Πρότασεις για Home Cinema (ειδικα για σετ ηχείων) για αρχάριο...

Reaction score
1
Έχω τη PHILIPS 29PT9416 και θέλω να  αγοράσω DVD, Ραδιοενισχυτή και ένα σύστημα ηχείων. Η χρήση θα είναι μοιρασμένη σε ταινίες-μουσική.
Ως οροφή έχω τα 1000 Ευρώ.
Μελετώντας άλλες παρόμοιες απορίες στο forum τείνω σε DVD Philips DVP720SA ή Pioneer DV-370,  Ραδιοενισχυτή YAMAHA (450,550,650 ??)   και αναζητώ το σύστημα ηχείων (Panasonic SB-TP20 ??) Έθεσα πολλά και ζητώ συγγνώμη...
Περιμένω προτάσεις και γνώμες και ευχαριστώ προκαταβολικά

ΥΓ 1 Είδα και σε γνωστή αλυσίδα το σύστημα Roister DVD 2100 (γύρω στα 500 και κάτι ευρώ το δίνουν είπαν) αν συνδυαστεί και με ένα ραδιοφωνικό δέκτη γίνεται δουλεία??

Σορυ αν το θεμα είναι τετριμένο για τους γνώστες... (αλήθεια υπάρχει μήπως κάποιο topic στο οποίο να υπάρχει ήδη απάντηση σε αυτά που ρωτώ? δε βρηκα κατι...)

Επιπλέον αναφέρω ότι το "σύστημα" θα βρίσκεται μεν σε ένα μεγάλο χώρο (σαλόνι τραπεζαρία, περίπου 8μ x 5μ = 40 τμ) αλλά σκοπευω (δεν ξέρω αν είναι σωστό ή εφικτό βέβαια) να βάλω το σύστημα ηχείων έτσι ώστε να "περικλείει" - "περιβάλει" μόνο το χώρο του σαλονιού (4μ x 5μ = 20τμ)

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτα -για μένα- είναι το πακετάκι-προσφορά της Denon (ραδιοενισχυτής 1705 dvd 1710 και ηχεία της Denon), με συνολικό κόστος 780€.

Για το 2100 δεν έχω ακούσει και τόσο καλά λόγια αλλά αν μπορείς να βρεις πουθενά σε στοκ το 2000 (που ήταν μόνο σετ ηχεία) είναι πάρα πολύ καλό.

Τώρα λόγω ανταγωνισμού κι άλλες εταιρίες έχουν καλές οικονομικές προτάσεις.

Reaction score
1
Σπύρο σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Τα Roister και γενικά οποία ηχεία επιλεγούν "ταιριάζουν" με όλους τους ενισχυτές??
π.χ αν επιλέξω ενα ενισχυτή YAMAHA πρέπει να πάω σε συγκεκριμένο σύστημα ηχείων???

Reaction score
802
Δεν χρειαζεται να ειναι ολα της ιδιας μαρκας...
Το σετακι της denon οντως πολυ καλο αλλα καλυτερο νομιζω πως ειναι της onkyo στα ιδια λεφτα...

Reaction score
7
Δεν ειναι υποχρεωτικο τα ηχεια να πανε στις 4 γωνιες του δωματιου, οποτε μπορεις να τα τοποθετησεις εκει που σε βολευει για να φτιαξεις τον ακουστικο χωρο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δες τα σετ 5.1 ηχείων της Canton και της Μagnat.

Αλλά επιμένω αν μπορείς να βρείς ένα σετ ηχείων Roister HT2000 είναι ότι καλύτερο για το budget σου. (κοίτα σε αλυσίδες ηλεκτρικών μήπως έχουν σε στοκ. Το συγκεκριμένο προϊον το έφερναν σχεδόν όλοι)

Μια άλλη λύση είναι ηχεία Wharfedale Diamond 8 . Η σειρά έχει αντικατασταθεί από την 9 και τα ηχεία της σειράς 8 κυριολεκτικά τα σκοτώνουν...

Reaction score
1
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου Σπυρο.

