Πρόσβαση στο browsing history του τελευταίου χρόνου ζητά η Βρετανική Αστυνομία

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Διαφωνώ αλλά βαριέμαι να γράψω σεντόνι, θα τα πούμε στον καφέ...:D
κακώς όμως έχετε αναφέρει την ιδεολογία, οι αξιόποινες πράξεις δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.999
Διαφωνώ αλλά βαριέμαι να γράψω σεντόνι, θα τα πούμε στον καφέ...:D
κακώς όμως έχετε αναφέρει την ιδεολογία, οι αξιόποινες πράξεις δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία
Κι όμως, η ιδεολογία στηρίζει αξιόποινες πράξεις άλλων. ;)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Θεωρώ ότι η ιδεολογία είναι προκάλυψη για τις αξιόποινες πράξεις ή ακόμα και το μέσο για τη τέλεσή τους, η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα, δεν είναι η γενεσιουργός αιτία

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.999
Θεωρώ ότι η ιδεολογία είναι προκάλυψη για τις αξιόποινες πράξεις ή ακόμα και το μέσο για τη τέλεσή τους, η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα, δεν είναι η γενεσιουργός αιτία
Λέω ότι πολλές φορές η ιδεολογία ενός ατόμου "εγκρίνει" παράνομες πράξεις που είχαν αποδέκτη τον "εχθρό". Π.χ. οι "Δεν πληρώνω".

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μα αυτο δεν προσπαθουν να κανουν με τα περιοριστικα/ελεγκτικα μετρα; να ελεγξουν/απαγορευσουν να εκφραζονται οσοι εχουν αντιθετη ιδεολογια με τη δικη τους. Κι αν το θεωρουμε αυτο ως "σωστο", οταν εφαρμοσθει σε βαρος μας τι θα πουμε τοτε; οτι ειναι φασιστικο ή...κομμουνιστικο! Οι δικαιολογιες περι παιδεραστων, ταινιων κλπ, ειναι απλα δικαιολογιες προς καλυψη του στοχου τους: τον ελεγχο της ζωης μας...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Συμφωνώ και με τις δύο πλευρές. Αφ' ενός η ασυδοσία δεν πρέπει να είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο επιτρέπει τεχνικά η διαδικτύωση, αφ' ετέρου όμως και η εξουσία πρέπει κάποτε να το πάρει απόφαση ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα χάνει - και συγκεκριμένα όταν προσκρούει σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της ιδιωτικότητας. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που σε κανένα λιγότερο η περισσότερο δημοκρατικό κράτος του κόσμου η φοροδιαφυγή δεν είναι μηδενική - ακόμα και οι αυστηρότατες στο θέμα ΗΠΑ, ένα 8% το έχουν, κι αυτό γιατί ελέγχουν μεν και παρακολουθούν τον φορολογούμενο, αλλά δεν τον πιάνουν και από το λαιμό. Παρομοιως, πάντα και παντού ένα ποσοστό ενόχων ξεπερνάει ψευδόμενο και την αστυνομική, και τη δικαστική διαδικασία και τη βγάζει καθαρή επειδή δεν επιτρέπονται τα βασανιστήρια. Νομίζω επομένως ότι δεν υπάρχουν μόνο τα δύο άκρα (απόλυτος έλεγχος ή μπάτε σκύλοι αλέστε) αλλά μια ισορροπία που πρέπει να βρίσκεται με γνώμονα τη λογική, και προκειμένου να μη μεταβληθεί η ζωή μας σε ασφυκτικό reality show ένα ποσοστό εγκληματικότητας είναι προς οφελος όλων να ξεφεύγει ατιμώρητο.
Εν προκειμένω, στο θέμα του browsing history, ένας χρήστης του διαδικτύου που δεν επισκέπτεται σελίδες με ποινικά κολάσιμο περιεχόμενο ναι μεν δεν έχει να φοβηθεί μια σχετική δίωξη, ΑΛΛΑ έχει να φοβηθεί, και πολύ μάλιστα, το γεγονός ότι δημιουργείται ένα προφίλ του (από καταναλωτικό έως σεξουαλικό, τα πάντα όλα) που μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε και για οποιαδήποτε χρήση. Παρακολουθώντας κάποιος τι διάβασα εγώ και τι έγραψα τον τελευταίο χρόνο και κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς, με ξέρει καλύτερα κι από τη μάνα μου - το θέλω αυτό; Είμαι σίγουρη ότι αυτά τα αποθηκευμένα δεδομένα δεν θα βρεθει κάποια περισταση στην οποία να χρησιμοποιηθούν ενάντια στα συμφέροντά μου παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα το αξιόποινο; Ας μην παραδιδουμε τόσο πρόθυμα την προσωπική μας σφαίρα...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm