Πωλούνται ακουστικά AKG K1000

Μηνύματα
109
Reaction score
34
Μετά από αρκετά χρόνια συμβίωσης αποφάσισα να αποχωριστώ τα αγαπημένα μου Κ1000 λόγω αλλαγής προσανατολισμού και χρηματοδότησης μουσικού οργάνου.
Τα ιστορικά αυτά vintage ακουστικά που παράχθηκαν σε περίπου 14000 κομμάτια θεωρούνται από πολλούς ακόμα και σήμερα αξεπέραστα.

Πιστεύω ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να κάνει την έρευνά του πριν προχωρήσει σε αγορά, αλλά θα αναφέρω απλώς τα εξής.
Πρόκειται για ανοιχτού τύπου ακουστικά, κοινώς ear speakers με εξαιρετικά χαμηλή ευαισθησία (ονομαστικά 74 db) και υψηλή αντίσταση (120Ω) κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα απαιτητικά για ισχύ.
Συνδέονται κατα κανόνα στην έξοδο τελικού ενισχυτή, απαιτώντας λίγα βατ (από 1, 2-10 συνήθως αρκούν) μέσω balanced καλωδίου ή σε έξοδο ικανού προενισχυτή που έχει αντίστοιχη balanced έξοδο ή μέσω αντάπτορα.
Επειδή είναι ανοιχτού τύπου και δεν εφάπτονται στο αυτί υπάρχει διαρροή ήχου από το ένα αυτί στο άλλο δημιουργώντας πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα από κοινά ακουστικά. Οι μονάδες έχουν την δυνατότητα να περιστραφούν και να στοχεύουν με διάφορες γωνίες το αυτί για καλύτερη θέση ακρόασης.
Εχουν θεωρητικά απόκριση μέχρι 30 κύκλους και φυσικά δεν απευθύνονται για κυνηγούς χαμηλών συχνοτήτων αλλά για για εκείνους που ζητάνε ομαλή απόκριση.

Είναι σε άριστη κατάσταση χρησιμοποιημένα μόνο για ειδικές ακροάσεις, καθώς έχω άλλα τέσσερα ζευγάρια vintage AKG που χρησιμοποιώ καθημερινά.
Στέκα, μαξιλαράκια, πλέγμα είναι σε άριστη κατάσταση, το καλώδιο επίσης, οι μεντεσέδες ανοιγοκλείνουν σωστά και κλειδώνουν, όπως και οι επεκτάσεις.
Το ξύλινο ορίτζιναλ κουτί είναι της μαύρης σειράς σε άψογη κατάσταση και ο αριθμός σειράς είναι της τάξης 74ΧΧ κάτι που τα τοποθετεί στο μέσο της σειράς παραγωγής. Δεν θεωρείται ως bass heavy μοντέλο (κανείς δεν ξέρει ακριβώς πού είναι το όριο heavy/light που για άλλους είναι κοντά στο 4500 και για άλλους κοντά στο 7000) αλλά από την άλλη είναι και ιδιαίτερα παλιό κατασκευαστικά.
Εννοείται ότι δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς και πρόκειται για μεταχειρισμένο είδος με τυπική χρήση και ηλικία χωρις καμία εγγύηση.

Μαζί δίνεται καλώδιο προέκτασης με αντάπτορα καρφί από καλώδιο Belden (80εκ.) για έξοδο ακουστικών και καλώδιο προέκτασης IXOS Gamma geometry με επίχρυσες μπανάνες για σύνδεση σε τελικό ενισχυτή (1.3 μ). To δικό τους καλώδιο είναι 1.90 μ.
Κάπου υπάρχει και το καλώδιο προέκτασης της akg που έβαλα στην άκρη από την πρώτη στιγμή που τα πήρα διότι ήταν απλώς...χρηστικό και κατά κανόνα δεν χρησιμοποιεί κανείς. Κάποια στιγμή ίσως βρεθεί.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ


Λόγω σπανιότητας του μοντέλου σήμερα δυστυχώς είναι δυσεύρετα και σε σχεδόν...εξωφρενικές τιμές και μερικές φορές σε εντελώς gray markets ή απαγορευτικές λόγω απόστασης.


Τιμή 1700 ευρώ. Θεσσαλονίκη κατα προτίμηση χέρι χέρι. Δεν θα ήθελα να μπλέξω με ταχυδρομικές υπηρεσίες κανενός τύπου. Ενδεχομένως αν μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιος γνωστός και να παραλάβει εκείνος θα ήταν μια λύση.
 

Attachments




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.617
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top