Πρόβλημα σε Home Cinema Philips LX3950W

Reaction score
0
Χαιρετώ το forum.

Έχω το συγκεκριμένο Home Cinema 5 χρόνια περίπου. Πολύ τίμιο μπορώ να πω αλλά πιστεύω πως πρέπει να έχει αρχίσει να τα παίζει το ματάκι του.
Πιο συγκεκριμένα, πλέον για να δούμε ταινία μπορούμε μόνο από DVD-RW TDK και μόνο! Ότι άλλο έχω δοκιμάσει από RW απλά δεν τα διαβάζει ποτέ. Επίσης, διαβάζει Tayio Yuden DVD-R με δυσκολία μία στο τόσο.
Φυσικά, παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και με audio cd που προσπαθούμε να ακούσουμε κατά καιρούς. Δυσκολεύεται γενικά πολύ να τα διαβάσει..
Βέβαια, σε ταινίες από video club δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ούτε φυσικά με τα γνήσια cd.
Παλιά όμως δεν είχε πρόβλημα να παίζει "γραμμένα" από μένα δισκάκια.

Ξέρω πως ίσως η περιγραφή του προβλήματος δεν είναι και τόσο επαρκής αλλά από όσα έχω αναφέρει οι γνώστες του αντικειμένου θεωρείτε ότι υπάρχει σωτηρία;
Θα άλλαζα το dvd player με κάποιο άλλο εύκολα, αλλά οι φύσες που έχει από πίσω για να μπουν τα ηχεία του Home Cinema δεν μου αφήνουν και πολλές επιλογές ρε γμτ.

Αν είναι πρόβλημα στο ματάκι, μπορώ να το αντικαταστήσω και αν ναι πού;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόβλημα σε Home Cinema Philips LX3950W

Κατ' αρχήν πάρε ένα δισκάκι-καθαριστικό για το player μήπως έχει πιάσει σκόνη το laser...και βλέπουμε.:126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε Home Cinema Philips LX3950W

Κατ' αρχήν πάρε ένα δισκάκι-καθαριστικό για το player μήπως έχει πιάσει σκόνη το laser...και βλέπουμε.:126:
Επειδή είμαι λίιιιιγο άσχετος με αυτό.
Το έχω ταράξει στο φύσιμα(με το στόμα στην εγκοπή). Αυτό δεν μετράει, ε; :121:

Γενικά πάντως όταν ζορίζεται κάνει κάτι περίεργους ηλεκτονικούς ήχους το player γι'αυτό και επικεντρώνομαι στο laser...

Για καθαριστικό εννοείς κάτι τέτοιο πχ:
http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.AMA00007

Αυτό θα ήταν ΟΚ;

Reaction score
1

Ναι ένα τέτοιο εννοώ και όχι το φύσημα με το στόμα δεν του κάνει τίποτα είναι πολύ πιο μέσα το "μάτι" :126: δοκίμασε δεν χάνεις τίποτα !

Reaction score
0

Ναι ένα τέτοιο εννοώ και όχι το φύσημα με το στόμα δεν του κάνει τίποτα είναι πολύ πιο μέσα το "μάτι" :126: δοκίμασε δεν χάνεις τίποτα !
Εννοείται πως θα δοκιμάσω ;)
Θα το παραγγείλω αύριο και πιστεύω Σάββατο θα το έχω.

Θα επιστρέψω όταν θα έχω νεότερα. Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα...

Reaction score
0
Δυστυχώς χρησιμοποιώντας και καθαριστικό δισκάκι, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια. Καμία ουσιαστική βελτίωση...

Κάποια άλλη πρόταση;

Μήπως η μόνη λύση είναι αλλαγή στο ματάκι;;

Reaction score
1

Αφού δεν έγινε τίποτα, τότε πας για αλλαγή drive...αξίζει όμως τον κόπο ;

Reaction score
0

Αφού δεν έγινε τίποτα, τότε πας για αλλαγή drive...αξίζει όμως τον κόπο ;
Τί κόστος θα έχει περίπου μια τέτοια κίνηση;
Επίσης πού θα μπορούσα να πάω για αλλαγή του drive; Μόνο στην αντιπροσωπεία της philips;

Εγώ αν με ρώταγες προφανώς και θα προτιμούσα άλλη μονάδα εντελώς(να έχει και μια είσοδο USB και γενικά πιο σύγχρονη), αλλά υπάρχει πρόβλημα λόγω του ότι τα ηχεία του home cinema πίσω στην μονάδα μπαίνουν με κάτι περίεργες φύσες που ονομάζονται smart connectors από μια αναζήτηση που έκανα στο net. Επομένως, αν θέλω να καρατήσω το 5.1 σύστημα(που προφανώς και θέλω) πρέπει να βρω μονάδα η οποία και να δέχεται αυτά τα smart connectors. Τέτοιες μονάδες νομίζω πως βγαίνουν μόνο μαζί με τα ηχεία και δεν πωλούνται χωριστά.

Μήπως υπάρχει κάποια άλλη πρόταση γι'αυτό;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.470
Παλιότερα καθάριζα τα laser με ισοπροπυλική αλκοόλη, που δεν αφήνει κατάλοιπα.

Από ότι μου είπε ο Σάκης Vintage Service, τα laser δεν χαλάνε καθόλου εύκολα, αλλά μπορεί να λερωθούν αυτά και τα περιφερειακά τους, με αποτέλεσμα να μη διαβάζουν τα δύσκολα.

Η αλλαγή του drive θα ήταν πιστεύω η πιό ενδεδειγμένη κίνηση, αλλά φοβάμαι πολύ γιά το κόστος. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε, αν υπάρχει βέβαια πιά.

Reaction score
0
Ωραία.
Σε περίπτωση που προβώ σε αλλαγή "ματιού" πού θα μου προτίνατε να απευθυνθώ;
Επίσης, υπάρχει περίπτωση να βρώ αλλη μονάδα που να παίρνει "Smart Connectors" έτσι ώστε να συνδέσω το Home Cinema σε αυτή;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.184
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907