Πρόβλημα στον ΥΑΜΑΗΑ RX-V2700

Reaction score
0
Έχω έναν YAMAHA RX-V2700 o οποίος σταματά να δουλεύει μετά από 1-2 ώρες σε ένταση +5. Η ’’φωνή του’’ επανέρχεται μετά από 10-15 λεπτά αλλά σε 20-30 λεπτά ξανά νεκρική σιωπή. Προφανώς αυτό συμβαίνει σε εφηβικά πάρτι όπου αναζητούνται πολλά ντεσιμπέλ. Ο γιός μου δικαίως παραπονείται ότι μόλις ανεβαίνει το πάρτι κατεβάζει ρολά ο ενισχυτής και παγώνει τους πάντες.
Μετά από πολλές απογοητεύσεις αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο την αντιπροσωπεία αλλά λύση δεν μου δόθηκε. Με παρέπεμψαν στο manual όπου δεν βρήκα τίποτα, ή σε σχετική χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα που όμως γίνεται στο προηγούμενο μοντέλο V2600!!!
Κρίμα βέβαια γιατί το μηχανάκι μου είχε στοιχήσει γύρω στα 1.300€ και το after-sales-service τους είναι ανύπαρκτο.

Όμως δεν το έβαλα κάτω, έψαξα και στο Interet και βρήκα και άλλους αναξιοπαθούντες εκτός Ελλάδος στο http://www.fixya.com/support/t195061-yamaha_rx_v2700_shuts_off_sporadically, αλλά δεν με φώτισαν και από εκεί περισσότερο.

Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς κάτι σχετικά με το μοντέλο ή με το πρόβλημα? Μήπως έχει αναφερθεί κάτι πιο μπροστά στο forum και δεν κατάφερα να το βρώ?
Σε περίπτωση που δεν βρω λύση, έχω ελπίδες να δικαιωθώ εάν κινηθώ νομικά προς στον κατασκευαστή-αντιπρόσωπο-έμπορο και με ποιο τρόπο?

Ευχαριστώ

Αρης

Reaction score
29.593
Απάντηση: Πρόβλημα στον ΥΑΜΑΗΑ RX-V2700

Απο οτι αντιλαμβάνομαι μάλλον εχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης των τελικών σταδίων .
Μήπως τα ηχεία σου είναι 4ωμα και ο 2700 δεν μπορεί να οδηγήσει 4ωμα?
Εμένα ετσι μου ακούγεται , σαν θερμική προστασία λόγω υπερθέρμανσης.Για κοίτα στο μάνιουαλ τι προτείνει η yamaha, και τι εχεις εσυ.Μια λύση που θα σε γλυτώσει σε αυτή την περίπτωση είναι ενας φτηνός τελικός για τα μπροστά κύρια ηχεία ,ώστε να ελαφρώσει ο 2700 , και να παίζει τα 2 πίσω και το κεντρικό και ο τελικός με πιο πολλά watts , να μπορεί να οδηγεί άνετα σε ψηλές στάθμες τα main.Δεν χρειάζεται πολλά , μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου και με 500 η και λιγότερα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη (πολύχρονος)!
Στα πάρτι εκχωρώ στον μικρό μόνον τα 3 ηχεία και το woofer, γιατί δεν αποσπώνται τα πίσω και γιατί μεταφέρεται όλο το σύμπλεγμα στο υπόγειο. Tα 2 ηχεία μου (και το κεντρικό) είναι ΑΕ-three 8 ohm - sensitivity 89 dB/W/M και power = 2 x 175 W & 1 x150 W.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι θέμα υπερθέρμανσης του ενισχυτή, αλλά δεν νομίζω ότι του την προκαλούν τα ηχεία.
Ο γιος μου σκέφτεται να εγκαταστήσει εξωτερικά ανεμιστηράκια, αλλά το βρίσκω γελείο για ένα τέτοιο μηχάνημα.

Reaction score
4

σε περίπτωση που ο γιός παίζει μουσική στα party με κάποιο πρόγραμμα pc dj και έχει εξωτερική κάρτα ήχου ρίξε μία ματιά στo σήμα εξόδου της κάρτας μήν είναι παραπάνω απο το κανονικό και υπεροδηγεί τον ενισχυτή με αποτέλεσμα να τον κουράζει και να μπαίνουν οι προστασίες...

Reaction score
29.593

Εεεε εδω θα συμφωνήσψ με τον γιώργο , πολυκάναλος ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ είναι, οχι τελικός για κλαμπ.Πάρε εναν τελικό να κάνεις τη δουλειά σου.Τα ανεμιστηράκια είναι ημίμετρα.Τώρα για το 8ωμα που λες , για ψάξε το καλύτερα , δεν μπορώ να τα βρω πουθενά να δω τι μονάδες φοράνε, αφενός και αφετέρου , μπορεί ο γιος σου να θέλει στάθμες κλαμπ , όπως είπαμε , δεν βγαίνουν απο ηχεία με ευαισθησία 89db .Μάλλον άλλα ηχεία θέλετε για τα παρτυ σας.Γιατί και τελικό να πάρεις οσο γκάζι εχει θα του το χώνουν όλο , ε κάποια στιγμή θα αρχίσουν να καίγονται μεγάφωνα.

Reaction score
10
Ειναι κλασσικη περιπτωση κλιπαρισματος του ενιχυτη απο πολυ-ωρη υπεροδηγηση.
Τα ηχεια δεν ειναι και τιποτα ευκολα με 89dB ευαισθησια, ασε που θα τα εχουν παιξει απο τα παρτυ.
Ενας αλλος λογος που μπορει να κλιπαρει ειναι αν αυξανει τα μπασα και τα πριμα, κατι που ολοι κανουν. Και γω τα ιδια εκανα πιο μικρος, που ημουν ο dj της παρεας.

Ειδικοτερα τωρα : ο ενισχυτης εχει μια ρυθμιση impendance selector : αυτη θα πρεπει να ειναι στα 8Ω...διαβασε εδω : link
Επισης στο ιδιο τεστ διαβασε εδω για οτι αφορα την πραγματικη ισχυ του ενισχυτη : link
Ολο το τεστ απο το Audioholics : link

Αλλο τεστ απο το home theater magazine, δες την ισχυ του ενισχυτη : link

Μια φιλικη συμβουλη : αν θες το συστημα σου να ζησει μερικα χρονια ακομα, ειναι προτιμοτερο να νοικιαζεις εναν ενισχυτη και δυο ηχεια για τα παρτυ του μικρου, γιατι αργα η γρηγορα θα παρεις τα μεγαφωνα των ηχειων στο χερι μαζι με κανενα κροσοβερ και μια φορα να μη δουλεψει το κυκλωμα προστασιας του ενισχυτη ......
Και μετα, ολο το δικηγορικο συλλογο της Αθηνας να βαλεις, εγγυηση δε θα παρεις γιατι κανει μπαμ το καψιμο απο παρτυ.
Σε στεναχωρησα αλλα καλυτερα τωρα παρα μετα το κακο.

Reaction score
4

πελαααααατές μου!!!!!που έλεγε και ο Βέγγος...:142::142::142:

Reaction score
29.593

Εαν τα νούμερα; που παραθέτει εδω ο αποστόλης, που δεν εχω λόγω να αμφιβαλω , για το audioholics, είναι σωστά , και που μάλλον είναι κατα 99,9% θέλεις όπως σου είπα και όπως σου είπαν ενα σύστημα προ για τα παρτυ του υιού, και μόνο , και μην ταλαιπωρείς άλλο τα μηχνήματά σου.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ όλους!
Σήμερα Σάββατο θα πειραματιστώ στην πράξη με τον RX-V2700 (party time)! Ομως για καλό και για κακό προμηθεύτηκα από έναν καλό φίλο και έναν club-άτο με ηχεία.
Ξέρω πλέον ότι το ένα πρόβλημα είναι η οδήγηση κατευθείαν από το Laptop στον ενισχυτή (χωρίς μείκτη) και ίσως με ξεπερασμένη κάρτα που δεν κάνει καλά την δουλειά της.
Το θέμα του impendance selector το είχαμε ελέγξει από την αρχή και είχαμε επιλέξει τα 8 Ω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo