Πρόβλημα

Reaction score
22
Προτού πάρω ηχεία πρέπει να περιποιηθεί λίγο ο χώρος . Δηλαδή , το ένα ηχείο έχει από πίσω του τοίχο ενώ το άλλο τζαμαρία ! κάτι που καταστρέφει τα πάντα ! Δεν ήξερα λοιπόν τι να κάνω μια μέρα και λέω δεν φέρνω τα παλιά μου ηχεία.. (mission 753) και τα τοποθετώ το κάθε ένα πίσω από τα ηχεία . Αμέσως γέμισε ο χώρος ήρθε το μπάσο ,άλλη εικόνα . Για αυτό θα ήθελα να μου προτείνεται κάτι για να τοποθετήσω πίσω από τα ηχεία .Ένα απορροφητικό σαν πάνελ ας πούμε που να κάνει αυτή την δουλειά.

Λοιπόν έκανα άλλη μία δοκιμή έντυσα με ρούχα (το έχουμε χάσει) τα mission που βρίσκονται πίσω απο τα ηχεία και παίζουν το ρόλο τοίχου..Αμέσως καλυτέρεψε ο ήχος. Παρατήρησα πολύ πιο καθαρά και σφιχτά να το πώ.. μεσοχαμηλά. Υπαρχει μια ισορροπία γενικότερα. Στα μεσοχαμηλά έχω το πρόβλημα. Τι να πάρω?
Άρχισαν ομως λίγο να κουράζουν τα πρίμα τώρα που ακουω..

Reaction score
22
Θέλω ένα απορροφητικό πάνελ που να κόβει μεσοχαμηλές . Κοιτάζω στο site της auralex αλλα δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.

Reaction score
4
Απάντηση: Πρόβλημα

Το υπόλοιπο δωμάτιο σε τι κατάσταση είναι - έτοιμο ?
(έπιπλα-κουρτίνες,κτλ)

Reaction score
80
Λοιπόν έκανα άλλη μία δοκιμή έντυσα με ρούχα (το έχουμε χάσει) τα mission που βρίσκονται πίσω απο τα ηχεία και παίζουν το ρόλο τοίχου..Αμέσως καλυτέρεψε ο ήχος. Παρατήρησα πολύ πιο καθαρά και σφιχτά να το πώ.. μεσοχαμηλά. Υπαρχει μια ισορροπία γενικότερα. Στα μεσοχαμηλά έχω το πρόβλημα. Τι να πάρω?
Άρχισαν ομως λίγο να κουράζουν τα πρίμα τώρα που ακουω..
Διακρίνω κάποιες αντιφάσεις στα σχόλια σου.

Τα ηχεία σου πόσο απείχαν από τον τοίχο και την τζαμαρία ;
Πώς τοποθέτησες τα 753 σε σχέση με τα τωρινά σου ηχεία ;

Reaction score
22
Re: Απάντηση: Πρόβλημα

Το υπόλοιπο δωμάτιο σε τι κατάσταση είναι - έτοιμο ?
(έπιπλα-κουρτίνες,κτλ)
είναι ένα normal σαλόνι με έπιπλα , κουρτίνες ,πίνακες στους τοίχους .Τα χαλιά τώρα λείπουν μόνο λόγω καλοκαιριου.

Reaction score
22
Διακρίνω κάποιες αντιφάσεις στα σχόλια σου.

Τα ηχεία σου πόσο απείχαν από τον τοίχο και την τζαμαρία ;
Πώς τοποθέτησες τα 753 σε σχέση με τα τωρινά σου ηχεία ;
Τo ένα απέχει από την τζαμαρία 1.20m ενω το άλλο ηχείο απο τον τοίχο 90εκ . Κι αυτό που έκανα με τα 753 είναι να τα βάλω πίσω απο το ηχείο που έχει τζαμαρία, έτσι ώστε να δημιουργήσω μια ίση απόσταση στα 90εκ. Κατάλαβατε? Τα 753 δεν τα χρησιμοποιώ, τα έχω για ''τοίχο''. Σκεφτόμουν να βάλω μία ξύλινη φισούνα συρόμενη έτσι ώστε να ανοίγει και καλύπτει το ηχείο απο πίσω.Τι λέτε θα κάνει τίποτα? ( οι αποστάσεις είναι απο το κέντρο του woofer)

Reaction score
80
.... Σκεφτόμουν να βάλω μία ξύλινη φισούνα συρόμενη έτσι ώστε να ανοίγει και καλύπτει το ηχείο απο πίσω.Τι λέτε θα κάνει τίποτα? ( οι αποστάσεις είναι απο το κέντρο του woofer)
Διαφορά προς το καλύτερο θα κάνει. Αυτό είναι βέβαιο.

Για λόγους αισθητικής θα μπορούσες να τοποθετήσεις ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανο ακρυλικό πίσω από το ηχείο.

Reaction score
22
Παιδιά χαίρομαι πολύ..γιατί έπεισα την οικογένεια για κάποιες αλλαγές . Τα ηχεία τώρα έχουν τις σωστές αποστάσεις σύμφωνα με cardas.com 2 μέτρα απο πίσω και 1.24 απο τους πλαινούς τοίχους. Τώρα θα τοποθετήσω ένα διαχωριστικό για να έχει και άλλο ηχείο απο δίπλα τοίχο και όλα ωραία. Το ηχείο που δεν έχει τοίχο έβαλα ριντό απο βελούδο νομίζω και το σύρω απο πίσω του,κάνει διαφορά.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497