Πρόταση δικάναλου ολοκληρωμένου για οδήγηση Klipsch RF-3 II

A

amoustakas

Guest
Τα ηχεία αγοράστηκαν πριν 7-8 χρόνια για να ακούω κυρίως ροκιές, αλλά τα ακούσματά μου πλέον είναι 99% κλασική μουσική. Χρησιμοποιούνται (στη χάση και στη φέξη) εδώ και καιρό ως κυρίως σε σύστημα home cinema (υπάρχουν άλλα δύο πίσω και το κεντρικό του σετ) οπότε την αναβάθμιση ηχείων την ξεχνάμε. Μέχρι τώρα τα έπαιζα με έναν Magnum IA-200, ο οποίος πήγε στο γραφείο να οδηγήσει τα (λιγότερο ευαίσθητα) B&W CDM1 NT που αγόρασα από το φίλο Κώστα (rider79). Υπάρχει η δυνατότητα να τα παίξω με έναν MAGNUM IA-120 SE (2Χ60W RMS), που περισσεύει, αλλά σκέφτομαι να πάω σε κάτι διαφορετικό. Τι προτάσεις υπάρχουν -σε μεταχειρισμένο λογικά- εως 500 ΕΥΡΩ; Με ενδιαφέρει να βρεθεί κάποιος ενισχυτής που να βγάλει το μαξιμουμ που μπορούν να δώσουν (σαν ποιότητα εννοώ) τα ηχεία χωρίς να είναι υπερβολικός γι αυτά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.433
Απάντηση: Πρόταση δικάναλου ολοκληρωμένου για οδήγηση Klipsch RF-3 II

Τι σας λείπει μέχρι στιγμής στιγμής απο τα υπάρχοντα ενισχυτικά;

A

amoustakas

Guest

Τα μεσουψηλά δεν είναι τόσο μαλακά όσο θα ήθελα σε κλασικά κομάτια. Νομίζω ότι "φταίνε" οι κόρνες των κλιπς και μάλλον θέλουν κάτι πιο κατάλληλο.

A

amoustakas

Guest

Να διευκρινήσω ότι με ενδιαφέρει ενισχυτής μόνο για μουσική και δη κλασική - ακουστική. Ο χώρος είναι σαλοκουζίνα 40 τμ . Δε με ενδιαφέρουν οι μεγάλες εντάσεις. Θέλω γεμάτο και ποιοτικό ήχο σε χαμηλές εντάσεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.433

Κοιτάξτε κάτι σε λάμπατο.
Σωστός δεν θα είναι αλλά τουλάχιστον θα είναι πιό γλυκόηχος σε σχέση με κάποιο transistor.

A

amoustakas

Guest

Κάτι μου λέει ότι πρέπει να αρχίσω να την ψάχνω με τις λάμπες... Καμια πρόταση από τίποτα μεταχειρισμένο εδώ μέσα στα κυβικά των ηχείων;

Reaction score
9

Κάποτε υπήρχε εδώ μία αγγελία για ολοκληρωμένο Prima Luna, ψάξε να δεις αν ισχύει ακόμα. Προσιτός και ποιοτικός, ειδικά σαν μεταχειρισμένος είναι πολύ καλή επιλογή για ηχεία με κόρνα. Εγώ είχα τον τελικό με τα Bella Luna.

Reaction score
249

κι ενας electrocompaniet μια χαρα γλυκος και μαλακος ειναι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

κανε και την κλασικη αλλαγη αντιστασης πυκνωτων στο τουιτερ, μαλλον δεν θα χρειαστει να αλλαξεις τιποτα.

A

amoustakas

Guest

Πρώτα αυτό θα κάνω. Ξέρει κανείς κάποιον καλό τεχνικό Θεσσαλονίκη να την κάνει τη δουλειά;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

οχι,δεν ξερω
αθηνα το κανω δωρεαν

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα δικα μου RF-52 με αλλαγη πυκνωτων μεταμορφωθηκαν. Απο τα ενισχυτικα που δοκιμαστηκαν, αυτος που ηταν ηπιος μεσουψηλα και υψηλα και ταιριαζε γαντι ηταν ο Harman Kardon HK-970, δηλαδη ο 980 πλεον.

Αν θες καλη προσφορα σε λαμπες http://www.ultimateaudio.gr/site/index.php?Cat=8&id=484 , απλα οιο εισαγωγικοι λαμπατοι δεν ξερω αν θα σε ικανοποιησουν σε ροκιες που ακους, μιας και υστερουν σε τροφοδοσια κλπ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...αλλη μια λυση σε τρανζιστορ ειναι να πας σε Nad

A

amoustakas

Guest

Συνωνόματε argi σε ευχαριστώ για την καλή διάθεση. Η πλάκα είναι ότι έχω άλλο ένα ζεύγος RF-3 (όχι τα ΙΙ με την καλύτερη εσωτερική καλωδίωση-μούφα τελικά?) και το κεντρικό! Βλέπω να τα κάνω παραγγελία τα υλικά και να τα πάω σε κανένα γεράκο μερακλη ηλεκτρονικό για εγχείρηση. Εκτός αν τα φορτώσω Αθήνα, τα φτιάξουμε και τσιμπήσω έναν μαμάω λαμπάτο για το δρόμο :107:

Επίσης πλέον 95% κλασική ακούω. Οπότε ο ενισχυτής εκεί πρέπει να ζωγραφίζει.

A

amoustakas

Guest

Οι υπόλοιποι τi λέτε για τον Cayin A-55T? Μη δώσω 650 και χρειαστεί άλλα 500 για λάμπες! Επίσης πολλοί μου πρότειναν τον Dared VP-845. Δεν είναι υπερβολή για μεσαίας κατηγορίας ηχείο ένας τόσο καλός λαμπάτος;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

οτι και να βαλεις για ενισχυση το κρος θα το απογειωσει........

A

amoustakas

Guest

Στο κροσόβερ θα αλλάξουν οι πυκνωτές και οι αντιστάσεις; Δε βγαίνει αυτό κάπως ή πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχθεί πάνω στο ηχείο; Το αδερφάκι μου ασχολείται με μόντες, καλάι κλπ. Λες να μπορέσει να την κάνει τη δουλειά;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Θα αλλαξουν οι πυκνωτες. Ο cayin εχει 1300 ευρω και στην εισαγωγικη κατηγορια ειναι μανουλα. Οσον αφορα τον 845, ολα τα ηχεια επωφελουνται απο τα καλυτερα ενισχυτικα. Τα klipsch μπορει να ειναι πολυ ευαισθητα αλλα η αντισταση τους τις περισσοτερες φορες πεφτει στα 3.8~3.5Ω οποτε και η καλυτερη τροφοδοσια του ακριβοτερου ενισχυτη κανει τη διαφορα.

Reaction score
81

Παρε κατι καλυτερο απο τον Α 55τ ο 845 ειναι καλυτερο ταιρι για τα ηχεια σου.Και συμφωνω με τον Argi για το κρος.

A

amoustakas

Guest

Η συμβίωση με τις λάμπες πως θα είναι; Κάθε πότε τον πληρώνεις τον ενισχυτή ξανά;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON