Πως δημιουργείται την μουσική βιβλιοθήκη σας;

Reaction score
7
1. Αν καποιο συγκροτημα μου αρεσει και το εμπιστευομαι
και
2. Αν εχω ακουσει καποιο δισκο πρωτα και τον θεωρω καλο.

Βεβαια εχουν υπαρξει περιπτωσεις που εχω αγορασει ενα δισκο επειδη απλα μου αρεσε ΕΝΑ ΜΟΝΟ τραγουδι....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.023
Ακολουθώ το ένστικτό μου. Κάποτε αγόρασα μερικούς δίσκους επειδή "έπρεπε", όπως το Slowhand και το Crime of the century. Πολύ σύντομα πήραν δρόμο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Βασικά το κριτήριο είναι ένα και μοναδικό. Ο καθένας αγοράζει αυτά που του αρέσουν. Απλά τελευταία έχει παρατηρηθει η "μόδα" πολλοί να αγοράζουν διάφορες ηχογραφήσεις αναφοράς απλά γιατί είναι αναφοράς, και όχι γιατί ακούν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Οι "μηχανάκηδες" βλέπετε δεν μπορούν να ευχαριστηθούν την μουσική τους αν δεν είνεαι σε ηχογράφηση αναφοράς...

Reaction score
23
Αυτό που λέει ο Σπύρος είναι η μεγαλύτερη "παγίδα"

Αρκεί να ακούγετε "σωστά" η χροιά της χορδής του πιάνου και ας παίζει συνεχώς μια απλή νότα.....
Και για να την ακούσουμε αυτή την χροιά πρέπει να ξοδέψουμε μικρές περιουσίες!!
Οι mainstream παραγωγές - όλων των καθημερινών ακουσμάτων μας - από την άλλη είναι μη αποδεκτές από τους μύστες.....

Λες και οι "μύστες" δεν είναι οι ίδιοι που ξόδεψαν μια ακόμα μικρή περιουσία για Home Cinema για να ακούν τον ήχο συμπιεσμένο και να τον εκθειάζουν μετα!

Reaction score
51
-Η βιβλιοθήκη μου μικρός φτιάχτηκε σιγά σιγά γιατί ήταν και το χαρτζηλίκι μικρό.
Τα κριτήρια μου ήταν "οτι μου άρεσε", και μετά συνέχιζα στην απόκτηση της δισκογραφίας αυτού που μου άρεσε, μέχρις ότου καταλάβαινα (λίγο αργά), ότι κάποιοι δίσκοι ήταν άχρηστοι.
-Κάποια στιγμή "κόλλησα" τότε να αγοράζω δίσκους "εισαγωγής", διότι θα ακουγόντουσαν καλύτερα, και πράγματι ακουγόντουσαν, αλλά και τα σκράτς και σκρότς των δίσκων μου ακουγόντουσαν κι αυτά με το πέρασμα του χρόνου.
-Μετά ήρθε το CD!, και απογοητεύτηκα, γιατί η συλλογή των LP μου θα έμενε στο ράφι!, και άρχισα σιγά σιγά να ξανααποχτώ κάποια αγαπημένα μου συγκροτήματα και LP σε CD., και τότε "κόλλησα" να προσπαθώ ν'ακούσω το"νύχι" του κιθαρίστα στην κιθάρα...
-Μετά ήρθε το MP3!!!, και δεν με έννοιαζε ούτε το σκράτς και σκρότς, ούτε και το "νύχι". Αρχισα να μαζεύω τα πάντα... και τα μάζεψα.
-Και τώρα άκούω ότι θέλω, διαλέγω ν'ακούσω ότι θέλω, και συλλέγω γιά την μουσική βιβλιοθήκη μου, ότι μ'αρέσει και νομίζω ότι έχω σχεδόν απελευθερωθεί από τα σκράτς και σκρότς και τα νύχια.., αλλά "κόλλησα" στο hi-end :!: , και ανακατεύομαι με το bi-amping, biwiring, πάχος καλωδίων, λάμπες, ψηφιακά...
-Ολο αυτό τελικά είναι το χόμπυ μου, η μοναδική αξία που τελικά όλα τα χρόνια έχει, και είναι πάντα το ίδιο: Τρομερά Ενδιαφέρον!!!

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo