Πρόβλημα με TV

Reaction score
0
Γειά σας σε όλους. Με λένε Γιάννη και είμαι καινούριος στο site. Έχω ένα πρόβλημα με την τηλ σπίτι το οποίο μου παρουσιάστηκε το τελευταίο χρόνο μετά από κάποιες ανακατατάξεις στην διάταξη του Home Cinema που έχω. Έχω μια Toshiba CRT 32 με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DD και 5 ηχεία. Τα περιφερειακά ηχεία είναι ενσύρματα. Το καλώδιο που συνδέει το SL ηχείο συναντάει κάποια στιγμή στο κανάλι που το οδηγεί μεσα από τον τοίχο στη τηλ, το καλώδιο του Nova από το πιάτο. Κάποια στιγμή το προηγούμενο καλοκαίρι και μετα από τις ανακατατάξεις που έκανα (τοποθέτηση τον καλωδίων των περιφερειακών ηχείων σε κανάλια, προσθήκη UPS, και τοποθέτηση των συσκευών NOVA & XBOX κάτω από την TV) η τηλ μου άρχισε να παρουσιάζει σε άτακτα χρονικά διαστήματα και, άλλες φορές σχετικά γρήγορα (πχ σε 30') και άλλες φορές πιο αργά (1-2 ώρες) διαχωρισμό στα πεδία της εικόνας (η τηλ μου έχει ψηφιακό κύκλωμα 100Hz). Στην αρχή πίστευα ότι φταίει το UPS αλλά είδα ότι με την απομάκρυνσή του δεν διορθώθηκε η κατάσταση. Κατόπιν άλλαξα θέση στις συσκευές (τις ξαναέβαλα από πάνω) αλλά τίποτα. Μετά δοκίμασα άλλη πρίζα μιας και τις είχα αλλάξει και αυτές. Τίποτα πάλι. Την πήγα σε τεχνικό φίλο μου ο οποίος προς μεγάλη μου έκπληξη μου ανέφερε ότι επί τριμήνου που παρακολουθούσε τακτικά την τηλ και από διάφορες πηγές ότι δεν παρατήρησε τίποτα. Τώρα τελευταία που προσπαθώ να αντιληφθώ πότε και με ποιά σειρα ενεργειών δικών μου ξεκινά το πρόβλημα παρατήρησα ότι όταν ξεκινώ με το XBOX το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται ή αν παρουσιάζεται δεν αλλοιώνεται η εικόνα πολύ. Αν ξεκινήσω με το Nova το κάνει. Θυμίζω τον παραλληλισμό περιφ. καλωδ, ήχου με το ομοαξονικό του Nova. Προχθές παρατήρησα ότι όταν ξεκινήσω με Nova και έχω την ένταση χαμηλά πάλι δεν μου το κάνει ή το κάνει σε μικρό βαθμό. Στο δε XBOX δοκίμασα με την ένταση χαμηλά και δεν ξεκίνησε καν το πρόβλημα. Εχθές αφού άφησα το XBOX να παίζει 4-5 ώρες με την ένταση κανονικά και δεν παρατήρησα τίποτα, γύρισα κάποια στιγμή στο NOVA και η εικόνα είχε ήδη κάνει μεγάλο διαχωρισμό πεδίων. Υποπτεύθηκα αμέσως το ηχείο και θα εξηγήσω για ποιό λόγο. ¨Οταν αγόρασα την τηλ τα περιφερειακά ηχεία ήταν 8Watt - 8 Ωhm. Κάποια στιγμή τα έδωσα σε ένα "ειδικό" και μου τα ανέβασε λίγο την ισχύ τους προσθέτοντας και κάποια επιπλέον κόρνα. Ανέφερα το παραπάνω στο τεχνικό φίλο μου και μου είπε ότι συνήθως όταν πειράζουν ηχεία για αύξηση ισχύος προσθέτουν κάποια κυκλώματα ή πηνία τα οποία ίσως κρατούν στατικά φορτία με αποτέλεσμα να επηρρεάζεται το καλώδιο του Nova το οποίο έρχεται μαζί με το πίσω αριστερά ηχείο στην τηλ. Μου είπε να βραχυκυκλώσω τα καλώδια του ηχείου μόλις δω ξανά το πρόβλημα. Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα και να λυθεί γιατί δεν ξέρω πια τί άλλο να δοκιμάσω. Θα ήταν καλοδεχούμενη κάθε άποψη ασς και με συγχωρείτε για το μεγάλο post. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ κάποια στιγμή κάποιον με τις όποιες γνώσεις έχω στον χώρο έστω και συμβουλευτικά. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
0
Καλημέρα Χρήστο. Το κεντρικό ηχείο είναι ενσωματομένο στην τηλ. Ποτέ δεν είχα τέτειο πρόβλημα στο παρελθόν. Φανταζομαι τα ηχεία που είναι ενσωματωμένα στην τηλ (αρ, δε, κεντρικό και sub) έχουν εργοστασιακή θωράκιση για ν' αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Εγώ έχω αρχίσει να επικεντρώνομαι στο SL ηχείο το οποίο εκτός του ότι το μετάτρεψα από την αρχική κατασκευή του, είχα και την φαεινή ιδέα όπως γράφω και στο post να το οδηγήσω στην τηλ μαζί με το καλώδιο του Nova...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
spartan2905 said:
Καλημέρα Χρήστο. Το κεντρικό ηχείο είναι ενσωματομένο στην τηλ. Ποτέ δεν είχα τέτειο πρόβλημα στο παρελθόν. Φανταζομαι τα ηχεία που είναι ενσωματωμένα στην τηλ (αρ, δε, κεντρικό και sub) έχουν εργοστασιακή θωράκιση για ν' αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Εγώ έχω αρχίσει να επικεντρώνομαι στο SL ηχείο το οποίο εκτός του ότι το μετάτρεψα από την αρχική κατασκευή του, είχα και την φαεινή ιδέα όπως γράφω και στο post να το οδηγήσω στην τηλ μαζί με το καλώδιο του Nova...
Μάλλον του δημιούργησε πεδίο...

Reaction score
0
Γειά και πάλι Χρήστο.
Είμαι σίγουρος ότι κάτι τρέχει με τα ηχεία γιατί εχθές ακολουθώντας την συμβουλή του φίλου μου όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα αποσύνδεσα και τα δυο ηχεία και τα βραχυκύκλωσα με αποτέλεσμα να δω αμέσως βελτίωση. Όπως επίσης και με το να παρακολουθώ με την ένταση χαμηλά. Τώρα βέβαια μπορεί να μην ευθύνονται μονο τα ηχεία αλλά και όλο το κύκλωμα του ήχου, μιας και μόλις αλλάζω τις ρυθμίσεις ήχου (DPrologic-Dolby 3Stereo- DSP-PseudoSurround) αρχίζει να επιδινώνεται κατευθείαν η εικόνα άμεσα. Τι λες να κάνω;Να ξαναδώσω την τηλ σε τεχνικό ή να απομακρύνω εντελώς τα περιφερειακά ηχεία;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός