Πρόταση για προβολέα έως 1200€

Μηνύματα
1.299
Reaction score
313
Καλησπέρα, παιδιά!


Μία φίλη αποφάσισε να δημιουργήσει Home Cinema, με χρήση προβολέα.
Ήδη, έχει οθόνη προβολής. Δε γνωρίζω ποια - νομίζω ούτε κι εκείνη γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της!

Τα δεδομένα που μου έχει δώσει είναι:
- πλάτος οθόνης: 2,5 μέτρα
- απόσταση θέασης: 5 μέτρα

Τι θα μπορούσαμε να προτείνουμε μέχρι τα 1200€;
Η ίδια, ζήτησε γνώμη για τον Optoma UHD51. Τι απαντάμε;

Ευχαριστώ πολύ!
 

Μηνύματα
689
Reaction score
184
Ο ΟΡΤΟΜΑ ανηκει στην κατηγορια των DLP προβολεων,οποτε ενδεχεται με πιθανοτητα 30% περιπου ,να βλεπει το ''βασανιστικο'' rainbow efect ,που εχουν ολοι οι DLP. Πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δει καποιον DLP προβολεα να παιζει,για να διαπιστωσει εαν ανηκει στην κατηγορια των ευαισθητων στο φαινομενο αυτο ανθρωπων. Αν το ξεπερασει αυτο ,τοτε στο επιπεδο των 1200 Ε υπαρχουν ικανοποιητικης αποδοσης DLP προβολεις μεταξυ των οποιων και ο συγκεκριμενος . ΥΓ. Παντως αν θελει να βλεπει κινηματογραφικη εικονα που να μη θελει να σηκωθει απο τον καναπε, τοτε ξεκιναει με EPSON EH-TW 7400 1800 E περιπου (Amazon De) και game over !! Προσωπικη αποψη βεβαια !
 




Μηνύματα
1.299
Reaction score
313
Τελικά, την αδίκησα!
Μου έστειλε τις πληροφορίες για την οθόνη.
Είναι η παρακάτω:
 

Μηνύματα
1.243
Reaction score
1.871
Για πείτε γνώμες. Με ενδιαφέρουν και εμένα οι καλύτερες επιλογές προβολέα γύρω στα 1200ε.
 

Μηνύματα
304
Reaction score
248
Έχω τον OPTOMA UHD51, ακριβως 2 χρόνια. Τον είχα παραγγείλει, μηνες πριν έρθει στην Ελλάδα, στα 1700€ τότε. Τωρα έχει πέσει αρκετά από ότι ειδα στο skroutz. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή για τα χρήματα αυτά, όχι επειδή τον έχω αγοράσει, αλλά βλεποντας και τον ανταγωνισμό. Επειδή είχα πριν έναν EPSON 10ετίας, τον TW5000, που ήταν Full HD, η αναβάθμιση για μενα ήταν θεαματική. Προβαλω από τα 3,50 m σε οθόνη 106 ιντσών, στο σαλόνι, αλλά τον επχω δοκιμασει και 135 ίντσες. Η εικόνα του είναι πολύ ευκρινής, τόσο σε υλικό 4Κ, όσο και σε δορυφορικά ή τηλεοπτικά προγράμματα full HD, που παρακολουθώ κυρίως. Η κίνηση είναι εξαιρετική, καθώς έχει και interpolation, (παρεμβολή καρέ), που δεν έχουν άλλα μοντελα της κατηγορίας, όπως π.χ. ο παλαιότερος UHD40. Στα χρώματα είναι πολύ ζωντανός, αν και δεν έχει το πιο εξελιγμένο πρότυπο των ακριβότερων προβολέων. Στα υπερ του, το μικρό του μεγεθος, τα ενσωματωμενα ηχεια αν χρησιμοποιηθει σε εξωτερικο χώρο, για παρουσιάσεις, ή κάπου χωρις ηχητικο συστημα., η αθόρυβη λειτουργία του και η επαρκής φωτεινότητά του, η οποία δεν έχει μειωθεί παρά τις πολλες ώρες που έχει γράψει. Το μαύρο του πολύ καλό για DLP, συγκρίνεται με πιο ακριβούς LCD μόνο. Μειονέκτημά του η μόνο κατά 10% κατακόρυφη μετατόπιση του φακού, αν υπάρχει σχετικό πρόβλημα στην τοποθέτησή του.. Επίσης, στα 5 m απόσταση, δίνει ελάχιστο πλάτος οθόνης 3,14 m, όπως μπορεί να δει κανείς στο distance calcoulator της OPTOMA. Άρα πρεπει να προσεχτεί το σημείο αυτό.
 

Μηνύματα
689
Reaction score
184
Τελικά, την αδίκησα!
Μου έστειλε τις πληροφορίες για την οθόνη.
Είναι η παρακάτω:
Τωρα μολις προσεξα τα στοιχεια της οθονης ,και ειδα gain 1,1 . Δεν θα τη συνιστουσα για θεαση DLP προβολεα ......Θα ελεγα για μια με gain 0,9 ,η εστω 1,0.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.608
Μηνύματα
2.867.789
Members
37.938
Νεότερο μέλος
AlexisAvdis
Top