Σορυ που ρωτώ και ξαναρωτώ αλλα γνωρίζω ελάχιστα

Ψάχνοντας βρήκα και μια αρκετά καλή δουλειά (όσον αφορά σε συγκεντρωμένες τιμές σε Ηλεκτρονικά είδη για on-line αγορές ) που έχει κάνει γνωστός ιστότοπος.

Επειδή ίσως βοηθήσει κάποιο φίλο που τώρα ξεκινά (όπως εγώ π.χ :D )να πάρει μία ιδέα από μοντέλα και τιμές παραθέτω το URL που βρίσκεται:

http://shopping.pathfinder.gr/?cat=319[/url]

Reaction score
1
Αρχίζω δειλά-δειλά και το ψάχνω.
Μου προτάθηκε λοιπόν το ακόλουθο πακέτο:

DVD Pioneer DV-370
Ραδιοενισχυτής YAMAHA RX-V350
Σύστημα ηχείων CD1 (αυτά είναι τα Canton με τις καλές κριτικές σωστά?? και είναι αυτά που μου είχες προτείνει Σπύρο?)

Σύνολο 760 ευρώ

1) Πως σας φαίνεται η προσφορά?
2) Συνδυάζονται αυτά μεταξύ τους?
3) Η τιμή είναι normal?

Συγκρινόμενο με το ολοκληρωμένο πακέτο της Denon (ραδιοενισχυτής 1705 dvd 1710 και ηχεία της Denon) ποιο υπερτερεί?

Reaction score
14
Αρχίζω δειλά-δειλά και το ψάχνω.
Μου προτάθηκε λοιπόν το ακόλουθο πακέτο:

DVD Pioneer DV-370
Ραδιοενισχυτής YAMAHA RX-V350

Σύστημα ηχείων CD1 (αυτά είναι τα Canton με τις καλές κριτικές σωστά?? και είναι αυτά που μου είχες προτείνει Σπύρο?)
Το Dvd της Pioneer θα στάθει πάνω από τις προσδοκίες σου.
Για τον ενισχυτή ...απλά θα σου πρότεινα να τον αγνοήσεις και να πάς τουλάχιστον για τον RX-V 450.
Έχοντας τον προηγούμενο (RX-V 430) θα σου πω ότι είναι καθαρά εισαγωγικός για τον χώρο που θες να καλύψεις. Πολύ τίμιος ραδιοενισχυτής (για τα λεφτά του), θα σε εντυπωσιάσει σε ταινίες....θα σε αδειάσει σε μουσική.
Εκτός και αν δεν έχεις απαιτήσεις πέρα από το να ακούς λίγο ραδιοφωνάκι το πρωί.
Για εμένα το σύστημα Pioneer DV-350, Yamaha RX-V430 Wharfedale 8.1 μπροστά + Canton για surround ήταν μια λύση ανάγκης....η οποία όμως μπορώ να πω ότι κάλυψε και καλύπτει αξιοπρεπέστατα τις ανάγκες ενός μη βιδωμένου.

Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία των βιδωμένων ή βιδωθείς στην πορεία, σίγουρα θα σου λείψει "μουσικότητα" από το συγκεκριμένο σύνολο όταν θα ακούς τα cdάκια σου και σίγουρα μετά από κανα χρόνο θα ζητήσεις κάτι ισχυρότερο για να φοβήσεις τα σκυλιά του γείτονα απέναντι.  :p   8)

ΥΓ. Σχετικά με τα watt που αναφέρουν οι Yamaha 5.1 ενισχυτές επέτρεψέ μου να σου πω ότι είναι...ελαφρώς...έως βαρέως ...μούφα. Για αυτό επέλεξε το μεγαλύτερο μοντέλο που σου επιτρέπει το πορτοφόλι σου. Μόνο για συγκριτικούς λόγους θα σου αναφέρω ότι παλιός (παμπάλαιος) ενισχυτής 2Χ80 κάνει στην μουσική με το ίδιο υπόλοιπο setup τον Yamaha ...με τα κρεμμυδάκια. Και σε μουσικότητα και σε ένταση και σε όγκο.....και παντού. Μια άλλη λύση είναι να επιλέξεις πολύ ευαίσθητα ηχεία.
Τα wharfedale με 86db στα 6Ω παρότι έιναι απίστευτα ηχεία για τα λεφτά τους ( πραγματική κλοπή), δεν είναι ότι πιο εύκολοοδήγητο για τόσο αναιμικούς ενισχυτές και τόσο μεγάλους χώρους.

Reaction score
1
Ευχαριστώ

Άρα πάμε σε υποδεέστερο DVD και στον 550 ΥΑΜΑΗΑ ή άλλο εφάμιλλο ?

Σπύρο η αναζήτηση των ΗΤ-2000 έως τώρα είναι άκαρπη. Η ειρωνία είναι ότι πριν από πολύ καιρό που το ξανάψαχνα μου ειχαν προταθει από εναν πωλητη σε πολυκατάστημα αλλα δεν προχωρησα σε αγορα...

Reaction score
1
Όχι ακόμα αλλά θα πάω και στη στοα Πατησίων (ΦΕΞΗ?)να ρωτήσω και εκεί.
Έχω καταγράψει όλες τις προτάσεις από τα post και συνεχίζω. Η βοήθεια είναι πολυ σημαντική. Θα ενημερώσω άμεσα για νεώτερα.
Thanks again

ΥΓ τα B&W VM-1 & AS-1(ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΕΙΩΝ) έχουν τρομερή εμφάνιση (αν είσαι παντρεμένος πρέπει να το λάβεις υπόψη σου ένεκα της συζύγου :) ).
Από απόδοση τί λένε? Βέβαια νομίζω ότι ξεφεύγουν από τις οικονομικές μου δυνατότητες...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
από εμφάνιση είναι καλά, αλλά να τα προτιμήσεις μόνο αν θα τα χρησιμοποιείς για home cinema. Για δικάναλες ακροάσεις δεν είναι και ότι καλύτερο. Απ' ότι ξέρω είναι εκτός του budget που έθεσες...

Reaction score
1
Ναι ta B&W VM-1 & AS-1είναι όντως εκτός του budget μου γεγονός που το ανάφερα και γω στο post...

Το ότι μου λες επίσης πως είναι μόνο για ΗCinema μου θυμίζει ότι σε παλότερα post και εδώ και στο AVforum πολλοί "κατηγορούν" τα ΗΤ2000 για τον ίδιο λόγο λένε δλδ ότι δε μένεις "ευχαριστημένος" από μουσική αλλά μόνο απο ταινίες. Εγώ νομίζω (μια που είμαι και νέος) πως δε θα μου λείψει κάτι στο θέμα της μουσικής αν καταφέρω να βρω τα ΗΤ2000.
Σωστά?

Α! Έψαξα και το σετάκι DENON που πρότεινες εσύ αλλά και άλλοι φίλοι η τιμή είναι ακριβώς αυτή (779) αλλά προς το παρόν το συγκεκριμένο κατάστημα δεν το είχε (θα το ξαναφέρει). Επίσης βρήκα το ίδιο σε Ευρωπαικο site 200 ευρώ χαμηλότερα... :!: λές?? 200 ευρώ πιο κατω ειναι πρόκληση...

Μέσα μου αρχίζω να κατασταλάζω σε μία εκ των τριών λύσεων:

1η) YAMAHA (o 650 ή ο 550) + Roister HT2000 (εάν τα βρω, αν όχι κάποια από τις άλλες προτάσεις των φίλων: Wharfedale Diamond 8 ή Canton) + DVD

2η) Το σετάκι της DENON (ραδιοενισχυτής 1705 dvd 1710 και ηχεία της Denon) και ησυχάζω

3η) Μία φθηνή+καλή λύση από τα σετ της PHILIPS (πχ Philips LX3900SA) και περιμένω κάποια χρόνια να "ωριμάσει" το αυτί μου

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αν μπορείς περίμενε λίγο γιατί η philips ετοιμάζει ωραία πράγματα, μόνο που προς στιγμήν δεν ξέρουμε τιμές...

Όσο για τα Wharfedale Diamond 8 τράβα μια βόλτα από τον Νάκα κάτι θα υπάρχει...

Reaction score
802
Aν εννοεις τον νεο ενισχυτη της philips θα ειναι αρκετα ακριβος για τα δεδομενα του Web_Nautilus .Κατι ακουγεται για 500+ ευρω...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas