Πρόβλημα????

Reaction score
63
Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα σήμερα με τον προβολέα και θα ήθελα τη γνώμη σας:

Ο Προβολέας είναι ο Sony VW60 συνδεδεμένος στο ρεύμα μέσω UPS. Όταν τον άναψα σήμερα, αντί να δείξει εικόνα, έδειχνε ακανόνιστες γραμμές, άλλες σταθερές και άλλες κινούμενες και η εικόνα ήταν γεμάτη παράσιτα, σαν χιόνια τηλεόρασης όταν δεν πιάνει. Τον έκλεισα και τον άναψα 2 φορές και το πρόβλημα συνεχιζόταν. Αφού τον έβγαλα απο την πρίζα και τον έβαλα σε απλή (όχι πάνω στο UPS), επανήλθε και είδα ταινία κανονικότατα. Δεν ξέρω αν έχετε αντιμετωπίσει το ίδιο σε δικούς σας αλλά:
1) Ήταν κόλλημα του προβολέα που με διακοπή του ρεύματος επανήλθε?
2) Το UPS είναι για τον π...... και δεν δίνει σωστή τροφοδοσία?
3) 'Η ο προβολέας αργά η γρήγορα θα τα παίξει???

Σημείωση πως έχω αντιμετωπίσει και άλλα κουλά, όπως χιόνια όταν ανοίγω το Blu Ray, αλλά, μόλις το έκλεινα (το BD) και το ανάνοιγα, το βρόβλημα εξαφανιζόταν.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Πρόβλημα????

Σε συμβουλευω δυο πραγματα.

α)Μην ανοιγοκλεινεις τον προβολεα.Θα σκοτωσεις τη λαμπα.
β)Καθε φορα που θα κλεινεις τον προβολεα μετα τη θεαση,να τον σβηνεις τελειως απο το ups.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245

Το UPS σου βγάζει ημιτονοειδή ή τετραγωνικό παλμό;
Είναι κοινό line-interactive;

NIX

Reaction score
0

Δημητρη το βρισκω λιγο απιθανο να ειναι το ειδος ρευματος που βγαζει το ups.
Μπορει να φταιει καλωδιο.

Reaction score
63
1) Για το ανοιγοκλείσιμο το ξέρω, αλλά τρελάθηκα και ήθελα να τον δώ να παίζει :pc:

2) Το UPS είναι ένα κοινό line interactive
3) Το καλώδιο τροφοδοσίας το έλεγξα και ήταν μιά χαρά!!!

Απο χθές δεν τον έχω βάλει σε λειτουργία. Ελπίζω να ήταν κάτι περιστασιακό!!!

Thanks guys!!:cool_4:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245
Απάντηση: Re: Πρόβλημα????

Τα UPS που βγάζουν τετραγωνικό παλμό -όπως ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των κοινών Line-Interactive που κυκλοφορούν στην αγορά- είναι κατάλληλα μόνο για συσκευές που έχουν παλμοτροφοδοτικό (switching) τροφοδοτικό. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι προβολείς -όπως και οι περισσότερες AV συσκευές- έχουν γραμμικά τροφοδοτικά, τα οποία είναι ασύμβατα με τετραγωνική τροφοδοσία. Αν τροφοδοτούνται με τέτοια, μπορούν να συμβούν μια σειρά από προβλήματα, μεταξύ των οποίων υπερθέρμανση του τροφοδοτικού και καταπόνηση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Θεωρητικά, τα Line-Interactive UPS παρεμβαίνουν στη μορφή του ρεύματος μόνο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Όταν δηλαδή το ρεύμα είναι όπως πρέπει, η τροφοδοσία γίνεται κατ' ευθείαν από το δίκτυο της ΔΕΗ.
Τότε ποια θα ήταν η χρησιμότητα του να συνδέσεις ένα τέτοιο UPS σε έναν προβολέα; Ίσως μόνο η περίπτωση διακοπής ρεύματος: μόλις κοπεί το ρεύμα κλείνεις αμέσως τον προβολέα και χρησιμοποιείς το UPS για να κρυώσει η λάμπα ομαλά.
Όσο το ρεύμα είναι σωστό, το UPS (υποτίθεται) ότι δεν παρεμβαίνει καθόλου. Ποιος μπορεί όμως να εγγυηθεί ότι συμβαίνει όντως αυτό και ότι δεν υπάρχει κάποια στιγμιαία έστω αλλοίωση που να πυροδοτείται πχ από επαγωγικά ρεύματα εκκίνησης;

Προσωπικά πιστεύω ότι αν έχει έναν ακριβό προβολέα και θέλεις να τον προστατεύσεις με UPS, πρέπει να επενδύσεις σε κάποιο με ημιτονοειδή έξοδο και με επαρκή ισχύ για να τροφοδοτήσει τον προβολέα. Σε αντίθετη περίπτωση πιθανό να κάνεις περισσότερο κακό, παρά καλό!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Συμφωνώ απολύτως…

Τα UPS που βγάζουν τετραγωνικό παλμό -όπως ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των κοινών Line-Interactive που κυκλοφορούν στην αγορά- είναι κατάλληλα μόνο για συσκευές που έχουν παλμοτροφοδοτικό (switching) τροφοδοτικό. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι προβολείς -όπως και οι περισσότερες AV συσκευές- έχουν γραμμικά τροφοδοτικά, τα οποία είναι ασύμβατα με τετραγωνική τροφοδοσία. Αν τροφοδοτούνται με τέτοια, μπορούν να συμβούν μια σειρά από προβλήματα, μεταξύ των οποίων υπερθέρμανση του τροφοδοτικού και καταπόνηση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Θεωρητικά, τα Line-Interactive UPS παρεμβαίνουν στη μορφή του ρεύματος μόνο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Όταν δηλαδή το ρεύμα είναι όπως πρέπει, η τροφοδοσία γίνεται κατ' ευθείαν από το δίκτυο της ΔΕΗ.
Τότε ποια θα ήταν η χρησιμότητα του να συνδέσεις ένα τέτοιο UPS σε έναν προβολέα; Ίσως μόνο η περίπτωση διακοπής ρεύματος: μόλις κοπεί το ρεύμα κλείνεις αμέσως τον προβολέα και χρησιμοποιείς το UPS για να κρυώσει η λάμπα ομαλά.
Όσο το ρεύμα είναι σωστό, το UPS (υποτίθεται) ότι δεν παρεμβαίνει καθόλου. Ποιος μπορεί όμως να εγγυηθεί ότι συμβαίνει όντως αυτό και ότι δεν υπάρχει κάποια στιγμιαία έστω αλλοίωση που να πυροδοτείται πχ από επαγωγικά ρεύματα εκκίνησης;

Προσωπικά πιστεύω ότι αν έχει έναν ακριβό προβολέα και θέλεις να τον προστατεύσεις με UPS, πρέπει να επενδύσεις σε κάποιο με ημιτονοειδή έξοδο και με επαρκή ισχύ για να τροφοδοτήσει τον προβολέα. Σε αντίθετη περίπτωση πιθανό να κάνεις περισσότερο κακό, παρά καλό!

Αν και δεν είμαι ηλεκτρονικός για να διαθέτω επαρκείς γνώσεις, συμφωνώ απολύτως με όλα τα παραπάνω συμπεράσματα του Δημήτρη, άλλωστε στα ίδια συμπεράσματα φαίνεται να καταλήγουν όλα τα αντίστοιχα θέματα συζήτησης στο αμερικάνικο forum.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Γι’ αυτό και εδώ ένα χρόνο περίπου τα έσκασα για το MGE Pulsar Evolution 800 που τηρεί τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δημήτρης. Ο δικός μου BenQ δεν παίρνει χαμπάρι όταν κατεβάζω τον διακόπτη του ρεύματος και τροφοδοτείται από το MGE, τον έχω αφήσει μέχρι και δέκα λεπτά να παίρνει ρεύμα από το MGE. :cool_4:
<o:p> </o:p>
Στον ένα χρόνο και κάτι που χρησιμοποιώ το MGE, μόνο μια φορά χρειάστηκε να βγάλει τα λεφτά του! Ήταν το καλοκαίρι που είχαμε με τις πυρκαγιές τις φοβερές βυθίσεις τάσης και μικροδιακοπές ρεύματος. Έτσι λοιπόν μια μέρα που τα φώτα στο σπίτι αναβόσβηναν σαν φωτορυθμικά από τις συνεχείς βυθίσεις τάσης, αλλά εγώ ήθελα ντε και καλά να δω ταινία, το MGE έπαιρνε συνεχώς μπροστά (με το χαρακτηριστικό κλανγκ) για να προστατέψει τον BenQ! Για μένα, ίσως η σημαντικότερη χρησιμότητα του UPS στην ελληνική πραγματικότητα, είναι το να προστατεύει τον προβολέα από τις συνεχείς βυθίσεις και κορυφώσεις της τάσης του ρεύματος που μας παρέχουν οι κρετίνοι της ΔΕΗ!

Reaction score
786
Καλη χρονια! (πρωτο post)

Δηλαδη, απο το να εχουμε ενα "φθηνο" UPS (της ταξης των 100-150 ευρω) πανω στον προβολεα, ειναι καλυτερα να μην εχουμε καθολου?

Reaction score
1
Δημήτρη, το πήρα από το Pixmania 270 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, αλλά μόλις ένα μήνα αργότερα είχε καταργηθεί κιόλας σαν μοντέλο. Τα μοντέλα των UPS αντικαθίστανται από τους κατασκευαστές με την ταχύτητα του φωτός, αλλά αυτό καθόλου δεν πρέπει να σε ανησυχεί, εφόσον υπάρχουν ανταλλακτικές μπαταρίες για αντικατάσταση κάθε περίπου δύο χρόνια που απαιτείται. Έτσι, με μικρό κόστος το UPS σου θα είναι πάντα σαν καινούριο!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Εγώ έχω ήδη τέσσερα UPS της MGE στο σπίτι, και έχω κολλήσει με τη συγκεκριμένη μάρκα, αλλά εσύ μπορείς να πάρεις από οποιονδήποτε επώνυμο κατασκευαστή, αρκεί να αποφύγεις για καλό και για κακό τα ανώνυμα κινέζικα UPS. Π.χ., θα μπορούσες να πάρεις αυτό της Belkin, για την οποία έχω ακούσει επίσης καλά λόγια (σχετικά νέος, ταχέως αναπτυσσόμενος κατασκευαστής). <o:p></o:p>
<o:p>http://www.pixmania-pro.com/gr/uk/187264/art/belkin/ups-regulator-pro-network.html</o:p>
Είναι 1000VA και θα σου δώσει περίπου 700W για να τροφοδοτήσεις με άνεση τόσο τον Sony, όσο και κάποιες άλλες κρίσιμες πηγές που θα ήθελες να προστατεύσεις, όπως το Playstation κτλ.
Είναι καθαρόαιμο sine wave (δηλαδή δίνει ρεύμα με ημιτονοειδή μορφή) και προσφέρει φυσικά σταθεροποίηση ρεύματος (AVR), έτσι είσαι καλυμμένος από όλες τις πλευρές! :cool_4: Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θα σου δώσει αυτονομία από 15 έως 25 λεπτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος του Sony, δεν νομίζω ότι θα ξεπερνάει τα 400W.

Reaction score
1
Επίσης Δημήτρη, το σημαντικότερο που ξέχασα να σου πω είναι ότι συνήθως τα sine wave UPS διαθέτουν ανεμιστήρα για τη ψύξη τους, ο οποίος κάνει σχετικό θόρυβο. Π.χ., στο δικό μου MGE Pulsar Evolution 800 που είναι σε μορφή πύργου (πρώτη photo), ο ανεμιστήρας είναι στο πίσω μέρος και ενεργοποιείται για είκοσι δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά, όταν οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες. Στην αρχή με ψιλοενοχλούσε ο θόρυβος του ανεμιστήρα, τώρα δεν τον προσέχω καν, περνάει εντελώς απαρατήρητος.
Στο Belkin του link, ο ανεμιστήρας ή απουσιάζει εντελώς ή είναι εσωτερικός. Για να αποφύγεις εντελώς την ύπαρξη του ανεμιστήρα, μπορείς να στραφείς στα Pulsar Evolution της MGE που είναι σε μορφή φέτας για να τα τοποθετήσεις στο ρακ (δεύτερη photo). Νομίζω ότι δεν διαθέτουν καθόλου ανεμιστήρα, αλλά δεν είμαι και απολύτως σίγουρος, ψάξε το.

Attachments

Reaction score
1
Re: Μάλλον πρέπει να το ξεχάσεις…

Thanks!!!:cool_4:

Αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69980767&product=915084 είναι το ίδιο??

Γιατί με ενδιαφέρει να έχει schuco πρίζες.. Αν ναι, το χτύπησα σήμερα!!!

Δημήτρη, σίγουρα δεν είναι το ίδιο Belkin με αυτό που σου έβαλα στο link, και δεν θα σου συνιστούσα την αγορά του. Δεν φαίνεται να είναι καθαρόαιμο sine wave, μια και δεν αναφέρεται στο manual του κατασκευαστή:
<o:p>http://www.plaisio.gr/ProductManuals/915084.pdf</o:p>
Επίσης, η αποδοτικότητά του στο ρεύμα που μπορεί να δώσει είναι πολύ χαμηλή, μόλις 450W από 1000VA! :shock: Σκέψου μόνο ότι το δικό μου MGE Pulsar Evolution 800 είναι 800VA αλλά μπορεί να δώσει 575W! :cool_4: Μάλλον μου φαίνεται για απλό UPS που κάνει μόνο για pc.
Μην κολλάς στο θέμα του να έχει ντε και καλά σούκο παροχές το UPS που θα πάρεις, γιατί θα δυσκολέψεις πολύ την αγορά σου. Και το δικό μου MGE, αλλά και το Belkin που σου έβαλα στο link έχουν θηλυκές παροχές ρεύματος για pc. Παίρνεις δύο απλά καλώδια για pc και τους βάζεις μόνος σου σούκο παροχές, εάν το φοβάσαι, πήγαινε σε οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο για να σου τα φτιάξει.
Ένας κρίσιμος παράγοντας όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, είναι το ρεύμα σε Watt που μπορεί να αποδώσει το UPS. Δες πρώτα από όλα στο manual του Sony, πόση ακριβώς είναι η μέγιστη κατανάλωσή του σε Watt που απαιτεί. Αν υποθέσουμε ότι ζητά maximum 400W όπως υπολογίζω, τότε κατά την άποψή μου, το UPS που θα διαλέξεις θα πρέπει να μπορεί να αποδώσει μίνιμουμ 600W, ακόμα καλύτερα θα ήταν να δίνει 700W. Θα πρέπει δηλαδή να δουλεύει χαλαρά με το φορτίο του Sony, γιατί με τον καιρό πέφτει η απόδοση των μπαταριών, έτσι ακόμα και μετά από ένα χρόνο θα μπορεί να τροφοδοτήσει τον Sony σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.
Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, διάλεξα το MGE Pulsar Evolution 800 που δίνει 575W για να τροφοδοτεί τον BenQ που ζητά μάξιμουμ κατανάλωση 330W.

Reaction score
3

Κάτι που μπορείς εύκολα να αγοράσεις και από την ελληνική αγορά είναι τα προϊόντα της APC.
Στον υπολογιστή του σπιτιού μου έχω ένα τέτοιο και για τον προβολέα σκέπτομαι κάτι σαν αυτό, αφού το μόνο που θα του ζητήσω είναι να κρατήσει τον ανεμιστήρα ζωντανό για όσην ώρα χρειάζεται.
Πάντως όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μου, τις συνδέω πάνω σε πολύπριζα της APC για προφανείς λόγους!:happy_9:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid