Πρόταση για αγορά βιντεοπροβολέα

Reaction score
3
Καλησπέρα,

υπάρχει σκέψη για τοποθέτηση ενός βιντεοπροβολέα σε μικρό δωμάτιο με μικρές απαιτήσεις με το σκεπτικό ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του σε εξωτερικό χώρο για μεμονομένες περιστάσεις. Αν δεν βρεθεί κάτι που να με ικανοποιεί θα τοποθετηθεί μια 43" τηλεόραση έως 600Ε.

Οπότε ιδανικά θα ήθελα να τοποθετηθεί σε κομόδίνο με ύψος 50 εκταστών και η απόσταση μέχρι τον τοιχο θα είναι 3μ με μια μικρή γωνία.
Η μέγιστη επιφάνεια προβολής είναι 1.7μ(πλάτος) χ 1.5μ. (και μικρότερη να είναι με καλύπτει)

Πιστεύω πως η χρήση θα γίνεται μόνο βραδινές ώρες και ιδανικά θα ήθελα να μην χρείαζεται να τοποθετηθεί πανί μιας και ο τοίχος είναι λευκός και λείος.

Τώρα θα ήθελα ιδανικά κάτι σε compact και να μην κάνει πολύ θόρυβο. Σαν budget είναι το ταβάνι των 900Ε αλλά θα πρέπει να είναι κάτι που ξεχωρίζει. Κάτι σαν τον XGIMI Horizon πιθανόν να με κάλυπτε, αλλά θα ήθελα να μου πείτε κάποιο μαγαζί που πιθανόν να έχει τον συγκεριμένο ή παρόμοιο ώστε να δω περίπου πως είναι.

Reaction score
3
Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στον Epson EH-TW6150 τον οποίο αγόρασα από το γερμανικό Amazon στα 749Ε. Δεν ήξερα τι να περιμένω καθώς δεν έχω εμπειρία από βιντεοπροβολέα.

Οκ, οι ρυθμίσεις είναι όλες χειροκίνητες το οποίο στην αρχή λίγο με ταλαιπώρησε αλλά οκ.

έχει μεγάλη ευελιξία που θα τον τοποθετήσεις καθώς το zoom έχει μεγάλη ρύθμιση.

Πήρα την έκδοση χωρίς smart και θα τοποθετήσω στην ειδική θέση ένα FireTV 4k Max που το περιμένω (δεν ήθελα να έχω έξτρα καλώδια)

Στις πρωτες εντυπώσεις (να σημειώσω οτί δεν χρησιμοποιώ πανί)

- Πολύ καλή ποιότητα εικόνας
- Πολύ μεγάλη φωτεινότητα (τον δουλέυω στο low)
- 3 σκάλες φωτεινότητας, στην μεγάλη σκάλα ο θόρυβος είναι μεγάλος
- Βγάζει αρκετή θερμότητα, κάτι που δεν το περιμένενα.

Άλλες σημειώσεις¨Το χεριστήριο του είναι εύχρηστο και υποστηρίζει HDMI CEC αλλά δεν έχει πλήτρα αλλαγής καναλιού !!

Έχω την αίσθηση οταν αυξήσω την φωτεινότητα μου φαίνεται πολύ φωτεινός αλλά αν κατεβάσω χαμηλά χάνω πολύ σε αντίθεση - μαύρα.

Επειδή τον έχω βάλει υπο γωνία η δέσμη του προβολέα πάει λοξά (η είκονα την εχω ρυθμίσει και είναι σωστα) απλά αναρωτιέμαι αν είναι σε όλους τους προβολείς έτσι.

Θα τον ήθελα λίγο μικρότερο, αν και έχει σχετικά καλό design τα κουμπιά πάνω του χαλάνε την εικόνα του. Αν είχε αυτόματη εστίαση κτλ χωρίς κουμπιά θα ήταν πολύ καλος!

Ανα κάποιες φάσεις κάνεις καποιο ήχο σαν κλικ κλικ και δεν ξέρω απο που προέρχεται (τον ακούω γιατί τον έχω σχετικά δίπλα μου)

Το ηχείο αν και σε ένταση ειναι καλό, επιεδή είναι μονοφονικό ακούγεται πολύ φτωχό...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.166
Members