Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

Reaction score
0
Παίδες καλησπέρα. Θέλω τα φώτα σας γιατί οι πολλές επιλογές στην κατηγορία των διαιρούμενων 16,5εκ με έχουν κάνει να πελαγώσω, και επειδή είμαι και σε κρίσιμη ηλικία :114: αν μπορείτε βάλτε ένα χεράκι!

Καταρχήν να σας πω τι έχω στο αμάξι τώρα.
Πηγή: Pioneer FH-P80BT
Ενισχυτής: DLS CA 41
Ηχεία μπροστά: DLS R6A
Subwoofer: FLI Passive 12

Το αμάξι είναι ένα Opel Corsa OPC. Δεν είμαι λοιπόν ικανοποιημένος με δύο πράγματα: με την ποιότητα/χροιά των ψηλών συχνοτήτων και με το μπάσο (που βγάζει το sub). Όσον αφορά το δεύτερο, έχω καταλάβει ότι το FLI δεν αποτελεί και τίποτα αξιόλογο οπότε αργότερα θα αλλαχθεί. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι τα ηχεία μπροστά.

Σκέφτομαι λοιπόν να τα αλλάξω με κάτι ποιοτικότερο που να με καλύπτει καλύτερα στα πρίμα. Προτιμώ μαλακά, γλυκά ψηλά με όχι μεταλλικές χροιές, χωρίς όμως να υπερκαλύπτονται από τα μεσαία ή χαμηλά (απεναντίας να προβάλλονται ελαφρώς τονισμένες). Έχω ακούσει Focal (δεν θυμάμαι μοντέλο, με κόστος γύρω στα 300€) τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου, και Rainbow tweeter (δυστύχως δεν ξέρω από ποια σειρά) με Eton mid-bass (A1 160) τα οποία έπαιζαν φοβερά, με συγκλονιστικές ψηλές συχνότητες (ιδανικές για τα γούστα μου).

Σκοπεύω να δαπανήσω γύρω στα 250-300€ για το σετ διαιρούμενων, και αφού θα ανοιχτούν οι πόρτες θα περαστεί και Dynamat Xtreme. Οι επιλογές μου μέχρι στιγμής:
- Magnat New Edge 216
- Rainbow CMX 265
- Rainbow SAC 265.25
- Rainbow SLC 265.25
και ας βάλω και τα Pioneer TS-E170Ci τα οποία βέβαια είναι φθηνότερα αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια.

Τι λέτε για τις επιλογές μου; Θα με καλύψει καμία από αυτές ή έχετε να μου προτείνετε κάτι εναλλακτικό;

Βομβαρδίστε άφοβα!! :126:

Reaction score
1
Απάντηση: Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

φιλε μου...
peerless ή focal
αυτα ειναι οτι καλυτερο σε διαιρουμενο frond αυτοκινητου και με πολυ καλα crossovers...και αθανατα...
δικη μου γνωμη βεβαια...ασχολουμε μια 15ετια τωρα με ηχο στο αυτοκινητο και αυτες οι 2 εταιρειες βγαζουν τιμια αξιοπιστα και value for the money products
δες αυτα σε peerless http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=97 και αυτα http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=15

και για focal δες αυτα τα 2...http://www.koutras-caraudio.gr/detail.asp?model_id=969 και http://www.koutras-caraudio.gr/detail.asp?model_id=972 και ενα ακριβο διαιρουμενο focal αλλα κορυφαιο... http://www.koutras-caraudio.gr/detail.asp?model_id=971

Reaction score
0
Πολύ καλή λύση για τις απαιτήσεις σου στις υψηλές νομίζω πως είναι το MB-Quart PVI 216.
Ένα από τα καλύτερα 16,5 διαιρούμενα αυτή την στιγμή.

Βέβαια, για να παίξει σωστά θέλει αρκετά wrms.Του τύπου 150 και πάνω..
Όμως και τα Pioneer TS-E170Ci είναι πολύυυυ καλά.

Reaction score
264

Παίδες καλησπέρα. Θέλω τα φώτα σας γιατί οι πολλές επιλογές στην κατηγορία των διαιρούμενων 16,5εκ με έχουν κάνει να πελαγώσω, και επειδή είμαι και σε κρίσιμη ηλικία :114: αν μπορείτε βάλτε ένα χεράκι!

Καταρχήν να σας πω τι έχω στο αμάξι τώρα.
Πηγή: Pioneer FH-P80BT
Ενισχυτής: DLS CA 41
Ηχεία μπροστά: DLS R6A
Subwoofer: FLI Passive 12

Το αμάξι είναι ένα Opel Corsa OPC. Δεν είμαι λοιπόν ικανοποιημένος με δύο πράγματα: με την ποιότητα/χροιά των ψηλών συχνοτήτων και με το μπάσο (που βγάζει το sub). Όσον αφορά το δεύτερο, έχω καταλάβει ότι το FLI δεν αποτελεί και τίποτα αξιόλογο οπότε αργότερα θα αλλαχθεί. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι τα ηχεία μπροστά.

Σκέφτομαι λοιπόν να τα αλλάξω με κάτι ποιοτικότερο που να με καλύπτει καλύτερα στα πρίμα. Προτιμώ μαλακά, γλυκά ψηλά με όχι μεταλλικές χροιές, χωρίς όμως να υπερκαλύπτονται από τα μεσαία ή χαμηλά (απεναντίας να προβάλλονται ελαφρώς τονισμένες). Έχω ακούσει Focal (δεν θυμάμαι μοντέλο, με κόστος γύρω στα 300€) τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου, και Rainbow tweeter (δυστύχως δεν ξέρω από ποια σειρά) με Eton mid-bass (A1 160) τα οποία έπαιζαν φοβερά, με συγκλονιστικές ψηλές συχνότητες (ιδανικές για τα γούστα μου).

Σκοπεύω να δαπανήσω γύρω στα 250-300€ για το σετ διαιρούμενων, και αφού θα ανοιχτούν οι πόρτες θα περαστεί και Dynamat Xtreme. Οι επιλογές μου μέχρι στιγμής:
- Magnat New Edge 216
- Rainbow CMX 265
- Rainbow SAC 265.25
- Rainbow SLC 265.25
και ας βάλω και τα Pioneer TS-E170Ci τα οποία βέβαια είναι φθηνότερα αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια.

Τι λέτε για τις επιλογές μου; Θα με καλύψει καμία από αυτές ή έχετε να μου προτείνετε κάτι εναλλακτικό;

Βομβαρδίστε άφοβα!! :126:
Για τα Magnat new edge 216,μπορεις να παρεις μια δοση για το τι μπορουνε να κανουνε,αν διαβασεις τα αποτελεσματα της παρουσιασης που εκανε για το μικρο αδερφακι τους ,το new edge 213, το ηλεκτρονικο περιοδικο www.caraudiotest.gr.

Reaction score
0
Λοιπόν τα Focal δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά μια φορά που άκουσα δεν μου άρεσαν καθόλου. Γι'αυτό δεν το διακινδυνεύω. Ξέρω ότι γενικά είναι φοβερή εταιρεία με τα υπέρτατα Grande Utopia στο high-end, αλλά για το αυτοκίνητο κρίνω με βάση τι άκουσα.

Για τα Peerless πάλι έχω ακούσει γενικά καλά λόγια. Καλή εταιρεία με ποιοτικά μεγάφωνα. Που να βρω να τα ακούσω είναι το θέμα?!

Τα MB Quart κάπου είχα διαβάσει ότι βγάζουν πολλές υψηλές με κάπως μεταλλική χροιά, που αν σου αρέσουν πιο soft ακροάσεις ίσως να είναι κουραστικά. Αληθεύει??

Το test για τα Magnat το διάβασα. :615:
Ισορροπημένο, ουδέτερο ηχείο με πολύ καλό tweeter. Ενδιαφέρον. Αν ο ήχος τους φέρνει στα home hifi ηχεία τους, πιστεύω θα μου αρέσει.

Για τα Rainbow τι λέτε? Που κατατάσσονται σε σχέση με τα υπόλοιπα?

Reaction score
0
Λοιπόν το προηγούμενο Σάββατο απευθύνθηκα σε γνωστό για τις εγκαταστάσεις του (και τα βραβεία του) κατάστημα στα νότιο-ανατολικά προάστεια για βελτίωση του ήχου μου στο αυτοκίνητο. Ελέχθηκαν οι συνδέσεις (που αποδείχτηκαν ότι ήταν ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ από τον προηγούμενο εγκαταστάτη), και μετά τις απαιτούμενες βελτιώσεις στη συνδεσμολογία του ενισχυτή, των ηχείων και τις αναγκαίες ρυθμίσεις, τα υλικά που έχω στο αυτοκίνητο έπαιξαν πολύ καλύτερα. Ειδικά τα ηχεία μετά από μερικές "μαγικές πινελιές" απέδωσαν πράγματα που προσωπικά δεν περίμενα από το συγκεκριμένο σετ. Ο ήχος πλέον είναι πιο ανοιχτός με εμφανή καλυτέρευση στις υψηλές συχνότητες.

Από τα πρώτα ακούσματα μου φαίνεται σαν να τοποθέτησα το αμέσως επόμενο σετ στην γκάμα της DLS από αυτό που έχω. Το αποτέλεσμα τελικά είναι ότι αν δεν εμπιστευτείς
τον ήχο σε σοβαρό και γνώστη εγκαταστάτη, ενδέχεται να μην ακούσεις καν ποτέ πως παίζουν αυτά που πλήρωσες όσο και να κόστισαν.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

Λοιπόν το προηγούμενο Σάββατο απευθύνθηκα σε γνωστό για τις εγκαταστάσεις του (και τα βραβεία του) κατάστημα στα νότιο-ανατολικά προάστεια για βελτίωση του ήχου μου στο αυτοκίνητο. Ελέχθηκαν οι συνδέσεις (που αποδείχτηκαν ότι ήταν ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ από τον προηγούμενο εγκαταστάτη), και μετά τις απαιτούμενες βελτιώσεις στη συνδεσμολογία του ενισχυτή, των ηχείων και τις αναγκαίες ρυθμίσεις, τα υλικά που έχω στο αυτοκίνητο έπαιξαν πολύ καλύτερα. Ειδικά τα ηχεία μετά από μερικές "μαγικές πινελιές" απέδωσαν πράγματα που προσωπικά δεν περίμενα από το συγκεκριμένο σετ. Ο ήχος πλέον είναι πιο ανοιχτός με εμφανή καλυτέρευση στις υψηλές συχνότητες.

Από τα πρώτα ακούσματα μου φαίνεται σαν να τοποθέτησα το αμέσως επόμενο σετ στην γκάμα της DLS από αυτό που έχω. Το αποτέλεσμα τελικά είναι ότι αν δεν εμπιστευτείς
τον ήχο σε σοβαρό και γνώστη εγκαταστάτη, ενδέχεται να μην ακούσεις καν ποτέ πως παίζουν αυτά που πλήρωσες όσο και να κόστισαν.
Καλοριζικο το ''νεο σου'' ηχοσυστημα και καλες ακροασεις.:107:
Με λιγα λογια,πηγες σε εναν ανθρωπο που το κατεχει πολυ καλα το αθλημα και οχι μονο γλυτωσες τα χρηματα που θα εδινες για καινουργιο διαιρουμενο σετ ηχειων,αλλα εχεις και αρκετα πιο καλη μουσικη τωρα.
Φανταζεσαι να πηγαινες σε καποιον εγκαταστατη,οποιος θα εβλεπε τα λαθοι που σου ειχανε κανει και να ηθελε να σου πασαρει το χψγρ σετ ηχειων ωστε να κονομησει????
Επεσες σε σωστο και τιμιο ανθρωπο φιλε μου,που ειναι πανω απο ολα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

Αντε και σε ανωτερα τωρα.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

Όταν διαβάζω τέτοια σχόλια για εγκαταστάτες αναζητώ και λίγα παραπάνω!!
Θα ήθελα λοιπόν, να μας αναφέρεις το όνομα του σοβαρού και αξιόπιστου εγκαταστάτη γιατί είναι καλό να ακούγονται και ονόματα που σέβονται το επάγγελμά τους, το όνομά τους και κυρίως τον πελάτη!! :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

Όταν διαβάζω τέτοια σχόλια για εγκαταστάτες αναζητώ και λίγα παραπάνω!!
Θα ήθελα λοιπόν, να μας αναφέρεις το όνομα του σοβαρού και αξιόπιστου εγκαταστάτη γιατί είναι καλό να ακούγονται και ονόματα που σέβονται το επάγγελμά τους, το όνομά τους και κυρίως τον πελάτη!! :107:
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφέρω το κατάστημα και το όνομα του επαγγελματία, απλά είναι προφανές ότι δεν το έκανα αρχικά γιατί δεν ήθελα να θεωρηθεί διαφήμιση και μάλιστα σκόπιμη. Και φυσικά συμφωνώ ότι οι σωστοί επαγγελματίες πρέπει να ακούγονται ειδικά σε μια χώρα που ψάχνεις να βρεις σωστή και υπεύθυνη εξυπηρέτηση (σε όλους τους χώρους) με το κυάλι για να μην πω με το τουφέκι. Και επειδή βλέπω ότι είσαι και συνάδελφος στους 2 τροχούς (αλλά και στην πράσινη εταιρεία :107:), κάτι τέτοιο εμείς το έχουμε ζήσει στο πετσί μας ίσως λίγο περισσότερο με τον κάθε λογής "μάστορα".

Ο άνθρωπος λοιπόν που ανέλαβε να συμμορφώσει το σύστημά μου είναι ο κος Νίκος Κωνσταντινίδης και το κατάστημα είναι η Alfa Sound στην Αργυρούπολη. Τον Νίκο τον γνώρισα δυο μέρες πριν του πάω το αυτοκίνητο. Και σε λίγες μέρες πάλι εκεί θα είμαι για το επόμενο στάδιο. :126:

Reaction score
49

Μπράβο λοιπόν στον Νίκο Κωνσταντινίδη & την Alfa Sound.
Έχω ακούσει πολλά (πολύ) καλά σχόλια για την δουλειά του αλλά δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά!
Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό! :107:

nksurfer, τι «πράσινο» εργαλείο έχεις? :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

Ένα ΖΧ9R που πλέον το κινώ μόνο για ευχαρίστηση ή ταξίδι, και ένα Versys που έχει αναλάβει τις καθημερινές μου μετακινήσεις. :107:

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για διαιρούμενα 16,5εκ.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφέρω το κατάστημα και το όνομα του επαγγελματία, απλά είναι προφανές ότι δεν το έκανα αρχικά γιατί δεν ήθελα να θεωρηθεί διαφήμιση και μάλιστα σκόπιμη. Και φυσικά συμφωνώ ότι οι σωστοί επαγγελματίες πρέπει να ακούγονται ειδικά σε μια χώρα που ψάχνεις να βρεις σωστή και υπεύθυνη εξυπηρέτηση (σε όλους τους χώρους) με το κυάλι για να μην πω με το τουφέκι. Και επειδή βλέπω ότι είσαι και συνάδελφος στους 2 τροχούς (αλλά και στην πράσινη εταιρεία ), κάτι τέτοιο εμείς το έχουμε ζήσει στο πετσί μας ίσως λίγο περισσότερο με τον κάθε λογής "μάστορα".

Ο άνθρωπος λοιπόν που ανέλαβε να συμμορφώσει το σύστημά μου είναι ο κος Νίκος Κωνσταντινίδης και το κατάστημα είναι η Alfa Sound στην Αργυρούπολη. Τον Νίκο τον γνώρισα δυο μέρες πριν του πάω το αυτοκίνητο. Και σε λίγες μέρες πάλι εκεί θα είμαι για το επόμενο στάδιο.
χα-χα.Τελικα δεν θα τα γλυτωσεις τα ευρωπουλα για ηχεια:138:,παρολο που σε εφτιαξε μαγκα ο Κoς Alfa Sound.:444:
Σε βλεπω σιγα-σιγα να στηνεις ενα αξιοπρεπεστατο και πολυ αποδοτικο ηχοσυστημα που πολοι θα θελανε να εχουνε στο αυτοκινητο τους.
Καλη συνεχεια στα επομενα αυτοκινητηστικα μουσικα βηματα σου
και περιμενουμε νεα το συντομοτερο.Αντε μπας και δουμε και κατι καινουργιο στο χωρο του caraudio,γιατι τελευταια εχει πεσει πολυ νεκρα.Εκτος και αν το κρατανε κρυφο ορισμενοι και μας το φυλανε για εκπληξη.:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis