Πρόταση για πιθανή αγορά Blu-ray drive για πλήρες back up UHD BD δίσκων.

Reaction score
3
Γειά σας,

Επειδή σε διάφορα site διαβάζω διάφορα και δεν βγάζω άκρη για το τι επιλογές έχω σκέφτηκα να θέσω εδώ στην παρέα το ζήτημα.Νομίζω πως πιθανόν θα απασχολεί και άλλους φίλους.

Λοιπόν μέχρι στιγμής έχω εδώ και αρκετά χρόνια (νομίζω από το 2009) ένα BD drive στον υπολογιστή μου.Το BD drive μου είναι LG και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το AnyDVD HD το ακριβές μοντέλο του είναι το:
BD-REBH08LS20 1.00

Με αυτό το BD drive σε συνδιασμό με το γνωστό καλό μας πρόγραμμα AnyDVD HD της Redfox πλέον, έκανα και κάνω πλήρες back up γνήσιων Blu-ray δίσκων,συνήθως σε μορφή iso αρχείου.
Τώρα λοιπόν θέλω να κάνω το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή πλήρες back up, και σε Ultra HD Blu-ray δίσκους. Γνωρίζω ότι το AACS 2.0 που έχουν οι δίσκοι UHD BD δεν έχει ακόμα σπάσει πλήρως,οπότε μόνο για κάποιους δίσκους κατά περίπτωση είναι δυνατό το πλήρες back up τους. Γνωρίζω επίσης κάποιες προτάσεις είτε για απλά BD drives που είναι UHD friendly είτε για αμιγώς UHD BD certified drives που έχουν όμως τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν με το AnyDVD HD ή σχετικά προγράμματα.

Πάμε λοιπόν στο ζουμί των ερωτημάτων μου:

1. Για να μπορώ να κάνω πλήρες back up UHD BD δίσκων (τουλάχιστον όσων UHD BD δίσκων είναι μέχρι στιγμής δυνατόν επειδή έχουν "διαρρεύσει" τα σχετικά keys) τι ακριβώς χρειάζομαι? Ένα "κατάλληλο" BD drive ή UHD BD drive μου αρκεί?

2. Θα μπορούσατε να μου κάνετε κάποιες καλές προτάσεις BD drives που είναι δοκιμασμένα (με το κατάλληλο firmware) και άρα θα κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά?
Σκέφτομαι πως ίσως θα ήταν προτιμότερο το drive να είναι UHD certified παρά απλά UHD friendly ,ώστε να είναι δυνατόν αν χρειαστεί να αναπαράγει και κάποιο UHD BD δίσκο.Πρωτίστως όμως με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω πλήρες back up UHD BD δίσκων.Επομένως αν υπάρχει κάποια επιλογή σε καλή τιμή που εγγυημένα θα μπορώ να κάνω πλήρες back up UHD BD δίσκων,τότε δεν θα με ενοχλούσε τόσο αν δεν έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει ένα UHD BD.

3. Προκειμένου για αντιγραφή ενός UHD BD δίσκου με κάποιο σχετικό πρόγραμμα όπως το AnyDVD HD, σε τι μορφή θα πρέπει να κάνουμε το back up? Σε αρχείο iso ή σε μορφή φακέλων (BDMV, CERTIFICATE) ?

Αν χρειάζονται κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις για το τι ακριβώς ζητάω και τι θέλω να κάνω πείτε μου πολύ ευχαρίστως να διευκρινήσω κι αν χρειαστεί να γίνω πιο αναλυτικός.
Ελπίζω να μην πάει η κουβέντα σε ζητήματα που λίγο πολύ είναι "κοινά μυστικά" και να μη χρειαστεί "να παίξουμε τις κουμπάρες"...Σε κάθε περίπτωση προς αποφυγή τέτοιων παρεξηγήσεων αναφέρθηκα σε back up UHD BD δίσκων.

Αναμένω γνώμες σας και ανταλλαγή απόψεων-διευκρινήσεις.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members