Πρόβλημα σε Benq MP522ST

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,
Έχουμε στον επαγγελματικό μου χώρο (Φροντιστήριο) τον παραπάνω προβολέα για χρήση με διαδραστικό πίνακα. Έχει όμως εμφανίσει άσπρα στίγματα στην εικόνα που φαίνονται σαν καμένα pixels. Στην αρχή λίγα σε αριθμό αλλά κοντεύουν να καλύψουν πλέον τη μισή εικόνα! Επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία (CPI) και κάποια τεχνικός μου είπε ότι θα χρειαστεί σίγουρα κάποιο ανταλλακτικό που στοιχίζει πάνω από 300€ + τα εργατικά και τα έξοδα αποστολής. Δεδομένου ότι ένας παρόμοιος καινούργιος προβολέας στοιχίζει γύρω στα 500€ είναι εντελώς ασύμφορο. Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, αν καταλαβαίνετε από την περιγραφή τι περίπου συμβαίνει και αν δικαιολογείται τόσο ακριβή επισκευή. Επίσης, αν γνωρίζετε κάποιο service στη Θεσσαλονίκη όπου θα μπορούσα να απευθυνθώ. Ο προβολέας είναι DLP, short throw, πενταετίας περίπου, ίσως και παραπάνω.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Εμφανίζονται κατά καιρούς τέτοια threads με προβολείς παρουσιάσεων, το ίδιο έχει συμβεί και στη φίλη μου που πέταξε έναν Acer.
Eίναι panel, πηγαίνετέ τον για έλεγχο κάπου αλλά μάλλον έχουν δίκιο στη CPI.

Reaction score
4
Φιλαράκο,αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στο δικό μου φροντιστήριο. Πήγα στη CPI αλλά μου ζήτησαν 702 ευρώ για επισκευή. Με πολύ προσοχή έλυσα το προβολέα MP525ST βρήκα το DMD και παρήγγειλα από έξω ανταλλακτικό κύκλωμα. Θα σου πώ λεπτομέρειες όταν παραλάβω και το επισκευάσω. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Μακρυά από την CPI(φιλικά στο λέω)
ΥΓ: Είμαστε και συνάδελφοι φροντιστηριούχοι...........τρομάρα μας.
Δες εδώ για αρχή http://www.avsite.gr/forum/threads/acer-x1261-λευκα-και-μαυρα-pixels.124512/
και εδώ τι έχει πάθει ζημιά ΚΑΛΟ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Φίλε και συνάδελφε vasgalanis με εντυπωσίασες! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το video με τρόμαξε λίγο... Πολύ απαιτητικό μου φαίνεται και, εντάξει, δεν είμαι εντελώς άσχετος αλλά άλλο να αλλάξεις μια κάρτα γραφικών κι άλλο αυτό! Επίσης, έψαξα λίγο στο Internet και βρήκα ότι το τσιπ κοστίζει όντως 260-300$. Δεν ξέρω, λίγο ρίσκο μου φαίνεται η όλη φάση....
Αλήθεια, εσύ πόσο το βρήκες;

Reaction score
4
Χαίρομαι που βοήθησα.

Συγνώμη που θα το γράψω ,αλλά το τσίπ DMD για το δικό μου κοστίζει, σύμφωνα με τη CPI, 500+ ευρώ. Σύν 57 εργασία ,σύν 23% Φπα πάμε στα 700. ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΟΥ τον ΠΙΑΣΟΥΝ (το κώλο) !!!!!!!:fuckyou: . χα χα χα χα χα!!!!!!

Το βρήκα στο ιντερνετ 117 ευρώ(πέρυσι στοίχιζε 50-60Ε,όσο παλαιότερο τόσο ακριβότερο ) κι ήταν και ακριβό.
(ΣΗΜ: το δικό μου μοντέλο ήταν 1070 601ΑΒ ή οτιδήποτε συμβατό)

Α> Πρώτα βεβαιώνεσαι το μοντέλο του τσίπ.(τυπωμένο στο πίσω μέρος)
Β>Λύσε το προβολέα,(δες το βίντεο) και βρές το μοντέλο του τσίπ. Μην εμπιστεύεσαι το ιντερνετ για το μοντέλο, μπορεί να γίνει λάθος.
Γ> Ψάχνεις πολύ, μα πάρα πάρα πάρα πολύ, για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ORIGINAL ή compatible DMD chip. (Τα Αγγλικά είναι απαραίτητα)
Δ> Παραγγέλνεις και..............
καθάρισες (δηλ περιμένεις να παραλάβεις):D

Μετά τοποθετείς το τσίπ με λίγη θερμοαπαγωγική πάστα στη πίσω μεριά(λίγη), μοντάρεις προσεκτικά, κάνεις και κανα σταυρό:laugh: και ΤΕΛΟΣ.:dance2:

Είναι εύκολο, σαν μια κάρτα γραφικών, έτσι κουμπώνει η πλακέτα πάνω στο όλο σύστημα που έχει το DMD , ίσως και κάτι παραπάνω(10-15 βίδες);)

ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ/ΠΕΡΙΤΤΑ/ΔΥΣΚΟΛΑ & ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΜΕ 3ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ.

ΥΓ : Θα επανέλθω με νεότερα όταν παραλάβω...........................

Reaction score
4
Σήμερα έγινε η τοποθέτηση -δεν έκανα σταυρό :)-και ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Σαν καινούργιος. Με 117,62 ευρώ. Παρέλαβα από Σιγκαπούρη-Hong Kong σε δυόμιση εβδομάδες ,σε άψογη συσκευασία, χωρίς να μεσολαβήσει τελωνείο.

ΥΓ: Προσοχή όταν βάλεις το τσιπάκι σε σκόνη και δακτυλιές . Η βάση του ,δηλαδή εκεί που θα κουμπώσει, έχει ένα πλαστικό βιδάκι με δύο κλειδαριές σύμβολα εκατέρωθεν -μία ανοικτή και μία κλειστή. Την γυρνάς απαλά με ένα κατσαβιδάκι να ανοίξει, βάζεις το τσιπάκι και την ξαναγυρνάς να κλειδώσει για να συγκρατεί το τσιπάκι στη θέση του. Και να γράφεις ποια βίδα βγάζεις και από πού - ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Τ Ε Λ Ο Σ.............................

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos