Πρόβλημα PS3 με έξοδο ήχου από οπτική ίνα

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου κι αν μπορέσετε να με βοηθήσετε. Από τότε που αγόρασα το PS3 το είχα συνδεδεμένο με HDMI στη Sony Bravia κι έπαιζε κομπλέ εικόνα και ήχο. Πρόσφατα όμως το μετέφερα στο βιντεοπροβολεα μου, εξίσου με HDMI μέσω του YAMAHA RX-V383 ενισχυτή. Για να βγάλω ήχο όμως, επειδή ο ενισχυτής δεν κάνει διαχωρισμό εικόνας-ήχου μέσω HDMI, το σύνδεσα με οπτική ίνα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ακούω ήχο. Το σύνδεσα και με AV στον ενισχυτή και παίζει κανονικά στερεοφωνικά. Έκανα ήδη reset τις ρυθμίσεις και το πρόβλημα εξακολουθεί. Έχετε κάτι να προτείνετε? Φταίνε οι ρυθμίσεις της παιχνιδομηχανής ή του ενισχυτή? Μήπως υπάρχει ασυμβατότητα? Παρεπιμπτόντως, το HD-DVD που έχω επίσης συνδεδεμένο με HDMI για εικόνα και οπτική για ήχο παίζει κανονικά. Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Οταν κανεις reset τις ρυθμισεις, αφορα μονο αυτες της εικονας, ετσι ? Για τον ηχο, πηγες στο audio settings, να δηλωσεις οτι ηχο θελεις απο την οπτικη ινα και οχι απο το HDMI, να βαλεις μετα και τις δυνατοτητες του ενισχυτη σου ....

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα PS3 με έξοδο ήχου από οπτική ίνα

Θα πας στις ρυθμισεις του ps3 και θα επιλεξεις για εικονα την HDMI και αμεσως μετα εχει επιλογη για τον ηχο..Εκει θα επιλεξεις την οπτικη ειναι και θα επιλεξεις τα παντα..
Αν ακομα δεν εχεις ηχο μεσα απο τα μενου του ενισχυτη θα πρεπει να δεις σε ποια εισοδο ειναι η αντοιστοιχη οπτικη που συνδεσες το ps3 και να επιλεξεις αυτην για εισοδο η μεσα απο το μενου να επιλεγεις για ποια εισοδο θα λειτουργει η καθε οπτικη(στον desnon μου ετσι γινεται)

Reaction score
62
Εντάξει, του το έλυσα εγώ το πρόβλημα. Μην πω τι έκανε, γιατί θα τον βαράμε όλοι μαζί!!!:142::142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.986
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas