Πρόστιμα 300.000 ευρώ από την ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ

Reaction score
0
Πρόστιμα συνολικού ύψους 300.000 ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ [OTEr.AT] για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των κανόνων του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της παροχής συνδέσεων ADSL και ISDN-BRA.

Η ΕΕΤΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Σεπτέμβριο του 2003 είχε καλέσει αυτεπάγγελτα σε Ακρόαση τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο η συμπεριφορά του ΟΤΕ να παρέχει συνδέσεις ADSL και ISDN-BRA υποχρεώνοντας τους συνδρομητές να προμηθεύονται από τον ίδιο τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό, ADSL-modem και Netmode αντίστοιχα, συνιστά παράβαση της κείμενης τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των αρχών του ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση παροχής ADSL πρόσβασης, ο ΟΤΕ αρνείτο να προβεί σε ενεργοποίηση ADSL συνδέσεων στην περίπτωση που ο συνδρομητής επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τερματικό εξοπλισμό της επιλογής του, υποχρεώνοντάς τον να προμηθευτεί από τον ίδιο συγκεκριμένο τερματικό εξοπλισμό. Στην περίπτωση του εξοπλισμού Netmode, ο ΟΤΕ δήλωνε ότι αυτός παρέχεται χωρίς χρέωση. Ωστόσο, όπως τονίζει η ΕΕΤΤ, από τον κοστολογικό έλεγχο του ΟΤΕ προέκυψε ότι το κόστος αυτό ενσωματωνόταν στην τιμή του μηνιαίου παγίου των συνδέσεων ISDN-BRA.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ΕΕΤΤ επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα:

- 100.000 ευρώ για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας.

- 200.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η εν λόγω συμπεριφορά του ΟΤΕ αποτελεί κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στη σχετική αγορά.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η ανωτέρω, παράνομη πρακτική, η οποία εφαρμόζεται από τον ΟΤΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιορίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και παράλληλα, αποβαίνει σε βάρος των καταναλωτών οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη μιας ανταγωνιστικής αγοράς σε επίπεδο ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (ιδίως ευρυζωνικών υπηρεσιών), διαθέσιμων επιλογών και τιμών».

Tα 300.000€ τα εχει βγαλει ηδη ο Οτε βεβαια απο τις υπερχρεωσεις του adsl κ.λ.π.Αντε να δουμε αν με τον νεο τηλεποικωνιακο νομο θα αλλαξει κατι.

Reaction score
50
Κωστας Κολιουσης said:
Tα 300.000€ τα εχει βγαλει ηδη ο Οτε βεβαια απο τις υπερχρεωσεις του adsl κ.λ.π.Αντε να δουμε αν με τον νεο τηλεποικωνιακο νομο θα αλλαξει κατι.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις??? :lol: :roll: :roll: :roll:
Φθηνό γρήγορο internet θα αργήσουμε πολύ να δούμε στην Ελλάδα Κώστα......Δυστυχώς!!! :( :( :( :(

Reaction score
0
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις??? :lol: :roll: :roll: :roll:
Φθηνό γρήγορο internet θα αργήσουμε πολύ να δούμε στην Ελλάδα Κώστα......Δυστυχώς!!! :( :( :( :(
Γιαννη δεν περιμενω πολλα γιατι η μονη εταιρια που εχει αυτη τη στιγμη την υποδομη να ανταγωνιστει τον Οτε (για την Tellas μιλαω) λογω δικτυου της ΔΕΗ μας ανακοινωνει ως πρωτοπιακο μεσο το video -phone με 270€ τη συσκευη και με 0.12€ το λεπτο ως πρωτοπριακο
(οταν ο πΟΤΕ ειχε βγαλει την ιδια υπηρεσια με κοστος οσο η αστικη κληση και φυσικα δεν περπατησε.Δεν περιμενω λοιπον σοβαρο ανταγωνισμο.
Απο την αλλη θα ηθελα να μαθω αυτα τα 300.000€ που θα πανε (το ιδανικο θα ηταν να επιστρεφονταν στους καταναλωτες για τη λυστρικη αντιμετωπιση του πΟΤΕ.(ΞΕΡΩ ειμαι ρομαντικος για να μην το πω αλλιως :lol: )
Μου αρεσει που τοσο καιρο νομιζαμε σαν βλακες πως περναμε ΔΩΡΕΑΝ αυτο το πραγμα (το netmod) που στην ουσια ο Οτε το ειχε στον υπολογισμο του παγιου ωστε να μπορεσει να δικαιολογησει το υψος του παγιου.

Θα μου πεις ποιος ανταγωνισμος ειδαμε και στην κινητη την ταυτοχρονη τυχαια αυξηση των 3 εταιριων των sms πριν το Πασχα (σημειωση το μεγαλυτερο μερος κερδων για τις εταιριες προερχεται απο τα sms)

http://www.eett.gr/gr_pages/dimosiotita/deltia_typou/DT-27-4-05.htm

Reaction score
25.611
για να σας φτιαξω λιγο:
ο πολωνικος οτες (ΤΡ) εχει adsl 1024 με 70€ τελικη με ΦΠΑ. ουτε ξεχωριστος παροχεας γραμμης και σουξου μουξου μανταλακια για την μπουγαδα.
και αυτη η τιμη ισχυει τουλαχιστον εδω και 3 μηνες (για να μην πω 6).ενταξει δινει και ενα ψοφιμι μοντεμ αλλα δουλευει κανονικα.
μαλιστα τωρα δεν χρεωνει ουτε ενεργοποιηση ουτε εγκατασταση.
γεια μας...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Και που να δεις τι γίνεται Παναγιώτη σε Γερμανία, Γαλλία κλπ κλπ

Χθες ήρθαν κάτι ξαδέρφια από Γερμανία και μου τα έλεγαν και είχα φρικάρει.

Reaction score
0
Μην συγκρινετε την υπολοιπη Ευρωπη με την Ελλαδα.Το ρεκορ το εχει η Σουηδια οπου σε καποιες πολεις εχεις 1gigabit γραμμη :shock: :shock: με 90€ :!:

Reaction score
7
.........
Απο την αλλη θα ηθελα να μαθω αυτα τα 300.000€ που θα πανε (το ιδανικο θα ηταν να επιστρεφονταν στους καταναλωτες για τη λυστρικη αντιμετωπιση του πΟΤΕ.(ΞΕΡΩ ειμαι ρομαντικος για να μην το πω αλλιως :lol: )..........

Εγω θελω να δω ΠΟΙΟΣ θα τα πληρωσει....
Απο ΠΟΙΟΝ θα τα παρουν για να τα δωσουν...

Reaction score
50
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Εγω θελω να δω ΠΟΙΟΣ θα τα πληρωσει....
Απο ΠΟΙΟΝ θα τα παρουν για να τα δωσουν...

Έλα μου ντε......... :shock: :shock: :shock: :shock:

Γιατί ως γνωστόν, όταν μπουν στο ταμείο ΔΕΝ ξαναβγαίνουν....
Απλά θα τα ξαναεισπράξουν!!! :( :( :( :( :( :( :( :(

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp