Πρόβλημα σε LCD τηλεόραση,τη βοήθεια σας

Reaction score
2
Τα Χριστούγεννα του 2007 αγόρασα την LG 32LC56.

Οι γονείς μου την χρησιμοποιούν σαν τηλεόραση καθαρά ενώ εγώ την χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή Bluray και αρχείων από το HTPC μου.

Οι γονείς μου την δουλεύουν με ratio 4:3 ενώ εγώ 16:9.

Εδώ και περίπου 1.5 μήνα παρατήρησα πως εκεί που τελειώνει το μαύρο του ratio 4:3 και αρχίζει η εικόνα έχει αποτυπωθεί ένα μαύρο ίχνος το οποίο όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο έντονο.

Είναι λογικό το ίχνος?Αν ναι γιατί να υπάρχει μόνο από τη δεξιά πλευρά και όχι και από τις 2?

Παραθέτω και μερικές φωτό για να καταλάβετε τι εννοώ:

Να αναφέρω τα εξής:

1.Δοκίμασα και άλλο καλώδιο
2.Δοκίμασα όλες τις πηγές μου
3.Δοκίμασα και άλλο HDMI input
4.Δοκίμασα και το RGB input

αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.

Reaction score
0
Αμεσως αντιπροσωποια σερβις, χωρις να ψαχνεσαι για τιποτα αλο.Ελατοματικο πανελ.

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόβλημα σε LCD τηλεόραση,τη βοήθεια σας

Screen burn σε lcd?
Το έχω δει μια φορά σε ΑΤΜ της Αγροτικής τράπεζας, αλλά πίστευα πως οι lcd οθόνες δεν θα υπέφεραν από τέτοιου είδους προβλήματα...
Πρέπει να μιλήσεις με το σέρβις της lg και αν σε καλύπτει η εγγύηση να απαιτήσεις αλλαγή πάνελ.

Reaction score
0
Ενου φιλου μου ακριβως στο ιδιο σημειο σε philips την αντικαταστησανε αμεσως. Μη το σκεφταισε καθολου, αμεση αντικατασταση.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πρόβλημα σε LCD τηλεόραση,τη βοήθεια σας

Ενου φιλου μου ακριβως στο ιδιο σημειο σε philips την αντικαταστησανε αμεσως. Μη το σκεφταισε καθολου, αμεση αντικατασταση.
Δε νομίζω πως μπορεί να απαιτήσει αντικατάσταση τηλεόρασης που αγοράστηκε τα Χριστούγεννα του 2007...

Reaction score
2
Burn in σε LCD TV ούτε εγώ έχω δει.

Επικοινώνησα με το service και ο άνθρωπος με τον οποίο συνομίλησα μου είπε πως το φαινόμενο ίχνους είναι λογικο. Μάλιστα μου είπε να βλέπω για κάποιο καιρό σε 16:9 και το ίχνος θα εξαφανιστεί!!!Ισχύουν αυτά τα πράγματα??

Παρ'όλα αυτά εγώ του είπα πως δεν με ενδιαφέρει αν είναι λογικό η όχι θέλω να έρθουν τεχνικοί να την δούν.Το δέχτηκε και περιμένω τους τεχνικούς.Για να δούμε τι κατάληξη θα έχει η όλη υπόθεση...

Reaction score
14

μήπως είναι πλάσμα in disguise??

BTW Geo αν εχεις πρόβλημα με το σερβις, ενημερωσε μας να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Reaction score
0

Σε monitor TFT Viewsonic 7ετίας έχω δει κι εγώ burn-in (ξεκίνησε από τα 5-6 χρόνια).

Μάλιστα μέχρι πριν διαβάσω αυτό το post θεωρούσα ότι το burn-in στις LCD αναμενόμενο, ανάλογα βέβαια με την χρήση. Ο λόγος είναι ότι εκτός από την δικιά μου viewsonic έχω δει και σε άλλες 2-3 παλιές LCD burn-in.

Reaction score
2
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον. Όπως προανέφερα περιμένω επικοινωνία από το τεχνικό κομμάτι της LG. Θα ελέγξουν την τηλεόραση και θα με ενημερώσουν. Όταν έχω νεότερα θα σας γράψω ξανά! Ελπίζω όλα να πάνε καλά γιατί δεν αντέχω να μείνω χωρίς TV για πολύ καιρό!

Reaction score
2
Παιδιά σήμερα το μεσημεράκι ήρθε το τεχνικό τμήμα και πήρε την LG. Ήδη νιώθω ένα κενό μέσα μου! Anyway,θα αντέξω και μακριά της. Όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ όσους έγραψαν παραπάνω για το ενδιαφέρον τους.

Reaction score
2
Πολύ ενδιαφέρον.Μακάρι να το είχα διαβάσει μερικούς μήνες πριν.Αλλά και πάλι έχω την απορία,γιατί να μείνει το ίχνος μόνο απο τη μία μεριά και η άλλη μεριά να είναι κυριολεκτικά σαν καινούργια?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.411

Είναι ποιοτικό το θέμα.
Η Amoi που έχω (που να μην έσωνα...:141:), έχει ένα αντίστοιχο ίχνος στο κέντρο ακριβώς, εδώ και ένα 6μηνο περίπου.
Στατιστικά, το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό σε κάποια panels κατασκευής 2005-06. Αυτό από όσα έχω διαβάσει στα fora.

Δεν έχω καταφέρει να βελτιώσω το πρόβλημα σε καμία από τις TV που έχω δοκιμάσει (δικές μου και φίλων). Και έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους, αρκετές φορές έκαστη.

Αν δυστυχώς παρουσιαστεί κάποια γραμμή ή λεκές, καλύτερα να "πάμε για άλλη", παρά να ελπίζουμε... :122:

Reaction score
2
Πριν 10 λεπτάκια παρέλαβα την επισκευασμένη μου τηλεόραση!
Το πρόβλημα τελικά ήταν το Panel το οποίο αντικαταστάθηκε.
Συγχαρητήρια στους τεχνικούς της GM electronics οι οποίοι έκαναν την όλη επισκευή.Η τηλεόραση ήρθε μέσα σε ζελατίνες χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά.Μπράβο σας κύριοι.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508