από desktop pc. Αντίθετα το βλέπει το laptop σαν wireless access point, χωρίς όμως να μπορείς να μπεις στο web-interface setup page και να το ρυθμίσεις.

Θα το δοκιμάσω απ' ευθείας στον υπολογιστή μου. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.409
Πώς προσπαθείς να το σετάρεις; Λογικά, αν το συνδέσεις με καλώδιο στον υπολογιστή θα το δει κατευθείαν στη διεύθυνση 192.168.0.254. Κατόπιν απενεργοποιείς το DHCP (εφόσον ΙΡ μοιράζει το ρούτερ σου), του δίνεις μια ΙΡ (πχ 192.168.0.111) και το δηλώνεις σαn access point.

Έχω το 901ND και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν δεν τα καταφέρεις πάντως, δήλωσέ το DOA και θα στο αλλάξουν αμέσως (είναι καλοί σε αυτά).
Όντως, με αυτόν τον τρόπο τα κατάφερα. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! :thumbsup:

Δυστυχώς ακολούθησα το manual που έδειχνε αυτό:
TP-Link.jpg

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama