- Reaction score
- 5.624
Μαλλον δεν καταλαβατε την ερωτηση και απαντησατε σε αυτο που θελετε εσεις να νομιζετε.......Όλοι ξέρετε να κάνετε πολύ καλά τη δουλειά των άλλων.
Έτσι νομίζετε τουλάχιστον.
Μαλλον δεν καταλαβατε την ερωτηση και απαντησατε σε αυτο που θελετε εσεις να νομιζετε.......Όλοι ξέρετε να κάνετε πολύ καλά τη δουλειά των άλλων.
Έτσι νομίζετε τουλάχιστον.
Σιγά τον ενισχυτή.
Μετά τα τελευταία αποκαλυπτικά τεστ από σοβαρούς αρθρογράφους και reviewers η καλύτερη επιλογή είναι CROWN .
Και μετά ήθελε να μας κάνει και μάθημα...Οκ
JBL
Μαζεψτε όλα τα ποστ και αφήστε τελευταίο το δικό μου αστείο.
Μαζεψτε το πάρτε ενεργά ,πάρτε παθητικά,πάρτε 50 σαμπ ,και βάλτε φιδολαδα και καλώδια 5000 το μέτρο και μετά κάνε παρατήρηση σε μένα με το ένα ποστ .
Σε λάμπα πράγματι έρχονται στο νου είτε η ανωτέρω πρόταση είτε η παρακάτω:τα ηχεία έχουν 3 κυκλώματα προστασίας με αποτέλεσμα να μην έχει νόημα να ψάχνεις για ενισχυτές με πολλά watt (όταν ξεπεράσεις τα όρια σβήνουν για προστασία...)
βρες ένα McIntosh 275. Το ηχείο έχει τόσο μικρή παραμόρφωση που θα ακούς όλη την μαγεία.
Με τα ρέστα πάρε έναν φτηνό ψηφιακό για να έχεις και ένα σύστημα με ελάχιστες παραμορφώσεις.
Τα σαμπ ξεχνα τα, δεν το κατάφερε κανεις.
ηχεία με περιορισμούς αλλά καταπληκτικά.
![]()
Προσωπικώς δεν με πειράζει να γράφει καθένας ό,τι θέλει,αρκεί να έχει κάποιο νόημα,να δίνει κάποιο χρήσιμο έναυσμα και προπαντός τα σχόλια να μην είναι...αντιαθλητικού χαρακτήρα.Εχει περασει σε ολους
οτι ο καθενας μπορει να γραφει εδω μεσα ο,τι θελει.
Και για αυτο δεν φταινε τα μελη.
Κανείς που να ξέρεις.Τα σαμπ ξεχνα τα, δεν το κατάφερε κανεις.
Μπορεί Νίκο να μην εχω την σχέση με τα Quads που εχεις εσύ, (τα εχω ακούσει μόνο λίγες φορές να ψιθυρίζουν θεσπέσια ) αλλά συμφωνώ με τον γκουρού:όταν ξεπεράσεις τα όρια σβήνουν για προστασία...
Αν θέλει κάποιος να τα απελευθερώσει, να πάρει κάτι παραπάνω, χρειάζεται δυο τουλάχιστον σαμπ, ασχέτως σχεδιασμού κατασκευής τους. Και πολυ εξοπλισμό και γνώση ενσωμάτωσης. IMHO.Ήταν επόμενο ν'αποτυγχάνουν όσες απόπειρες δεν περιλάμβαναν ζευγάρι από υποβαθύφωνα διακρινόμενα από πολική απόκριση είτε οκτωειδή (δίπολη) είτε...καρδιοειδή - και οπωσδήποτε κροσαρισμένα σε ύψος όχι κατώτερο των 100 Hz και τοποθέτηση συναφή προς τη βέλτιστη θέση καθενός από τα κύρια ηχεία.
Υπάρχει περίπτωση να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία αυτή? Θυμάμαι, τα Quad μέ είχαν μαγέψει (ένα σκέτο ζευγάρι και δεν ψιθύριζαν, αν και μπορεί να είναι υποκειμενικό αυτό) το 1981. Εκείνον τον καιρό είχα ακούσει πολλά αξιόλογα ηχεία της εποχής, σε πεδίο τιμών ελάχιστα χαμηλότερο. Σε έναν μαραθώνιο εβδομάδων είχαμε γυρίσει όλα τα καταστήματα της Αττικής με καλό φίλο που έψαχνε να αγοράσει το "καλύτερο" για τα χρήματα που διέθετε. Για μένα, μετά την ακρόαση των Quad, όλα τα άλλα είχαν σβήσει! Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν τα dual stuck!! Όσο για τον Σπίνουλα, νομίζω ότι επί των ημερών του, ο "Ήχος" είχε την καλύτερη περίοδό του.Ξέρω ιστορία απ τα 70s που o συγχωρεμένος Νικ Κακαδέλης παρέα με τον Θ .Σπίνουλα , πάλευαν να ταιριάξουν dual stuck Quad με sub 21".
Αν ολόκληρη Martin Logan αστοχεί κάπου,αυτό δεν είναι τόσο η ενσωμάτωση ηλεκτροδυναμικών sub σε ηλεκτροστατικές μεμβράνες,όσο η διαμόρφωση του συνόλου κατά τρόπον ώστε να ικανοποιεί τα συνήθη γούστα του πελατολογίου για τακτοποιημένες στήλες - που διεγείρουν καλύτερα την αισθητική σε σύγκριση με τη συνοδεία από σκόρπια υποβαθύφωνα κουτιά - και υπό καθεστώς παθητικών κρος.Οταν η martin logan δεν καταφερνει ολα της τα ηχεια να παιζουν σωστα στο crosspoint (και ειναι κατι που το αντιλαμβανεσαι),και αν εχει την γνωση και τα απειρα subwoofer στην διαθεση της,για δοκιμες και μετρησεις.
Τα quad esl δεν εχουν χαρακτηριστει αδικα το ποιο φυσικο ηχειο που εχει παραχθει ποτε,οταν τα ειχα ακουσει ειχα μεινει με το στομα ανοικτο,και δεν θα εκανα κατι τετοιο. Μην βαλεις sub βρες εναν καλο ενισχυτη και θα απογειωθει το συστημα σου.
Πολύ πιθανό.** Αυτό το sub 21", μην ήταν εκείνη η ιδιοκατακευή που είχε τότε προτείνει ο "Ήχος"?
Μια χαρά προσθέτεις σαμπ στα ναυτιλους που λες, όπως και στα κουαντ.αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να προσθέσεις sub στα Nautilus
Όχι υποχρεωτικώς...Και κατασκευές με ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα αλλά κατάλληλο μοτίβο ακτινοβολίας τουλάχιστον.Ηλεκτροστατικά subs!!!
Όμως εγώ για ενισχυτή ρώτησα.
Για να μην κάνει μεγάλη ταλάντωση η μεμβράνη.ώστε να τα απολαμβάνεις σε συνηθισμένες στάθμες και ποικιλία προγραμμάτων είναι ο περιορισμός στο κάτω όριο απόκρισής τους.